Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Lupus? ANA pozitívne protilátky

Príspevok v téme: Lupus? ANA pozitívne protilátky
Nikuss22

Dobrý den,
bola som na celkovom gastroenterologickom vyšetrení, celkové vyšetrenie krvi, fibroskopia. Krv mám v poriadku, až na pozitívne protilátky ANA. Bolo mi povedané, že to znamená nejaké autoimunitné ochorenie, ktoré sa zatial neprejavilo. Dočítala som sa, že to môže byť lupus. Mám na tvári vyrážky, padajú mi vlasy a cítim sa stále unavená, aj ked spím 8 hodín. A to patrí do symptómov lupusa a samozrejme pozitívne ANA. Ostatné symtomy suvisiace s lupusom nemám.
Stretol sa niekto s týmto? Lebo o pol roka mám prísť na kontrolné odbery, inak nič viac.
Dakujem pekne

ajuška441

Dobrý deň Nikuss22
chcela by som sa opýtať či Vám niekto niečo poradil,lebo takisto som mala výsledky na ANA pozitívne a mám tie isté príznaky ako vy + k tomu málo železa a vraj preto tie vlasy vypadávajú,ale už mi ani nerastú.Tak by som tiež ocenila nejakú radu,Ďakujem veľmi pekne.

ni-ka

niekto ma lupus a ani o nom nemusi vediet a nemusi sa unho ani prejavit...bud to nechas tak a pojdes na kontrolu za pol roka alebo pojdes s vysledkami obvodnemu,nechas sa poslat reumatologovi na kompletne testy a podla vysledkov sa uvidi ci je treba nasadit nejaky typ liecby
a mimochodom pozitivne ana protilatky este nemusia znamenat lupus :-)