Chcem podať návrh na rozvod,že manžel sa nevie finančne a materálne postarať o rodinu...ale otázka znie,môže manžel do vyjadrenia napísať,že on sa rozvádza pre neveru?Nechcem na súde rozpitvávať neveru.Bude sa sudca skôr pridržiavať otázok ktoré som ja uvidela v návrhu?
Rozvod
na to by asi museli byt splnene nejake objektivne prekazky. neprist len preto, lebo nechces rozoberat svoje sukromie asi nebude akceptovatelny dovod.
neviem povedat. radsej sa s nou porad.
môžem požiadať právničku aby ma zastupovala na súde?bez mojej prítomnosti?
moze. zo sudu mu pride kopia tvojho navrhu s vyzvou, aby sa k tomu vyjadril. sud bude potom skumat dovody, ktore viedli k rozvratu rodiny a je pravdepodobne, ze vas predvola na vysluch aj vtedy ked odporca (strana, ktora nepodava navrh) s navrhom jednoznacne suhlasi. rozhodne necakaj, ze sa tejto teme sud bude vyhybat alebo ju obchadzat. pocas procesu sudca bude ziadat zalobcu (teba), aby vysvetlil dovody, ktore ho viedli k podani ziadosti. potom dostane prilezitost druha strana, aby to opisala zo svojej perspektivy. na sude obaja musite hovorit pravdu, takze zatajit nieco taketo je nemyslitelne.
nie sudca bude robit presne, co mu povies, tvoja nevera sa prejednavat nebude :DDD