Zdravím, s priateľom som cez pol roka, ešte nikdy som nemala orgazmus... ani s priateľmi pred týmto, ani sama so sebou. Nie že by mi išlo len o to, ale už mi je aj priateľa ľúto, cíti sa kvôli tomu zle, a ja tiež. Mám 20, prvý sex bol v 17tich. Ďakujem vám.
Žiadny orgazmus?
Sejla, taky tak, u mna mozno o rok neskor :D Neviem cim to je, pretoze v 12-13 dievca este nie je zrele na samotny sex, ale skumanie vlastneho tela mi pride ako nieco uplne ine... Zrejme sme nemali nijake, ja tomu hovorim "bloky" voci sexualite samotnej, vlastnemu telu a podobne. Pamatam si, ze kamosky na zakladke vecne fujkali nad obrazkami penisu, len ja som hovorila, ze je to podla mna cosi normalne, preco teda fujkat....Zjavne je to aj tym, ako clovek vnima sexualitu ako taku a ako ho doma vychovavali..hmm
Zrelost, presne taaak :) Ale s tym orgazmom az po 30tke nesuhlasim uplne :) Su zeny, ktore ho dosahuju aj v 20tke, urcite poznam minimalne jednu, seba :D Akurat mam pocit, ze vekom sa zlepsuje intenzita a samotna dlzka orgazmu. Takze urcite je to aj zrelostou :)
Tak tak, pravdu máš.
moja, so sexom si zacala prilis skoro. A dievcata sexualne dosahuju plnohodnotne sexualne potesenie az po 30tke. Vtedy uz zena vie co jej robi dobre a vie si sex naplno vychutnavat. Takze to co teba trapi, trapi aj kopu inych mladych bab v tvojom veku. V 20tke maloktora dosiahne orgazmus, zatial co zena po 30tke dosahuje orgazmus pri kazdom sexualnom akte. Vynimkou mozu byt zeny, ktore maju viac porodov za sebou a im sa uz libido znizuje a posva je roztahana porodom. Ale toto, ze az po 30tke zena spozna skutocny orgazmus je dokazane aj vedecky. Takze mala si zacat neskor a ak ani teraz z toho nemas to prave orechove potesenie, tak sa na taky sex vykasli.
neviem, ale na orgazmus potrebuje zena aj dozriet. Ja myslim, ze to moze byt aj tvojim vekom a proste si potrebujes na to dozretie len pockat.
No stres omu fakt nepomaha :) Vies ono baby byvaju "bloknute" napriklad aj preto ze ich doma ucili, ze dotykat sa vlastneho tela je zle a podobne....vtedy maju problem so svojou sexualitou, nevnimaju ju ako nieco prirodzene...preto mi napadlo ci to nie je aj tvoj pripad :)
Cize, zbavit sa stresu, dostat sa do psychickej pohody a objavovat svoje telo ;) A zabudni na to, ze ta to nebavi....nevies co a ako ti robi dobre, a preto sa do toho nehrnies....Musis to najprv sama objavit a potom aj s partnerom
MultiLevel, nemám pocit, že by som bola nejak zablokovaná, partner ma priťahuje, naozaj moc. A nijak sme nepokročili. V poslednej dobe som dosť v strese, takže to tomu nijak nepomáha... :(
Monii, v prvom rade musis ty sama vediet co ti robi dobre. Niektore zeny to zistia az pri partnerovi, ale tieto zeny su "sexualne otvorene", nie su prosto zablokovane vychovou, prostredim, rodicmi, vlastnym strachom atd.
Neviem aky velmi je partner snazivy, ci sexualne zdatny. Ak dokaze urobit len sup sem sup tam, tak to bohvie aka vyhra nie je. Musite mat obaja chut sa skumat a chciet jeden druhemu dobre. To je predsa zaklad milovania. Samozrejme sa musite do toho aj pritahovat, bez toho to absolutne nejde...
Milovanie bez orgazmu moze byt pre zenu tiez pekne (vraj), ale ak raz skusis ake je to mat orgazmus pri cloveku, ktoreho lubis, je to neporovnatelne :)
Skus zacat sama. Musis spoznat svoje telo. Veta typu - nebavi ma to, svedci len o tom, ze si voci tomu zablokovana, ze mas bud predsudky, alebo sa hanbis. Jedoducho je tam nejaky problem, lebo aby ta nebavilo nieco take? :) Navod si atmosferu a krok po kroku skusaj, co ti bude robit dobre. Daj si nacas, zenam to trva dost dlho. Podrobny navod ako na to odo mna nechci, ved nemas 6 rokov, aby si nevedela co a ako :) Az zistis co ti robi dobre, skusaj si to z casu na cas a potom popros partnera, aby ste to skusili spolocne. Opat, velkaaa trpezlivost, vela casu, ziadne nahlenie, prijemna atmosfera, predohra, vsetko :)
A mala rada....prid na to, preco to nejde. Skus si trosku nastudovat o sexualite a podobne. Je dost knih na tuto temu. Predovsetkym musis odstranit pricinu svojho "bloku", inak to nepojde
V minulosti sa mi to tiež stávalo a prvý orgazmus som dosiahla až po rokoch sex.života. Asi sa ti nebude páčiť čo ti poviem, ale jednoducho to musí byť s chlapom, ktorý ťa živočíšne priťahuje a vie ťa spraviť. Dôležitú úlohu tam hrajú aj iné veci nielen fyzično.