Ake bakterie, virusy, infekcne ochorenia mozem dostat ak zacnem navstevovat kupalisko?
Co vsetko ma tam ohrozuje pri takom velkom mnozstve ludi v bazene? Chodia tam decka, stari aj mladi, zdravi ale aj s roznymi chorobami. Tak co mi hrozi ako beznemu navstevnikovi?
Su vobec kupaliska hygienicky nezavadne alebo je to velke riziko pre cloveka? Viem ze sa davaju dezinfekcne pripravky do bazena, ale tak vsetci vieme, ze dnes su uz velmi odolne bakterie a virusy a bezne pripravky ich lahko neznicia.
Aj samotne hygien. pripravky mozu skodit telu z vonka aj z vnutra(cez usta, nos, usi, vaginu ci moc. trubicu)?
A co ak ma clovek znizenu imunitu?
Dakujem
Co vsetko mozem chytit na kupalisku z vody a ludi?
veď mne sa nechce kúpať doma v bazéne keď už len tá voda je trochu zašpinená v tom zmysle že nie je ako kryštálovo čerstvo napustená, priesvitná ale už je ako keby zakalená... hnusí sa mi to a ký bazén nevyčistíme od znovu tak tak NEPOJDEM aj keby malo byť 40° !!! Mala som viackrátmenšie problémy so "štípaním, pálením" pri močení aj bez toho. Takže si dávam bacha ;)
Otazka je najma sterilizacia vody, lebo tema by sa mala skor volat
"co sa neda dostat na kupalisku"
Kedysi napr v Bratislave na kupalisku na Tehelnom poli, ked to este spravoval inzinier Skakala(patdesiate roky minuleho storocia), pouzivali doslova lopaty chloroveho vapna(Ca(ClO)2 kazdodenne, dnes zname popularne ako MMS2) a aj ked bola voda na konci tyzdna uz hodne farebna a spinava v strednom bazene, predsa tam nebol prenos roznych skodlivych bakterii a plesni.
Zvláštne, ja som z kúpaliska nechytila nikdy nič, a to som z NR, máme jedno kúpalisko, kde chodia všetci.. ani nepoznám nikoho, kto by niečo chytil..treba sa opýtať, kedy menia vodu (u nás v pondelok) a prísť hned po otvorení (o tej desiatej, jednástej doobeda), vtedy máte čistú vodu a okolo seba 5 ludí. samozrejmosťou sú žabky na nohy a sprcha pred kupelom. okolo obeda to už balím, nemám rada ked je hlava na hlave. poobede sa treba doma osprchovať a natrieť mliekom po opalovaní..tiež uprednostňujem prírodné (viac miesta, nie je chlór), ale tu v okolí žiadne nemáme... nehovoriac o tom, že aj tam predsa môžete všeličo chytiť ;)
a to nehovorím o tom, že podľa mňa nemajú žiadne zábrany sa do bazénovej vody vycikať!!!
božechráň...nechecla som vonkoncom pôsobiť protiromsky, ale čo si budeme nahovárať, že ich hygiena je NULOVÁ, no a keď sa potom chrontaví namočia do bazéna, vidím riziko zamorenia vody dvojnásobné ako u iného obyvateľstva!!
ja tiez nechodim a ani mi to nechyba ten pach chlorovanej vody. Raksej chodim ku jazeru ci prirodne kupaliska s mensim mnozstvom ludi.
No to som si aj ja vsimol ze na kupaliska zacali chodit viac romsky spoluobcania. Ale Emalea myslis ze bieli spoluobcania nemaju sajrarj na tele a v telesnych otvoroch. Biely moze rovnako infikovat vodu v bazene ako cierny. Mladi ci stari to je jedno. Ja ked som ako skolak navstevoval kupaliska a plavarne tak vzdy ma potom chytila angina alebo zapal stredneho ucha. Kamos mal napr. nejaku koznu infekciu po navsteve kupaliska a odvtedy nechodime vobec. A po precitani prispevku od cloveka Nekupem sa som aj rad lebo toto som si vtedy neuvedomoval a mohol som sa divit z coho som furt chory. Blé
no nechcem plašiť, ale moja malá chytila minulé leto na kúpalisku orbitocellulitis a to bol akoby zápal oka a keď sa to nepodchytí včas tak to postupuje vyššie na mozog až z toho môže byť zápal mozg.blán!! k tomu sa pridružil slabý zápal stredného ucha...asi týždeň sme ležali v nemocnici na ATB!! odvtedy do bazéna nevkročila...minule bola v telke reportáž, že už 6 ľudí pokope napr. v jakuzze má okolo ritného a iného otvoru toľko sajrajtu...ach! a čo potom plný bazén...!!a to niektoré
mestá neviem prečo to robia, aby podporili našu čiernu menšinu, tak im poskytuje zadara pernamentky do bazénov!!! tak čo môžete čakať, keď si niekto z bazéna robí mesačnú hygienickú očistu!!!
Ta všeličo a ani nechci vedieť.
Od pohlav. chorob cez infekcie dýchacich, tráviacich, črevných,močových a pohl. orgánov až kožné a plesňové ochorenia.
Veď tí ľuďia tam vypúšťajú sliny, výlučky nosné, ušné im vyplavuje z tela voda keď sa ponoria, výlučky z konečníka, pošvy, penisu a s nimi aj kopa obyvateľov týchto miest. Nehovoriac o odplavovanej a odlupovanej kože kúpajúcich sa.
Ja hromadné kúpanie sa na kúpaliskách beriem ako grupen sex. Velké množstvo ľudí pokope v jednej vode so svojími telesnými sekretmi, ktoré je vidieť len minimálne voľným okom. A zober si, že kopa ľudí sa pred vstupom do bázena ani nesprchuje a vleze do vody s nalepeným potom na koži či neumytými spotenými nohami či pazuchami. Nehovoriac o spoteným ľuďoch s nadváhou, ktorí majú pot aj v kožných záhyboch ako ženy pod prsiami, v rozkroku, pod veľkým zadkom, pod previsajúcim pupkom.
Kúpaliská sú jeden veľký hnus a ja by som ich zakázal. Je to absolútne nehygienické miesto. A hygienické kontroly niesu dostatočné, pretože majitelia kúpalísk mnohokrát čo som počul podplácajú hygienikov, pretože chcú zarábať a konkurencia nespí.