Už ako som tu daval staršie temy že mám bolesti brucha už rok na gastroskopii mi zistili helikobaktera, mierny chronicky zapal žaludku, reflux žlče až do pažeraka, 2mm ostrovček črevnej sliznice na pažerakovom zvierači.
No ale chcel som sa opýtať či tie dlhotrvajuce bolesti brucha nemožu byť aj zo psychiky. Možno že už ma neboli žaludok ale tým že vždy na to myslím tak mam taký pocit akoby ma vždy bolel. Nepovedal by som že moje bolesti súvisia z jedlom. Žaludok ma boli aj keď som hladný, keď som najedený, ráno, večer... vždy rovnako niekedy je to lepšie ale niekedy aj horšie.
Bolesť brucha - psychický problém?
:(
takze zostava ti len pozriet sa spat a analyzovat co sa stalo. potom sa pokusit odstranit prilezitost, aby sa to mohlo opakovat.
drzim palce. bolestiva skusenost. :(
Presnte to je moj pripad ked robim nejaku fyzicku aktivitu napriklad pracujem v zahrade tak necitim v podstate nič, alebo keď sa venujem mojim záľubam tak nesustredim sa na to a nič necitim.
zial, mozu. mal som to. pocitujes to ako taku hrcu v oblasti brucha, akoby sa ti niekto snazil brucho zmykat a koncentrovat zvysok tela do toho jedneho bodu. kratkodobu ulavu poskytne pozitivna aktivita, napriklad intenzivne cvicenie alebo nejaky maly kusok radosti z niecoho.
stava sa to, ked prezijes traumu a potom podvedome ocakavas, ze sa bude opakovat. telo na to reaguje psychosomatickym uzlom v brusnej oblasti. skutocne moze byt vylucne psychickeho povodu. po podniknuti adekvatnych krokov na zabranenie dalsej traume bolest ustane.