Ahojte, mám 16 a posledné dni/týždne ma trápi nafúknuté brucho, vyzerám ako tehotná (nie som). Tiež ma už veeeľmi dlho trápia vetry a som aj často malátna, unavená a bolia ma končatiny aj keď som najedená, oddýchnutá a spokojná. Neberiem žiadne lieky ani antikoncepciu ani nič a stravujem sa podľa mňa dobre. Je pravda že každý deň aspoň niečim zhreším (za zhrešenie počútam aj mliečne výrobky) ale jem strašne veľa ovocia, zeleninky, snažím sa obmedzovať mliečne produkty (ale každý druhý deň si niečo s mliekom dám, ak idem do detailov tak vlastne každý deň, teraz už je mlieko v hocičom), skoro stále si varím niečo dobré, ale zdravé, rawtičky alebo ovocné misy, domáce muesli, smoothies... Nevie niekto čo by mi mohlo byť? Mávala som pekné brucho, cvičím a dokonca v hornej časti brucha mám aj jemné tehličky, ale spodok je škaredý a nafúknutý akoby som bola tehotná alebo tučná, pritom furt makám a zdravo jem. Som zúfalá, pomôžte mi prosím niekto, makala som na postave dlhé mesiace, zdravo papám aby som bola zdravá a predsa vyzerá moje brucho hrozne a zjavne mám teda aj nejakú chorobu alebo čo :/ A nevládzem ani poriadne športovať aj keď by som mala mať kondičku, nevládzem sa ani hrať s deťmi, po polhodinke by som len spala. Ďakujem za každú radu :)
Nafúknuté brucho a únava
Pohybu mám si myslím dojsť, čerstvého vzduchu tiež, aj teraz som docvičila. Ale strašne grgám a mám vetry... Každopádne mamina mi kúpila probiotiká, uvidíme či to pomôže. A celiakia? Že by sa to len tak zrazu objavilo a celý život nič? Neviem, nevyznám sa, môže byť?
Mozes to mat aj zo stresu napriklad, mas ho vela?moze to byt syndrom drazdiveho creva, skus pozriet na nete jeho priznaky..a mas dostatok pohybu na cerstvom vzduchu? casto to pomaha, rovnako treba aj vela pit
mas urcite celiakiu
kikarika1 pravidelná nemyslím že je, hocikedy to príde, ale inak v poriadku. Počas menzesu mávam hnačku.
stolicu máš pravidelnú?