Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Par - subor jednotlivcov?

Príspevok v téme: Par - subor jednotlivcov?
ukulelele

V mojom okoli sa az prilis casto vyskytuje fenomen, ze aj ked dvojica je spolu vo vztahu niekolko rokov, maju zvlast bankove ucty, vsetko platia v pomere, ak ma jeden z nich auto, byt, stale je to majetkom len toho jedneho - nie spolocne.. Preco to tak je? Ked si to porovname s generaciou nasich rodicov, tak vsetko mali spolocne, vyplata chodila na spolocny ucet, z neho sa platili spolocne veci a snazili sa vsetko budovat si spolocne.. Nikto neriesil, ze toto je moje auto, nemozes si ho pozicat, toto je moj byt, plat mi najomne, spravil som nakup, preplat mi polovicu a pod. Preco to tak je?

fsdfsd

a cudujete sa?

z pohladu chlapa to chapem, mam podobny nazor ako v predchadzajucich prispevkoch - ved si vsimnite tie temy, ktore sa tu objavuju ... ked sa ma zenska dobre, tak nevie co od dobroty a najde si niekoho ineho. furt sa moze objavit niekto lepsi, krajsi, bohatsi,.... tak naco sa v takom pripade delit.

Jurika

Tak potom to nechaj tak, keď vieš, že ťa nebudú počúvať.. a dopadne to tak, ako to dopadne, to už ty nijako neovplyvníš, takže by si za to ani nemala cítiť vinu. aj podľa mojich "merítok" je to divné ale žiaľ veľa ľudí sa naučí práve na vlastných chybách...

ukulelele

Jurika aj keby sa popalili, tak na co si s niekym akoze planuju buducnost, ked uz dopredu predpokladaju, ze spolu nezostanu a najhorsie je na tom to, ze to na mna doslova posobi tak, ze kazdy chce toho druheho co najviac obabrat a to sa jedna o partnerov, ktori by si mali byt oporou a uz vobec nechapem, ze ti partneri si to nechaju. Najhorsie sa je divat na tie dvojice, ked je to Vas blizky clovek, ktoreho takto partner zneuziva a vyuziva a Vy s tym nemate, co robit, lebo upozornovanim na to dotycnu osobu len sposobite, ze sa Vam zacne vyhybat.

Jurika

Ja si nemyslím, že ide o úpadok spoločnosti ako takej, ale proste dôsledok doby. Ako má človek veriť niekomu v tomto štáte plnom "sociálnych istôt"? A čo ak ide o ľudí, ktorí sa už predtým popálili? Do duše nikomu nevidíš a naivita sa dnes tvrdo trestá.Možno už párkrát "padli na hubu" tak si teraz dávajú pozor..

ukulelele

Mne ide skor o to, ze mam realne pripady v svojom okoli. Napr. muz stavia barak a povedal, ze kym nebude dom postaveny, tak si moju kamaratku nevezme za zenu, lebo v pripade rozvodu, by bola spoluvlastnikom a prisiel by o peniaze,ktore tam dal z predaja svojho bytu a dalsie(stavia uz par rokov,svoje peniaze dava do domu a ona platila z vyplaty cely podnajom niekolko rokov) a uz maju aj dieta, cize tu nejde len o to, ze by zene nechcel nic dat, ale aj vlastnemu decku.
Dalsia kamaratka ma plat 700, jej priatel 2000. Byvaju v jeho byte bez hypoteky a ona mu plati cele najomne, na stravu jej da gastrolistky, ale potraviny pre dve osoby vyjdu ovela viac, ako je hodnota gastracov a ked este od nej vyzaduje, aby mal ranajky, obedy(ktore si nosi do prace)a vecere, rovnako mu musi prispievat na benzin, ked niekam spolu idu.. Jej potom nezostavaju peniaze ani na ucet za telefon..
Dalsi kamarat chce vziat na priatelku hypoteku pre mladych, ale rozmysla, ako to spravit, aby v pripade rozchodu bola nehnutelnost jeho.
Nas sused stavia dom, tiez je hypoteka na neho a tiez chce mat cely dom splateny, kym si zalozia rodinu, aby sa v pripade rozchodu s nou nemusel delit... A takychto pripadov poznam milion a skor chlapi su ti,ktori sa chcu zabezpecit, aby partnerke/zene nic nezostalo. Ako sa za tych 20 rokov mohla zdegenerovat spolocnost az tak, ze kazdy si hrabe na svojom piesocku?

oui..

alebo je tu druha moznost, ze ludia si to mozu dovolit omnoho beznejsie, ako kedykolvek v minulosti. rodina nikdy nebola len o citoch, ale predovsetkym tvorila aj ekonomicku bunku spolocnosti