Ahojte.chcem sa svami podelit o moje zazitky. Prvykrat sa mi objavili priznaky na dovolenke v turecku s priatelkou. Najprv to zacalo obycajnymi hnackami. Ale z tych som dostal taku paniku ze som vobec nejedol.bolo stale horsie a horsie.stale som chcel len lezat na izbe ale aj vtedy som mal neuveritelny strach a hlavne hrcu v krku.po dvoch dnoch ma priatelka prehovorila nech ideme do delfinaria.velmi zly napad.celu cestu v autobuse som mal pocit ze budem vracat.ked sme prisli tam bolo tam milion ludi a vtedy to prislo naozaj .. zachvat ako ss patri.bolo mi zle.tocila hlava.mdloby.bal som sa ze tam zomriem.ze sa zblaznim.zavolali mi zachranku.nastastie v nemocnici bola slovenska.sestricka. tam mi zmerala tlak a vravela ze mam vysoky tlak.dali mi infuzku.bolo trosku lepsie ale iba na chvilu.potom zas.stale infuzky dva dni v kuse. Potom uz doktorka vravela ze je to o psychike.myslel som si jo to urcite ja som neni ziadny psychopat. Prepustili ma.po prichode na hotel som dostal taky zachvat ze som ani nevedel o sebe pomaly.priatelka nevedela co somnou. Chybalo par dni do konca dovokenky.nic som skoro nejedol.totalne vysileny.prisiel som na slovensko a opadlo dost zo mna.po par dnoch vsetko v poriadku. Pomaly rok po tom.z nicoho nic. Slaba chripka.bral som paralen. A zrazu bum znova zachvat.z nicoho nic.nechapal som tomu.myslel som ze sa zblaznim.pocit strachu.co sa deje preco.kam mam ist a pod. S priatelkou sme isli na pohotovost.uz som si ale pomaly zacal uvedomovat ze to naozaj asiMam Psychickeho razu. Ako tak som to vysvetlil na pohotovosti.zavolali psychiatricku.citil som ss hrozne.je to naozaj divny pocit.jej som to rozpraval a vravela ze je to panicka porucha.pichli mi diazepam.citil som sa ako sfetovany ale strach presiel a hodinu som sa dokazal najest.snazil som sa proti tomu bojovat.isiel som teda psychiatricke podla obvodu.ta mi to potvrdila a dala mi neurol.dva dni nato co som bol v celku v pohode mi diagnostikovali pasovy opar.a snim tym pafom dalsie zachvaty.nikdy predtym som ss chorob nebal a teraz ako keby som umieral pri kazdej.prvych 5 dni bolo hroznych.nic som nejedol.bolo mi zle.potom som isiel na kontrolu a ze opar sa mi vybornw preliecil.hned bolo aj mne lepsie.zacal som jest.mal som dobru naladu.zacal som znova hrat futbal.preslo par dni a znova.zachvat.nechut do jedla.a to je natom najhorsie.schudol som od diagnoatikovania pp asi 8 kil a som z toho na nervy a to mi este vic privolava strach co somnou bude.ak niekto viete poradit dakujemmam
Panicka porucha
:-DDD
Na to, aby som sa zbavil roznych dusevnych poruch nepotrebuuem vediet na ne nazvy ani v latincine, ani v grectine, a dokonca ani nemusim studovat klasicku medicinu.
Mne staci vediet prirodne neskodne ale ucinne prostriedky, ktore lekari, ktorych periodika odoberam a studujem uz vyse 20 rokov odporucaju zo svojich osobnych dlhorocnych skusenosti.
Inac za tych vyse 20 rokov som sa naucil prevdepodobne viac,ako adresovat rozne zdravotne problemy, a z uplne ineho pohladu na medicinu, nez bezny lekar za 6 rocne studium organizovanej mediciny, co pouziva vylucne len farmaceutika na liecenie.
Ale nikoho nenutim, aby tu moje prispevky cital, ak sa vam nepacia rady mojich lekarov, tak chodte za svojimi.
Ja si len myslim, ze clovek by mal mat moznost sam si vybrat, ved sa jedna o jeho telo.
A ja tu radim len neskodne potravinove doplnky, ktore boli schvalene lekarskymi komisiami ako neskodne, takze si vyprosim obvinovanie, ze tym ze ich tu uvediem mozem niekoho poskodit.
Ze to niekomu nezaberie, to je dost mozne, ziadny prostriedok nazabera 100%, najma tie pochybne na depresie a ine dusevne problemy. Ale mnohym pomozu lepsie, ako farmaceutika a rozhodne bez skodlivych postrannych ucinkov, navykovosti a podobne.
RNG skus vystudovat medicinu, potom porozumies vyrazom. Stres je jednoznačný spustac uzkostnych poruch. Neexistuje jediný dôvod skusat alternatívne "prirodne" postupy. Medicína, prírodná veda, ma pre PP vypracovane presne, veľmi ucinne liečebné postupy a je vyliecitelna vo vysokom percente chorých modernými liekmi.
Expert, kedze do diagnoz lekarov nepatri vysetrenie hladin neurotransmiterov v mozgu, vsetky tie diagnozy su len hadanie s hromadou odbornych vyrazov na zastretie vlastne nevedomosti.
Takze tvrdit, ze nieco nema za sebou "organicku [pricinu" je tiez len zalozene na hadani, nie na nameranom fakte.
A preto je dolezite, ked uz skusat kadeco predpisovat, tak sa najprv obratit na neskodne prirodne doplnky skor, nez ides na navykove a skodlive chemicke farmaceutika, ktore su aj tak podla nazorov mnohych lekarov casto neucinne a dokonca aj viac skodlive, nez ucinne.
healthland.time.com
Opis príznakov je jednoznacne recidivujuca panikoformna porucha. Uzkostne poruchy maju spolocne príznaky, podla prevahy niektorých sa urcuje dg. V 90% je spustacom úzkostných poruch stres (dlhodobý/krátkodobý). Typicky pred náhlym prepuknutím PP z dlhodobého stresu (vacsinou sa to stane, ked clovek zacne z pracovného kolotoca relaxovat - dovolenka, víkend) sa prejavuju problemy s GIT, imunitou a obehovým systémom, pričom sa nenájde ziadna org. pricina. Liečba tejto skupiny chorob je dnes rovnaká, akurát pri PP sa remisia dosahuje za dlhší čas v porovnaní s OCD, GAD, ... Problem liecby PP je neskorsí nástup ucinku AD, casto dlhodobo kombinovaná liecba AD a benzodiazepínov (BD) - nasledne BD zavislost, nespolupráca pacienta a potom komplikácie. Mnoho lekarov tiez robi v liecbe chyby - na naliehanie pacientov zvysuju davky AD, menia ich a drzia ich aj dlhodobo na BD (pacient na neurole=spokojny pacient). Liecba PP sa ma v zmysle zakladnej davky AD prehodnotit po troch mesiacoch, nie po troch tyzdnoch. Pacientom treba niekedy aj raznejsie dohovorit, upokojit pohovorom, nie predpisovat dalsie lieky. Psychoterpia ma podla mna zmysel az po 3 - 4 mesiacoch, vacsinou nie je potrebna, lepsi je sport, sport, sport. Liecba úzkostných poruch patri do ruk vylucne psychiatrov, nie neurologov, ci vseobecnych lekarov. Problem je aj ten, ze SSRI a BD nemaju preskripcne obmedzenia. Casto sa na psychiatriu dostanu ludia neskoro od iných lekárov s nespravnou dg a prisernou liecbou alebo od "sarlatanov" alebo samoliečbou.
Inac vsetky tie priznaky mozu byt aj tetania, znizena viralna imunita, potravinova nakaza a ich kombinacie. Virus VZV sposobujuci pasovy herpes nosime skoro vsetci v sebe od mala(ovcie kiahne) a ked sa nam z roznych dovodov telo oslabi(podvyziva, prechladnutie, hnacky, ine nakazy...)tak sa prejavi
Okrem ineho napada aj nervy a moze sposobit permanentne skody na nich u znacneho precenta, dlhorocne bolesti a u starsich ludi aj uplne zmenenu povahu, dokonca oslepnutie, ohluchnutie a u 1/2 % aj smrt.
Vsetky dusevne a vacsina telesnych chorob je z nedostatku roznych prirodnych latok a nie patentovanych chemikalii. Telo ziadne patentovane chemikalie, co sa v prirode pred tym nikdy nenachadzali pre svoju normalnu cinnost nepotrebuje.
Hladiny roznych neurotransmiterov sa daju upravovat polotovarmi na ne alebo systemom odchytu, ked sa ich spotreba znizuje, takze zostava v mozgu stale dostatocne vysoka hladina.
Napr vytazky zo st Johns wort, jednorazova davka 3 mg hypericinu a 30 mg hyperforinu ma mechanizmus ucinku, SSRI, SNRI, udrzi vyssiu hladinu aj GABA aj dopaminu. Priotom je to prirodna latka, neskodna v tejto davke, nenavykova a ucinkuju ca asi za 1.5 hodiny, a ucinok trva vyse 8 hodin.
To, ze to oficialne nie je schvalene ako liecivo(v Nemecku je) ale neznamena, ze to nie je ucinne. Na schvalenie treba hromadu penazi a prirodne latky nemaju patentovu ochranu, tj nemozu na ne nasadit vysoke ceny a nepripustit inych na trh s nimi. Takze sa jedna nie o neucinnost, ale nemoznost na tom zarobit.
A farmacia, ako kazdy iny proemysel dnes je postavena na peniazoch , nie na principe liecenia.
Doplnkarom bez potreby a nakladov schvalovat doplnky ako lieky sa oplati tieto predavat aj ked nemozu tvrdit, ze su to lieky , hoci hromada lekarov ich pouziva ako lieky a zrejme liecia.
Nie je mi jasne prečo ta psychiatrička okrem alprazolamu (neurol)nenastavila aj na nosné antidepresívum (AD) - v prvej volbe zo skupiny SSRI (paroxetin resp. sertralin resp. escitalopram). Skoda kazdeho dna bez AD. Liecba PP musí byt dlhodobá (1-2 roky , preferencne monoterpia AD). Alprazolm je vysoko návykový benzodiazepín a je dobré ho obmedzit len na niekolko týždnov 4-6, vrátane postupného vysadenia (rebound syndrom pri vysadení). Zhruba za tento cas nastupuje antidepresívny ucinok SSRI, pri základnej dávke, ich anxiolitický úcinok sa rozvinie zhruba za 8 týždňov. Prvé dva - tri mesiace liecby sú este pestré na rozne príznaky PP - avsak uz bez somatických priznakov pri ataku , zhruba po pol roku liečby je PP v remisii, bez priznakov a liecba pokracuje dalsie mesiace. Je dolžite vytrvat v uzivaní AD aj ked sa moze zdat, ze spociatku chorobu aj zhorsia. Od zaciatku liecby odporucam kratke vychadzky, po 2-3 mesiacoch nastavit pravidelne sportovanie (bicykel, beh, plavanie), pri nikotinizme skončiť s fajčením - nikotín ovlyvnuje ucinok AD. Samozrejme žiaden alkohol. PN 1-3 mesiace. Dôležite ostat v monoterapii AD pod vedením psychiatra.
zdravím,
miloš maš email ak ano ak chceš pošli mam to iste len si chcem pokecat ako to vzladas ,,
Jozef
Klarkaaa poradim, len neviem, či to nebudeš mat daleko, je v NR.