Keď Vám umrie pes, umrie aj časť Vášho srdca

Príspevok v téme: Keď Vám umrie pes, umrie aj časť Vášho srdca
Lienocka5

Neviem, či si to vôbec niekto prečíta, ale potrebujem to zo seba dostať von...
Už je to 10 mesiacov, čo som prišla o psíka (14r.) Milovala som ho nadovšetko.. aj keď mám ešte jedného, s ktorým som každý jeden deň, smútok neodišiel.. Spomínaného psíka, ktorý umrel som sa rozhodla dať utratiť, pretože už nevedel behať, nejedol, nevládal vykonať potrebu.. Maximálne na chvíľu zodvihol hlávku a opäť ju položil a zaspal... Posledný víkend som s ním preležala na verande na koberci v objatí. Možno Vám to príde hlúpe, ale celý čas som mu neustále opakovala, že ho strašne ľúbim a aby ma neopustil.. Vedela som, že to je nemožné, no dúfala som do poslednej chvíle.
Rozhodla som sa, že bude najlepšie ak nás navštívi veterinár doma a psík umrie v prostredí, ktoré dobre pozná.. Keď príde chvíľa, v ktorej veterinár pichá injekciu a psíka držíte, príde aj tá najväčšia rana do srdca, ktorá sa vyrovná strate najbližšieho príbuzného..Celý život to budem mať pred očami.
Pýtali sa ma, či nechcem odísť radšej von a vrátiť sa, až keď umrie, no nedokázala som to. Nechcela som ho opustiť a dovoliť, aby sa bál.. chcela som, aby cítil lásku do poslednej chvíle.. Hovoria, že čas je najlepší liek, no neverím... Akoby to bolo včera.
Pokiaľ ste si to celé prečítali a máte doma psíka, dávajte mu každý deň toľko lásky, koľko len vládzete, on vám ju vráti 100x silnejšiu.

Lienocka5

Vermarka

Nikto tu neriesi hotely pre psy a macky a tento prispevok uz vobec nebol pisany s umyslom vymienania nazorov. Kazdy znasa smutok inak, nebodaj si myslite, ze teraz 10 mesiacov doma mrncim do vankusa a nezijem dalej?!!! Nie!!! Som stastna, som v pohode. Akurat ma strata psa stale boli a potrebovala som sa vyrozpravat kedze zijem v zahranici a blizkych priatelov pri sebe nemam. Na cloveka pride taka chvila, kedy urcite veci potrebuje zo seba dostat von. Pokial vam to pride "chore" ako pisete, myslite si to pokojne dalej, je to Vas nazor a nikto Vam ho neberie.

Vermarka

No tak prepáčte všetci, že mám svoj názor.

Prepáčte, že si myslím, že človek má väčšiu hodnotu ako zviera.

Prepáčte, že si myslím, že najprv treba pomôcť hladným a zúboženým ľudom a až potom robiť hotely pre mačky a psy.

Nie že by som zvieratá nemala rada, ved sama mám mačku a mám ju rada. Ale je to len zviera a nikdy nebude mať takú hodnotu ako človek, kt. má rozum a dušu.

To je všetko. Môžete sa na mňa hnevať, ale svoj názor nikdy nezmením.

Mimochodom, mojej kamarátke (má 18) nedávno (ani mesiac dozadu) zomrela mamina a vidím, aké má teraz problémy, ale maká, chodí na brigádu a nedáva svoj smútok najavo.

Na druhej strane vidím Vás, kt. pred desiatimi mesiacmi zomrel pes a oplakávate ho ako nejakého veľmi blízkeho človeka či rodinu.

Ano a toto mi príde choré a môžete si myslieť a hovoriť čo len chcete.

wreck

Vermarka, pod nam prikladom a napis kolkym si aktivne pomohla. aktivne = inak, nez hodenim jedneho eura do klobuka.

Lienocka5, som chlap, ale z tvojho textu ma chytil smutok. ak pri zvieratkach vydrzis cely zivot, este sa to velakrat zopakuje a este mnoho ti ich prirastie k srdcu. urobila si to najlepsie co si mohla, ze si s nim zostala az do konca. aj ja sa hrozim myslienky, ze ma to tiez raz caka.

drz sa.

Lienocka5

Dakujem, ze ste si to vobec precitali. Jednoducho som to potrebovala niekam zavesit a "vypisat" sa z toho. Viem, ze som urobila spravnu vec ale zostali mi vycitky ze "co ak" mohol byt zase v poriadku, len ja som sa unahlila.. Aj ked viem, ze to je najlepsie co som mohla urobit a on by uz v poriadku nikdy nebol...

Ludia ktori nemali nikdy psa ktoreho lubili a neprezili s nim obdobie zivota to nikdy nepochopia. Ok, chapem ze niekoho mozno urazi ze povazujem psa za rovneho cloveku, ale ja to tak jednoducho citim.. Pes Ti nikdy nepovie, ze ho nieco boli, ze ho nieco trapi, ale vzdy, aj ked sam nevladze ti preukaze kopec lasky a oddanost.. a nie len pes... ktorekolvek zvieratko, ktore mas doma a staras sa on.
Aj mne trha srdce, ked vidim cloveka bez domova, penazi, pribuznych, ktori by mu pomohli. Nehovorim ani, ze vsetci si za to mozu sami alebo ze vsetci chlastaju len cuco.. Clovek s dobrym srdcom chce pomoct kazdemu jednemu, ktoremu sa da. Len je smutne, ze niektori si pomoc nevazia vobec, kde to pes sa tesi aj z drobnebo poskrabkania za uskom. :)

Blondula

pri precitani co si napisala sa mi zaleskli oci.ja si nesmierne vazim ludi,ktori maju radi zvieratka,pomahaju a neublizuju im...

jacki

Ahoj Lienocka velmi dobre ta chapem mne pred dvoma mesiacmi uhynula korela bol to samcek a bol clenom rodiny.Rozpraval,spieval a bol velmi rozumny.Bolo nam za nim velmi velmi luto a stale aj je.Velmi dobre ta chapem.

Laara

Lienocka, drz sa..ono to klise cas vsetko vylieci..ma nieco do seba..na tvojho psika nikdy nezabudnes, ale casom bolest z jeho straty pominie a budes na neho spominat uz len s usmevom..uplne sa viem vcitit do toho co pises, sama psa mam..prveho..stratu ziadneho som este neprezila..no uz teraz viem, ze to bude sakra tazke a silne..lebo to co mi dava ta mala potvorka kazdy jeden den, mi bohuzial nie je schopny dat ziadny clovek..slepa oddanost, vernost, bezhranicna, nezistna laska..a to pochopi len ten, kto psa ma

Vermarka, tvoj prispevok totalne mimo misu..sorry..pes je nevinny, nemy tvor, ktory sa vacsinou nevie o seba sam postarat a je odkazany na ludi..za tvoju starostlivost o neho je pre teba schopny obetovat zivot..doma ta privita tak ako by ta pol roka nevidel..prituli sa k tebe vzdy, ked ti je na hovno, lebo vyciti ze nie si ok..vylepsi ti den uz len ked vidis, ako sa tesi ked zoberes vodzku a idete von, das mu jest..proste za to, ze sa o neho staras a lubis ho, ti on opatuje ovela viac..ale ty to nikdy nepochopis, pre teba je to len pes..pre mna je moj pes clen rodiny a sucast domacnosti..co nam prirastol k srdcu, tak ze ked nemoze byt s nami, tak ho spominame, co asi robi a tesime sa na neho..pre teba sme asi chori ludia :)

ked si tu nacrtla bezdomovcov..vacsina z nich sa dostala do svojej situacie sama..a pomahat sa im pomaha..existuju pre nich aj zariadenia..no oni si radsej daju cuco..velakrat som nezistne pomohla ludom, co odo mna len tak pred Billou pytali peniaze (vraj na jedlo)..nedala som, ale doniesla som im z obchodu sunku s rozkami..mala si vidiet tie znechutene ksichty..ze ako naco mi to bude?! flaska piva alebo krabicove vino by si dali radsej.. darmo..kto nechce pomoc, tomu tazko budes pomahat..tvoj priklad total od veci

a ano, cela tato doba je chora a mozeme si za to jedine sami..my, ludia..je od teba krute, ale zaroven take typicky ludske vyvrsovat sa a odbavovat sa na nevinnom zvierati a na niekom, kto miloval svojho psa..

ako ty pomahas bezdomovcom? robis tento svet lepsim?

Deria

Lienocka,
pekne si to napisala. Ale to vie pochopit len clovek, ktory svoje milovane zvieratko stratil. Ty si urobila pre tvojho psika vsetko, co sa dalo a konala si spravne. Teraz mu je uz dobre, tak sa netrap a raduj sa z tvojho druhého psika.:)
@Vermarka,
vôbec nechapem, co chces tvojim prispevkom vlastne povedat. Pleties hrusky z jablkami. A kto sposobuje tu biedu, ci nespravodlivost, o ktorej pises? No predsa clovek! Ja ti poviem, co je chore. Nenavist, zavist, chamtivost, nasilie a egoizmus. (Toho je len clovek schopny!) Opytam sa inak: pomohla si uz nejakému bezdomovcovi? Ja ano, uz viackrát. A milujem zvierata. Kde je problem? Bolo by snad toho zla menej na svete, keby sme nelubili zvierata? Nie! Naopak, bolo by ho este viac. Lebo kto dokaze ublizit zvieratu, dokaze ublizit aj cloveku. Bud niekto srdce ma alebo ho nema. Ten, co ho ma, nerozmysla nad tym, ci sa patri lubit viac cloveka nez zviera, lebo to je idiotske a neporovnatelne. To zviera sa nepyta ani na tento svet, ani k nam ale ak ho chceme za kazdu cenu vlastnit, sme povinni sa onho aj postarat.
Tvoj komentar sa mi vidi v situacii, ked niekto smuti za svojim psikom, nevhodny, ba az nechutny. A ci si nim niekoho zranila, ta ani nezaujima, hlavne, ze ti vadi laska k zvieratu, ktorej si ty zrejme neschopna.

Vermarka

Prepáčte, viem, že Vám možno prirástol k srdcu, ale bol to len pes.

Dnes je kladená väčšia dôstojnosť zvieratám ako ľudom. Robia sa mačacie a psie hotely, kupuje sa im rôzne oblečenie, špeciálna strava a pod.

A na druhej strane vidím otrhaných premrznutých bezdomovcov, čo nemajú čo vložiť do úst a ešte s nimi ľudia zaobchádzajú ako s prašivými handrami.

Toto ked sa deje, tak niečo nie je v poriadku. Je to proste choré.

Človek má predsa oveľa väčšiu hodnotu ako zviera.

Ak by bolo o každého človeka na tomto svete postarané aspoň tak, ako sa ľudia dnes starajú o svojho psa, všetci by sme sa mali dobre.

Hádam sa neurazíte, ale mňa osobne uráža, ked je zviera kladené naroveň alebo dokonca nad hodnotu človeka.

Pekný deň.