Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Parazity, zdroje chorôb. Existujú alebo nie?

Príspevok v téme: Parazity, zdroje chorôb. Existujú alebo nie?
matway

Parazit je taký organizmus, ktorý cudzopasí na hostiteľovi. Parazit žije paralelne s nami, vo vnútri nášho tela, využívajúc pre svoj život našu energiu, naše bunky alebo potravu, ktorú sme zjedli.
Človek je schopný nosiť v sebe viac ako 100 rôznych parazitov, od mikroskopických veľkostí až po veľké, niekoľko metrov dlhé pásomnice. Parazity sa nevyskytujú iba v črevách, ako si to ľudia zvyčajne myslia, ale takmer v každej časti tela; v pľúcach, pečeni, svaloch, pažeráku, mozgu, krvi, koži, dokonca aj v očiach!
Ako sa môže človek nakaziť?
Ochorenia, ktoré sa dajú odvodiť od parazitov, rastú skokom v dôsledku zvýšeného cestovania do zahraničia, znečistenia vody a zásobovania potravinami, v dôsledku chemikálií, ortuti a nadmerného užívania na lekársky predpis predpísaných antibiotík. Pásomnice, mechovce a mnohé jednobunkové parazity sú oveľa viac rozšírené u obyvateľstva, ako sa to klasickí medicínski odborníci snažia ľuďom nahovoriť... Parazity sa najčastejšie vyskytujú v mäsových výrobkoch z bravčového mäsa, vyrobených vo veľkovýrobniach (slanina, šunka, hot-dog, salámy, bravčové kare, atď.). Ale infikované môže byť aj hovädzie, či kuracie mäso, baranina, ba dokonca aj ryby.
Cieľom parazita je: aby bol nenápadný. Múdry parazit žije tak, aby si ho nevšimli, lebo keď ho zaznamenajú, zrejme podniknú kroky na jeho likvidáciu. Keď si myslíš, že sú parazity hlúpe, veľmi sa mýliš!... Svojím spôsobom sú rozumné, lebo sú schopné prežiť a rozmnožovať sa, čo je cieľom každého živého organizmu na tejto planéte... Zaujímavé je, že keď si schopný porozumieť znameniam svojho tela, tak prítomnosť parazitov celkom ľahko zistíš. Avšak keď sa zmieriš s tým, že nemáš dosť energie a považuješ za normálne, že si chorý, máš vyrážky, či bolesti, často prechladneš a máš chrípku alebo zápchu (a iné neduhy), tak sa nikdy nedozvieš, či máš parazity, alebo nie.
Známky, ktoré svedčia pre prítomnosť parazitov v organizme:
Zápcha: Niektoré červy sú vďaka svojmu tvaru, či veľkosti schopné fyzicky upchať črevá, čím spôsobujú sťažené a zriedkavé vyprázdňovanie stolice
Hnačka: Určité parazity produkujú a uvoľňujú také látky (prostaglandíny) do organizmu človeka, od ktorých sa stolica stáva často vodová Vetry a kŕče v bruchu: Existujú parazity, ktoré žijú v hornej časti tenkého čreva, kde spôsobujú zápal, ktorého následkom vznikajú vetry a človek je nafúknutý. To môže byť iba umocnené konzumáciou niektorej zeleniny, napr. fazule. Ak má niekto časté a dlho trvajúce problémy s nadúvaním, to je jeden z najistejších znakov prítomnosti votrelcov. .
Syndróm dráždivého čreva: Parazity môžu dráždiť vnútornú stenu čreva, ktorá sa následne zapáli a nie je schopná dostatočne vstrebať živiny, hlavne tuky, ktoré sa objavia v stolici. .
Bolesti kĺbov a svalov: Parazity putujú v organizme a sú schopné zahniezdiť sa do kĺbov a svalov. Keď toto nastane, objaví sa bolesť, ktorú lekári často prisudzujú zápalu kĺbu (artritíde) .
Anémia – chudokrvnosť: Existujú také parazity, ktoré sa zachytia na vnútornej stene čreva a odtiaľ odsávajú živiny. Keď je ich počet dosť veľký, – čo sa pre ich rýchle rozmnožovanie stáva často – môžu spôsobiť pre hostiteľa dosť značnú stratu krvi, z ktorej sa vyvinie nedostatok železa alebo nebezpečná anémia.
Alergia: Parazity dráždia, občas prederavia vnútornú ochrannú vrstvu čreva, a tak umožnia prienik veľkým, nestráveným molekulám. To stimuluje imunitný systém na zvýšenú produkciu eozinofilov, od čoho sa zapália jednotlivé tkanivá a vznikajú alergické prejavy. .
Ochorenia kože: Črevné parazity môžu spôsobovať urtiku, ekzémy a iné alergické kožné ochorenia. Taktiež môžu vznikať hľuzy, rany a iné patologické zmeny.
Granulómy: Granulómy sú také nádorovité uzlíky, ktoré obklopujú uhynuté larvy alebo vajíčka parazita. Najčastejšie vznikajú v stene hrubého čreva a konečníka, ale nájdu sa aj v pľúcach , pečeni , pobrušnici , či maternici. .
Nervozita: Toxické látky, ktoré pochádzajú z výkalov parazitov, môžu dráždiť centrálnu nervovú sústavu. Podráždenosť a nervozitu často spôsobujú cudzopasníci, ktorí popretkávajú celý organizmus. .
Poruchy spánku: Opakované budenie sa v noci, hlavne medzi 2. a 3. hodinou, keď sa pečeň snaží odstrániť z tela toxické látky, ktoré parazity vyprodukovali. Druhou príčinou môže byť svrbenie konečníka, čo je spôsobené tým, že určité červy kladú po nociach vajíčka na kožu okolia konečníka. Samičky Mrle ľudskej, ktoré väčšinou žijú v dolnej časti hrubého čreva, často vychádzajú klásť vajíčka do okolia konečníka, čím vzniká typický svrbivý zadok. Následné škrabanie sa môže rozšíriť vajíčka všade po posteli, pohybom posteľnej bielizne sa zas dostávajú do vzduchu a cez ústa späť do ľudského organizmu, kde dospievajú. Je na tomto svete od tohto nechutnejšia záležitosť?
Chronická únava: Medzi príznaky chronickej únavy patrí únava, chrípkovité príznaky, skľúčenosť, nedostatočná koncentračná schopnosť a zlá pamäť. Parazity spôsobujú tieto fyzické, psychické a emocionálne problémy tým, že oberajú organizmus a potrebné živiny a následkom ich nedostatku organizmus nevie primerane reagovať.
Poruchy imunitného systému: Parazity znižujú výkonnosť imunitného systému tým, že zabraňujú vylučovaniu imunoglobulínu A (IgA). Ich prítomnosť trvalo udržiava v činnosti obranné mechanizmy, ktoré sa na dlhý pohotovostný stav časom vyčerpajú. Týmto sa organizmus stáva bezbranným voči bakteriálnym, či vírusovým nákazám.
Okrem týchto môžu byť známkami alebo dôsledkami infekcie aj: priberanie na váhe, zvýšený pocit hladu, chudnutie, zlá chuť v ústach, zlý dych, bolesť okolo pupka, zrýchlený pulz, zahmlievanie pred očami hlavne pri predklone a vstávaní, svrbenie nosa, či ucha, slinenie počas spánku, astma, cukrovka, epilepsia, vyrážky, migrény, dokonca aj dvaja najväčší vrahovia – ochorenie srdca a rakovina.

Zanedbané hrubé črevo
Červy žijú v najväčšom počte v hrubom čreve. Akadémie identifikovali 36 rôznych toxických látok, ktoré sa produkujú v znečistenom hrubom čreve. Tieto toxíny sa potom dostávajú do krvného obehu a vo veľkom poškodzujú zdravie. V hrubom čreve dospelého človeka nad 40 rokov je v priemere 2 až 12 kilogramov usadenín. V tejto nevylúčenej vrstve odpadu sa hemžia väčšie, či menšie parazity, ktoré spôsobujú pomaly, ale isto otravu hostiteľského organizmu.
Popritom navyše oni dostávajú „najlepšie kúsky“, keďže z potravy, ktorá sa dostáva do tráviaceho traktu využijú väčšinu živín, ponechajúc hostiteľovi často iba „omrvinky“. Medzi inými aj to môže byť príčinou javu, keď niekto napriek tomu, že sa snaží zdravo stravovať a často berie doplňujúce vitamíny, nepozoruje zlepšenie svojho stavu. Príčinou nadváhy často parazity, ktoré oberajú hostiteľský organizmus o živiny a nechávajú mu iba kalórie, z ktorých sa mu žiada čoraz viac a viac, keďže sa snaží doplniť chýbajúce vitamíny.

kablica

pacino, chces nam tvrdit, ze lekari ti prikazali jest bielu muku a sladkosti? az taki debili zas nie sme
co sa tyka operacie, chces cakat, kym schudnes na 39kg, alebo kde je tvoja cielova hodnota? cim budes slabsi a chudsi, tym vacsie riziko ta operacia bude predstavovat a tym vacsiemu riziku sa vystavis neskor, pretoze sa neda prilis predpokladat, ze tvoj stav sa zacne spontanne sam upravovat a priberies a zosilnies.

Pacino

To som ja písal len mi ten nick tablet automaticky upravil...a jak som si držal teraz váhu mesiac kokoľo tých 53 až 54kg tak dnes som sa vážil a mam 51,5...keď to takto pôjde ďalej tak na tu operáciu budem musieť ísť ale tak liek ja odmietam zatiaľ operáciu preto lebo mam oslabeniu imuňitu a ďalšia operácia mi ju ešte viac oslavy.To je jasneee

Páčilo

Liek sak som ale napísal že ti alternatívci mi hovorili že mam problémy s obličkami a o týžden na to normálne u lekára mi zistili z mocu ze obličky mi prepúšťajú minerály..preto chodím stále ciurat a niekedy to ledva udržím.A tiež aj tu stitnu mi potom zistili normálne doktori ze mam znížené hormóny t3t4.Ja som len tým chcel napísať ze tá alternatíva neni asi taký vymysel keď sa potom zistilo a potvrdilo co povedali.Za to ale netvrdím ze mam pasomnicu.A jedine co nedodržiava od lekárov je strava.Ked proste nechčem jesť bielu muku a sladké tak co je na tom.To mi skôr môže uškodiť jak pomôcť

llek

No chlapce, ty sa musis najprv rozhodnut co chces. Ked sa pozriem na to z medicinskeho hladiska ako lekar, co sa riadi vysledkami vysetrovacich metod, ktore su standardne, tak si ziaden vysetrovaci proces neukancil, nieco sa zistilo, narvhli ti dalsie vysetrenie a ty si si povedal, ze ved ta pani ta a ta je lepsia, tak si sa zase riadil jej odporucaniami a potom zase odporucaniami niekoho ineho. Patranie po pricine tazkosi je niekedy naozaj ako detektivka, niekedy trva mesiace kym sa pricina objasni, lebo nebolo by spravne kazdemu hned urobit uplne vsetko co sa da. Diagnosticky proces ma svoje pravidla. Podla mna je problem s crevom alebo ako si spominal zuzenie tr celiakus -to je arteria, ktora vyzivuje tenke crevo a ak by bola naozaj zuzena tak by to znamenalo, ze tvoje tenke crevo je nedokrvene a vsetko co ti je by bolo len dosledkom toho zuzenia ato je vazna vec. Ja neviem ci to tak je, ty si to spominal. Diacom je pristroj co ukaze parazity uplne kazdemu, vysledok je v percentach a co znamena ze 30percent je dobre a 70percent je uz zle? Standardne vysetrenia na parazity je vysetrenie stolice opakovane a po spravnom odbere, tak aby ich mikrobiologovia aj videli. Vtedy by som uverila ze mas parazity. Rovnako uverim ze mas nieco s oblickami az ked uvidim tvoje laboratorne vysetrenia pripadne ultrazvuk, nie nazor nejakej pani, co to tak citila v kostiach. Ty sa sam rozhodujes co budes robit, ziadne vysetrenie ani liecba nie je povinna, moze byt len navrhnuta a pacient sa rozhoduje. Moj nazor je ale taky, ze by si mal dokoncit vysetrenia, ktore neboli dokoncene, lebo si sa vydal inou cestou

mastie

pacino, vďaka za súhrn,naozaj si v komplikovanej situácii,myslím že pre každého by to bolo ťažké jednoducho a jasne popísať,ty si najskôr začal od konca s tým nafukovaním,teraz už nemáš dosť času čakať na rady...myslím,že by ti mali vysvetliť ako bude operácia prebiehať,určite budú riešiť do upchatie,ktoré by tým mali odstrániť,len aby sa zase neupchalo niečo iné...človek môže mať aj viac parazitov ale v latentnej forme tie netreba riešiť,len toho,ktorý začne akútne robiť problémy...mne diagnostikovali lamblie,čo sú črevné parazity, ja ich mám v žlč.cestách,čo spôsobuje celkom iné príznaky ako je vo všeobecnosti známe,keď mi robili gastro,lekár tiež zapudil parazitickú nákazu...
ináč dávam za pravdu čínskej medicíne ohľadom surovej stravy,ktorá ťa ochladzovala atď.
ináč jedna diagnostika mohla byť správna,druhá veľmi široká a taká aj terapia,malo sa ísť na podstatu,nie všetko naraz,taký je môj názor...

pacino

tak RNG uz dlhu dobu berem aj betain hcl pancreatin mikrovlakniny a stale ziadna zmena...problem bude asi niekde inde...inak si to neviem vysvetlit...a tiez jem az po dvoch hodinach minimalne po jedle a samozrejme nepijem sladke napoje

RNG

Kvasenie vc zaludku je mozne len pri nedostatku kyselin. Tak sa mozu aj do criev dostat rozmnozene v zaludku kvasne a hnilobne kultury, co po case znici probioticku floru. Pri nedostatku kyselin su aj enzymi podstatne menej ucinne, tj v crevach zopstane nedotravene a neabsorbovane jedlo, co je potrava pre kvasne a hnilobne bakterie.
Pri zlej crevnej flore mas nanic imunitu, pri nedostatku kyselin nemozes dostavat dostatok roznych zivin do tela
Kyselin musis zobrat tolko, aby ti jedlo v zaludku nekvasilo. To zalezi od velkosti jedla a mnozstva pitia s jedlom. Najlepsie je s vacsim jedlom nepit a pit az 3 hodiny neskor, ked je jedlo dostatocne natravene, mikroby na nom znicene a je cas ho splachnut do criev. Najlepsia na to je cista voda, nie sladke napoje.
Enzymov treba tiez zobrat dostatok, lebo ked ti telo nevytvori dost, treba si schodok doplnit.

pacino

No teraz ked som si to tak cele spatne precital tak je to taky gulas.Pisal som to narychlo co mi hned napadlo.Tak skusim to dat aspon do nejakej suvislej roviny.Ale za tych 5 mesiacov sa stalo strasne vela a najlepsie by ste mi vedeli mozno poradit keby som vam postupne napisal cely priebeh ale to by bolo fakt nadlho.Tak skusim take hlavne veci a ked tak sa pytajte.V prvom rade chcem napisat ze dlhe roky som sa nestaral vobec o svoje zdravie a stravu.Nechutilo mi moc jest a nejak som to neriesil.A ked som jedol tak polotovary fastfoody hlavne sladkosti a ziadna zelenina.Jak mi zacali problemy nakonci marci (zacalo to nocnym potenim,chronicka unava svrbenie tela,dysfunkcia erekcie,teplota 37,2 stale a dals.) tak som zacal behat po doktoroch.Ti hovorili ze to mam zo stresu ze krv mam v poriadku.Pocas toho som uplne zmenil stravu vyhradne na zelenine a ovoci(popritom mi zacal chorobny hlad a symptomy sa mi menili.Siel som na gastroskoopuiu kde mi zistili iba mierny zapal zaludka ale ze co ma skoro kazdy.Na druhy den som siel na diacom kde mi pani povedala ze mam premnozenu candidu a ine parazity(hlavne v crevach).Na dalsi den som chcel riesit kolonoskopiu ale ta pani mi povedala ze mam oslabene creva ze mi neodporuca kolono.Tak som to neriesil a zacal som uzivat chemiu(albendazol praziquantal hetrazan) a popritom som jedol hlavne vela surovej zeleniny (kopcove misy)co bola asi chyba lebo aj surovej zeleniny vela skodi a zachladzuje a k tomu som jedol orechy malo masa vajicka a tvaroh s lanovym olejom a lanov.semiackami.Postupne sa mi stav zhorsoval a zacalo sa mi nafukovat podbrusko.Potom to vyustilo do operacie na antolskej(nafuknute brucho po uziti prehanadla fortrans pred ct brucha) kde ked ma otvorili nic nezistili iba jemne dilatovane creva.Tam ma hlavne uz vtedy okrem chorobneho hladu trapilo podchladenie a nespavost.To mi vobec neriesili a ze po prepusteni sa mam hlasit na gastre.Tak som aj spravil a tam mi gastroentrolog povedal ze mam zuzenu cievku truncus ceiliacus a symptomy su toho bolest brucha(ktore som nemal)a chudnetie(v tej chvili -12 kg za 2,5 mesiaca)a ze ma musia zas operovat.Ked som im ale povedal moje vsetky symptomy tak ma poslali na chirurgiu kramare kde mi to odlozili o mesiac ze nech zosilniem a potom sa mam zastavit.Vtedy som so povedal ze vyskusam opat alternativu lebo s tou cievkou mi to nevysvetlovalo moje stavy.Bol som u troch roznych alternativcov a vsetci vychadzali z cinskej mediciny.
1.u jedneho pana co dokaze pomocou bodov na nohach zistit v akom stave mam organy.Povedal ze mam strasne oslabene oblicky potom aj pecen a pankreas a upchaty zlcnik
2.VITALHAUS kde mi povedali odpalene oblicky,pankreas a rozhazene cele telo a ze ma zabijaju mliecne vyrobky a dali mi joalis kvapky co doteraz uzivam
Obaja tito mi povedali ze sa nemam zameriavat na candidu a parazitov a ze mam jest aj sacharidy.Odvtedy som zacal jest podla nich.Ze nemam jest bielu muku, pecivo,mliecne a ze vsetko tepelne upravene a aj zeleninu lebo surova zachladzuje a ja som v tej chvili stale mal teplotu pod 36.
3.pani co pracuje s diacomom ale ze je velmi dobra.Ta mi povedala ze mam v najhorsom stave oblicky a stitnu zlazu a ze ked chcem tak mam zajst za endokrinologom a ten mi to potvrdi.A tiez ze mam nedostatok zeleza v tele ze mi to pozieraju nejake parazity.Ona do tej liecby VITALHAUS nechcela zasahovat(tiez inak pracuje s tymi JOALIS kvapkami)a dala mi na uzivanie iba COMBINACIA 7 (1tb denne a plasmofit.
Po tomto som siel za obvodnou nech ma posle za endokrinologom a ona ze 2 mesiace dozadu mi robili na stitnu ze neni treba.Tak ja som si to aj tak vybavil cez maminu sesternicu a tam mi zistili znizenu fuknciu stitnej(hormon t3 t4) predpisali euthryox ktory teraz uzivam 5 dni aj ked alternativci povedali ze to mozem a nemusim uzivat.A tiez mi zistili ze oblicky mi prepustaju mineraly a imunologicka mi zistila histaminovu intoleranciu.A zelezo v krvi som mal normalne ale saturaciu zeleza znizenu ze si to organizmus bere to zelezo.Tak potom jak sa mi potvrdili slova od alternativcov tak sa riadim podla nich namiesto od doktorov.Doktori mi radia jest aj pecivo aj mliecne.Ale ja som viacmenej na tejto strave: hlavne bezlepkove obilniny (quinoa amaranth pohanka pseno natural ryza)kazdy treti den maso(hlavne cerstve ryby)3 vajicka za tyzden,sem tam ovocie a vela varenej a dusenej zeleniny a strukoviny (fazule adzuki dobre na oblicky).Jem 3 az 4 krat za den 350 gramove porcie a delena strava.A teraz som aj pozistoval ze neni moc dobre byt iba na tychto obilninach(tvori to moju najvacsiu cast jedla) lebo ze obsahuju kyselinu fytovu.No a k tym joalis kvapkam berem tu kombinaciu 7 potom enzymy a kyselinu zaludocnu s jedlom a potom pijem caj lapacho vilcacora nejake doplnky stravy selen b12cd3,c graviolu.Predtym som bral aj veci proti kvasinkach ako oreganovy olej gse a dalsie ale po ich odporucaniach som to vysadil.Ale nejak to nepomaha chvilu bolo lepsie ale teraz posledne dni je to horsie.Mam stale nafuknute podbrusko a uz ked sa rano zobudim a vypijem iba vodu tak ma nafukne.A ja som netvrdil ze mam s urcitostou tie parazity co som napisal.Tak ja uz som si neni isty v nicom ale potom jak mi vysvetlite tie moje symptomy hlavne chorobny hlad.Ale moze to byt aj so vstrebavanim zivin v tenkom creve.Ale doktori toto neriesia oni chcu riesit tu operaciu a tento tyzden sa mam za nimi zastavit.A inak mam 26 rokov a mam rodinu ale ti tiez uz su bezradni a nevedia co.Je to dost dlhe ale dufam ze sa da v tom troska zorientovat. :)

kop.problemm

Ak má človek niečoho v sebe veľa, tak sa to potom nejako negatívne prejaví na zdraví (horúčky napr. a pod.).
To, že si niekto začne namýšľať, že má parazitov, je síce pekné, ale stojí to zbytočne veľa peňazí a prd z toho.
Je to len finta na vylákanie peňazí z ľudí, nič viac.

mastie

pacino, po dnešnej skúsenosti s podobným prístrojom ťa viem lepšie pochopiť,ja som teda sklamaná,človek do toho vloží veľa peňazí a nemá to efekt aký by očakával...
je lepšie prečítať si knihy od Blahovej,Clark,sú tam skúsenosti pacientov...