Všeob. lekár mi odmieta vydať zdravotnú kartu

Príspevok v téme: Všeob. lekár mi odmieta vydať zdravotnú kartu
lenka.lenka

Máte niekto skúsenosti s problémom ako ja? Môj všeobecný lekár mi odmieta vydať zdravotnú kartu aj napriek tomu, že som si našla iného lekára! Výmenný lístok som mu dala od nového lekára, ale on mi aj tak odmietal vydať zdravotnú kartu. Čo v tom prípade robiť? Ešte aby som nezabudla, povedal mi toto - keďže patrím pod jeho obvod, tak kartu mi môže vydať len 2x do roka, a to 1. júla a 1. januára (odvolal sa na zákon). Existuje naozaj nejaký taký zákon? (Bohužiaľ, nepoznám všetky zákony atď...) Prosím o radu.

kablica

LMarika, tiesenie je velmi jednoduche-poziadaj o vypis poskytnutnej zdravotnej starostlivosti vo svojej ZP a dozvies sa, ci si nejake fiktivne ukony fakturovala, alebo nie. Potom staci ZP oznamit, ze tieto ukony vykonane neboli.

LMarika

Ja zase moju prakticku podozrievam, ze vykonava na mna nejake fiktivne ukony, len aby jej zdravotna poistovna platila peniaze. Preco? Lebo neustale vyvolava na pevnu linku mojim rodicom, ktori ani nie su jej pacientmi, do ich bytu, v ktorom ja uz roky nebyvam, hoci ma moje cislo na mobil, akoby ma povazovala za nesvojpravnu a vypytuje sa ich, kde sa momentalne zdrziavam, ci v zahranici, alebo na Slovensku a aby som prisla na prehliadku, a tak dalej. A ako som to vyriesila? Zmizla som po kratkej pauze (sezonna praca) do zahranicia za pracou a preukaz zahranicneho poistenca som si nevybavila, nech si mila pani trhne nohou. Lebo normalny lekar nebude predsa o pacientovi, ktory bol na prehliadke pred par mesiacmi, vyzvedat z pevnej linky od jeho rodicov, v akej krajine sa nachadza. To vyzvedala asi iba preto, aby vedela, odkial ma peniaze pytat za tie svoje fiktivne vykony, ci zo zahranicia, teda v pripade, ze by tu preukaz zahranicneho poistenca bol, alebo zo Slovenska. A zubara mam na Slovensku aj tak sukromneho, takze to je mi jedno. Nasla som si uz prakticku lekarku v krajine, v ktorej pracujem a s takouto vyciciavackou zdravotnych poistovni nechcem mat nic spolocne. Uz len neprist o pracu. ... Lenka - Prveho januara neviem, ci nejaky lekar pracuje:) Na Novy rok. Iba ak zazvonit mu pred dverami jeho bytu a vyrusit ho zo spanku po opici po preflamovanej silvestrovskej noci. To sa pan doktor asi zblaznil, ked taku hlupost povedal.

crawler1

skus sa spytat/kontaktovat ruvz.

inac pokial viem, tak to tak nefunguje, ako si to predstavujes. ty mas povodnemu lekarovi dorucit ten listok od noveho lekara a ten stary by to mal poslat postou. ludom kartu vacsinou nedavaju do ruk.

ja som tiez menil teraz lekarku a trvalo jej to 5 mesiacov(v januari som dorucil listok, nova lekarka dostala kartu v juni)...a pritom nova lekarka sedala o 1 dvere vedla. kedze som v tom case nepotreboval ist ku lekarke, tak som sa o tom dozvedel az dodatocne, inac hned by som jej tam poslal kontrolu(tiez som s nou nebol spokojny).

emalea

či je na to zákon ...neviem, ale dnešní lekári sú fakt na hlavu!! mne sa stalo to isté, to už nemôže byť náhoda, ale asi bežná prax!! ja som jednoducho prešla "novému" všeob.lekárovi, ale nový lekár mi tvrdíl, že akosi "stará" lekárka mu neposlala môj zdrav.záznam...čiže ja ako osoba čo sa zdravia týka prakticky do svojej 40tky u všeob.lekára neexistujem , divné, že??? ešteže som do 40tky nemala žiadnu vážnu diagnózu, ale čo očkovací kalendár?? minimálne tetanus....