Prosím o radu a názor, či je vhodné a neškodné ak sa očkuje dieťa /11/ krátko po sebe. Napr. na TBC a za týždeň na žltačku. Nemá to zlý vplyv na organizmus?
ockovanie
mam dvojicky a ked vidim ako im to picha ta lekarka, jednu vakcinu za druhou - je to neprijemne. Ale to zdravotnictvo je strasne konzervativne, ziadne zmeny a ak chce clovek ulavit detom, tak sa potom docka iba neprijemnosti v skolke, skole,.. Moj starsi syn mal skarede reakcie, hlavne horucku, ale pomohol nurofen a netrvalo to dlhsie ako jeden den. Dufajme, ze to je k niecomu dobre.
aj tu je niečo o očkovaní: www.auria.sk
síce zrejme starší dokument, ale poukazuje naozaj na štatistiky ochorení a mortality na ochorenia, proti ktorým sme bežne očkovaní.
bohužiaľ, človek sa zamýšľa často nad nezmyselnosťou očkovania až potom, čo u niekoho v jeho blízkosti prepukne po očkovaní niektoré z autoimunitných chorôb (napríklad diabetes), alebo po vakcinácii ochorie na salmonelu kostí (osteomyelitídu).
zaujímavé štatistiky a fakty hledani.gnosis9.net
normalne, v porodnici som povedala ze to este zvazim a ak sa rozhodnem pre bcg vybavim si to sama v kalmetizacnom stredisku a lekarke uz som len povedala ze nie je zaockovany a preco. este ma presviedcala nech si to rozmyslim ale ked zistila ze ma nepresvedci tak prestala. vraj som nebola prva kto nedal zaockovat deti u nej, tak to brala celkom v pohode. od uvz som zatial nic nepocula ani nedostala, ktovie ci im vobec poslala sparvu... netusim.
u babatiek je minimalny ostup po bcg 2 mesiace. no ja som mojho nedala zaockovat proti nicomu. myslim si ze riziko nepriaznivych reakcii je vyssie ako riziko samotnej nakazy ktoroukolvek z chorob proti ktorym sa ockuje. ked bude babatko starsie am ho ockovat proti tetanu a zvysok si este velmi dobre rozmyslim.
Nikam sa neponáhľaj. Najskôr si radšej riadne naštuduj argumety za www.uvzsr.sk i proti - www.rizikaockovania.sk aby si si potom nevyčítala, že si urobila chybu.
ďakujem za reakcie. Očkovaný bol na žltačku B. /robí sa to 3x, mal už poslednú dávku/ Pôjde na preočkovanie na TBC /tuberkuloza/. Kedže na plucnom majú chaoz, už mal byť očkovaný dávno v 10 r. možno ho predvolajú na môj podnet čoskoro. Ako laik sa obávam a zistujem odstup medzi očkovaniami. Bohužiaľ, kompetentní sa nestarajú.