Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Parazity, zdroje chorôb. Existujú alebo nie?

Príspevok v téme: Parazity, zdroje chorôb. Existujú alebo nie?
matway

Parazit je taký organizmus, ktorý cudzopasí na hostiteľovi. Parazit žije paralelne s nami, vo vnútri nášho tela, využívajúc pre svoj život našu energiu, naše bunky alebo potravu, ktorú sme zjedli.
Človek je schopný nosiť v sebe viac ako 100 rôznych parazitov, od mikroskopických veľkostí až po veľké, niekoľko metrov dlhé pásomnice. Parazity sa nevyskytujú iba v črevách, ako si to ľudia zvyčajne myslia, ale takmer v každej časti tela; v pľúcach, pečeni, svaloch, pažeráku, mozgu, krvi, koži, dokonca aj v očiach!
Ako sa môže človek nakaziť?
Ochorenia, ktoré sa dajú odvodiť od parazitov, rastú skokom v dôsledku zvýšeného cestovania do zahraničia, znečistenia vody a zásobovania potravinami, v dôsledku chemikálií, ortuti a nadmerného užívania na lekársky predpis predpísaných antibiotík. Pásomnice, mechovce a mnohé jednobunkové parazity sú oveľa viac rozšírené u obyvateľstva, ako sa to klasickí medicínski odborníci snažia ľuďom nahovoriť... Parazity sa najčastejšie vyskytujú v mäsových výrobkoch z bravčového mäsa, vyrobených vo veľkovýrobniach (slanina, šunka, hot-dog, salámy, bravčové kare, atď.). Ale infikované môže byť aj hovädzie, či kuracie mäso, baranina, ba dokonca aj ryby.
Cieľom parazita je: aby bol nenápadný. Múdry parazit žije tak, aby si ho nevšimli, lebo keď ho zaznamenajú, zrejme podniknú kroky na jeho likvidáciu. Keď si myslíš, že sú parazity hlúpe, veľmi sa mýliš!... Svojím spôsobom sú rozumné, lebo sú schopné prežiť a rozmnožovať sa, čo je cieľom každého živého organizmu na tejto planéte... Zaujímavé je, že keď si schopný porozumieť znameniam svojho tela, tak prítomnosť parazitov celkom ľahko zistíš. Avšak keď sa zmieriš s tým, že nemáš dosť energie a považuješ za normálne, že si chorý, máš vyrážky, či bolesti, často prechladneš a máš chrípku alebo zápchu (a iné neduhy), tak sa nikdy nedozvieš, či máš parazity, alebo nie.
Známky, ktoré svedčia pre prítomnosť parazitov v organizme:
Zápcha: Niektoré červy sú vďaka svojmu tvaru, či veľkosti schopné fyzicky upchať črevá, čím spôsobujú sťažené a zriedkavé vyprázdňovanie stolice
Hnačka: Určité parazity produkujú a uvoľňujú také látky (prostaglandíny) do organizmu človeka, od ktorých sa stolica stáva často vodová Vetry a kŕče v bruchu: Existujú parazity, ktoré žijú v hornej časti tenkého čreva, kde spôsobujú zápal, ktorého následkom vznikajú vetry a človek je nafúknutý. To môže byť iba umocnené konzumáciou niektorej zeleniny, napr. fazule. Ak má niekto časté a dlho trvajúce problémy s nadúvaním, to je jeden z najistejších znakov prítomnosti votrelcov. .
Syndróm dráždivého čreva: Parazity môžu dráždiť vnútornú stenu čreva, ktorá sa následne zapáli a nie je schopná dostatočne vstrebať živiny, hlavne tuky, ktoré sa objavia v stolici. .
Bolesti kĺbov a svalov: Parazity putujú v organizme a sú schopné zahniezdiť sa do kĺbov a svalov. Keď toto nastane, objaví sa bolesť, ktorú lekári často prisudzujú zápalu kĺbu (artritíde) .
Anémia – chudokrvnosť: Existujú také parazity, ktoré sa zachytia na vnútornej stene čreva a odtiaľ odsávajú živiny. Keď je ich počet dosť veľký, – čo sa pre ich rýchle rozmnožovanie stáva často – môžu spôsobiť pre hostiteľa dosť značnú stratu krvi, z ktorej sa vyvinie nedostatok železa alebo nebezpečná anémia.
Alergia: Parazity dráždia, občas prederavia vnútornú ochrannú vrstvu čreva, a tak umožnia prienik veľkým, nestráveným molekulám. To stimuluje imunitný systém na zvýšenú produkciu eozinofilov, od čoho sa zapália jednotlivé tkanivá a vznikajú alergické prejavy. .
Ochorenia kože: Črevné parazity môžu spôsobovať urtiku, ekzémy a iné alergické kožné ochorenia. Taktiež môžu vznikať hľuzy, rany a iné patologické zmeny.
Granulómy: Granulómy sú také nádorovité uzlíky, ktoré obklopujú uhynuté larvy alebo vajíčka parazita. Najčastejšie vznikajú v stene hrubého čreva a konečníka, ale nájdu sa aj v pľúcach , pečeni , pobrušnici , či maternici. .
Nervozita: Toxické látky, ktoré pochádzajú z výkalov parazitov, môžu dráždiť centrálnu nervovú sústavu. Podráždenosť a nervozitu často spôsobujú cudzopasníci, ktorí popretkávajú celý organizmus. .
Poruchy spánku: Opakované budenie sa v noci, hlavne medzi 2. a 3. hodinou, keď sa pečeň snaží odstrániť z tela toxické látky, ktoré parazity vyprodukovali. Druhou príčinou môže byť svrbenie konečníka, čo je spôsobené tým, že určité červy kladú po nociach vajíčka na kožu okolia konečníka. Samičky Mrle ľudskej, ktoré väčšinou žijú v dolnej časti hrubého čreva, často vychádzajú klásť vajíčka do okolia konečníka, čím vzniká typický svrbivý zadok. Následné škrabanie sa môže rozšíriť vajíčka všade po posteli, pohybom posteľnej bielizne sa zas dostávajú do vzduchu a cez ústa späť do ľudského organizmu, kde dospievajú. Je na tomto svete od tohto nechutnejšia záležitosť?
Chronická únava: Medzi príznaky chronickej únavy patrí únava, chrípkovité príznaky, skľúčenosť, nedostatočná koncentračná schopnosť a zlá pamäť. Parazity spôsobujú tieto fyzické, psychické a emocionálne problémy tým, že oberajú organizmus a potrebné živiny a následkom ich nedostatku organizmus nevie primerane reagovať.
Poruchy imunitného systému: Parazity znižujú výkonnosť imunitného systému tým, že zabraňujú vylučovaniu imunoglobulínu A (IgA). Ich prítomnosť trvalo udržiava v činnosti obranné mechanizmy, ktoré sa na dlhý pohotovostný stav časom vyčerpajú. Týmto sa organizmus stáva bezbranným voči bakteriálnym, či vírusovým nákazám.
Okrem týchto môžu byť známkami alebo dôsledkami infekcie aj: priberanie na váhe, zvýšený pocit hladu, chudnutie, zlá chuť v ústach, zlý dych, bolesť okolo pupka, zrýchlený pulz, zahmlievanie pred očami hlavne pri predklone a vstávaní, svrbenie nosa, či ucha, slinenie počas spánku, astma, cukrovka, epilepsia, vyrážky, migrény, dokonca aj dvaja najväčší vrahovia – ochorenie srdca a rakovina.

Zanedbané hrubé črevo
Červy žijú v najväčšom počte v hrubom čreve. Akadémie identifikovali 36 rôznych toxických látok, ktoré sa produkujú v znečistenom hrubom čreve. Tieto toxíny sa potom dostávajú do krvného obehu a vo veľkom poškodzujú zdravie. V hrubom čreve dospelého človeka nad 40 rokov je v priemere 2 až 12 kilogramov usadenín. V tejto nevylúčenej vrstve odpadu sa hemžia väčšie, či menšie parazity, ktoré spôsobujú pomaly, ale isto otravu hostiteľského organizmu.
Popritom navyše oni dostávajú „najlepšie kúsky“, keďže z potravy, ktorá sa dostáva do tráviaceho traktu využijú väčšinu živín, ponechajúc hostiteľovi často iba „omrvinky“. Medzi inými aj to môže byť príčinou javu, keď niekto napriek tomu, že sa snaží zdravo stravovať a často berie doplňujúce vitamíny, nepozoruje zlepšenie svojho stavu. Príčinou nadváhy často parazity, ktoré oberajú hostiteľský organizmus o živiny a nechávajú mu iba kalórie, z ktorých sa mu žiada čoraz viac a viac, keďže sa snaží doplniť chýbajúce vitamíny.

llek

Urcite tu distanes kopec dobrych rad od kdekoho. Svoje problemy si opisal, spominas ze oblicky prepustaju vela mineralov. Toje dost zavazne ale velmi nejasne sformulovane. Spominas znizenu funkciu stitnej zlazy. To tiez nie je len tak. Mlady muz a znizena funkcia stitnej zlazy, to nie je nieco co sa bezne vyskytuje. Ono, chcelo by to mat vsetky vysleky vysetreni a laboratorne hodnoty pokope. Mozno je to nejake systemove ochorenie, ktore je vo vyvoji, lebo tak hypofunkcia SZ, to prepustanie mineralov oblickami, to nie je nieco co vznikne len tak. To parazity ani kandidy nerobia. To ti mozem povedat s istotou.

pacino

Zdravim vas tak ja mam uz tak 4 az 5 mesiacov zdr.problemy.Predtym som mal velmi zlu zivotospravu nechutilo mi vobec nejest normalne ale sladke hej a jak debil som to sladke stale jedol.Postupne vacsia unava vacia nechut do normalneho jedla plus stres a potom to zacalo.Nocne potenie chronicka unava chorobny hla.Vysetrenia nic neukazali ani gastroskopia a na kolonoskopii sa mi nedostali dovnutra a o dva dni na to na ct som sa nedostal lebo po uziti fortrans som sa nafukol jak bomba tak smer nemocnica a tam na druhy den pre podozrenie z nadoru a crohnovej choroby ma operovali.Samozrejme nic nenasli makroskopicky vsetko v poriadku creva jemne dilatovane napravili a to bolo vsetko.Nafukovanie som mal stale ale to neriesili.Jak som si vybavoval tie vysetrenia gastro a kolono bol som na bezsacharidovej diete ale pri nej pritom nekontrolovatelnom chorobnom hlade som daval do seba vela surovej zeleniny co mi asi moc neprospelo lebo som zacal mat vacsie problemy s crevami lebo predtym som ich moc nezatazoval.V sucasnosti po tych vsetkych doktorskych radach ze mam ist k psychologovi mi zistili postupne znizenie fukncie stitnej zlazy oblicky mi prepustaju vo velkom mineraly a histaminovu intoleranciu.Od tej doby som schudol12 kg mam 193 cm 53 kg.Celkom tazku situaciu mam tym ze posledne dni sa mi to zhorsilo ja si chudnut uz dovolit nemozem ale urcite za tieto vsetky problemy mozu parazity bakterie alebo plesne.Tym to je tazke ze nemozem dalej chudnut a maso ryby vajcia su celkom tazke na travenie a pri oslabenom imunitnom systeme to nejak extra neprospieva tie toxiny zo zivocisnej bilekoviny mliecne ze vraj zahlienuju sacharidy zivia candidu tak co ma clovek jest.Som viacmenej na obilininach co su lahsie travitelne aj ked som tam skroby co ze vraj zivia candidu aj ked maju nizky gl sem tam strukoviny kazdy treti den maso alebo vajcia.Mliecne nejem a a uz tych 5 mesiacov celych nejem bielu muku cukor ziadne pecivo ziadne polotovary ani omacky nic co obsahuju ecka a tak.Dakujem za nejake rady

ni-ka

matway a co si myslel tym ze som neurobila vsetko?co este navrhujes?len nie upravu stravy,stavy,detox,biorezonanciu a hydrocolon...to uz mam za sebou :-)))

matway

llek, dostal som facku. Nie je mojim úmyslom odsudzovať, skôr poradiť. Zaujímaš sa o moju gramatiku, no tvoja je katastrofálna. Som matway, nie Matway! ni-ka vo väčšine príspevkov atakovala alternatívnu medicínu a spol, čo ma primelo k poznatku, že tomu rozumie a je školovaná doktorka. Mýlil som sa, a som presvedčený, že pre svoje zdravie neurobila všetko! Týmto sa jej aj ospravedlňujem, že som ju hodil do jedného vreca s doktormi-negativistami!

Toto fórum je o radách, skúsenostiach, alternatívach. Viem asi poradiť vo väčšine nemocí...Neviem pomôcť hlúposti.

Budem musieť vytvoriť novú tému, ktorá sa bude venovať aj tomu, ako si budeme a vieme poradiť v domácom prostredí s chorobami...

ni-ka, mám mail v nicku, môžeš sa mi ozvať...

kvetinka3

Tu neide o modnu vlnu s tými parazitmi(medzi ktoré sa počítajú aj baktérie a vírusy,pre lekárov ťažko diagnostikovatelné ba vobec-skôr ťa posielajú k psychiatrovi v mnohých prípadoch), ale ide o fakty.Lekári možno liečia, ale nevyliečia-velká česť výnimkám.
Ni-ka tu spomenula Vermox, mimochodom je to velmi slabá chémia na parazity, lebo ich nezabije, možno ich len trošku rozčúli. Mne ten liek bez problémov vydali bez receptu, okolo 1 eura stojí.

Lekári nemôžu za to, že na medicíne sa neučili o zdraví, ani o "liečení", ich učili o chorobách, o liekoch(a je to tak kvoli farmaceutickému priemyslu asi 100 rokov..)

Maoam

'lebo byt zdravy a utocit je nieco celkom ine ako byt chory a musiet so svojou chorobou zit a zvladat ju. To nauci ucte k zivotu a pokore.'

niet co dodat

ni-ka, drzim ti palce, prajem vela sil, v mnohom ta viac nez dobre chapem, drz sa

ni-ka

llek-skoda slov :-) zdravy nikdy nepochopi...
ja som rada ze aj napriek utokom na tvoju osobu sem stale chodis a prispievas, rada si citam tvoje prispevky, vzdy sa nieco nove dozviem :-)
vdaka za takych lekarov ako si ty :-)

RNG

Povodna Hippokraticka prisaha a jej vyvoj, respektive rozpad v sluzbach farmacie a moderneho lekarstva:
en.wikipedia.org
Dnes su na trhu aj drogy, co sposobuju u niekoho nielen skody na zdravi, ale aj smrt.

RNG

Nazov parazit sa pouziva aj na rozne mikroby, co napr ziju v bunkach, ako vnutrobunecne parazity.
Helikobakter je bakteria zijuca vo vystelku zaludocnej sliznice a nie je typycky parazit, ale silne kyselinoodolna bakteria. Zialbohu sa moze niekedy dostat aj do krvneho obehu a tak sposobuje zapaly srdca, velmi nebezpecne.
V zaludku pri nedostatku kyselin a nizkej imunite sposobuje len vredy, tiez sa moze dostat aj do dvanastornika, dokonca az do pankreasu.