Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Dievčatá, neužívajte to!

Príspevok v téme: Dievčatá, neužívajte to!
Private06

Toto nie je otázka, dnes by som Vás chcela varovať.
Dievčatá a ženy, neužívajte hormonálnu antikoncepciu. Ja som ju brala a skončila som v nemocnici s poškodenou pečeňou.
Začala som v 17, a nechápem, že som bola taká blbá, že som sa na to dala. Asi mi už tak veľmi šiel na nervy nepravidelný cyklus, kedy som to koľkokrát nedostala vôbec, alebo som to mala 2 týždne v kuse. Bola som panna, takže na tento účel som ju vôbec nepotrebovala. Šla som prvýkrát ku gynekologičke, a veď to poznáte, komu už len človek môže veriť, ak nie svojmu lekárovi? Tak som svoju lekárku poslúchla a brala som ju. Chloé. Po roku, keď sa mi cyklus upravil, som ju chcela vysadiť. Lekárka mi povedala, že by som ešte rok mala brať slabšiu verziu. Tak som ju poslúcjla znova. Brala som KarHleight. Síce som hrozne pribrala, ale iné negatívne účinky som nepostrehla.
Nedávno som začala mať kŕče, stratila som chuť do jedla a bolo mi zle. Po týždni ťažkostí som sa vybrala k lekárke. Po celom dni vyšetrovania ma nechali v nemocnici. Vraj mám zle pečeňové testy. Infekcie vylúčili, ako príčina ostalo len poliekové poškodenie.
Áno, jedla som nezdravo a občas pila alkohol, ale len málokedy. Mohlo to k poškodeniu prispieť, ale nie ho spôsobiť.
Som na liekoch a minimálne niekoľko mesiacov na prísnej diéte. Samozrejme, alkohol je tabu. Je leto, začali prázdniny a ja ho čiastočne strávim v nemocnici, čiastočne doma v posteli, keďže nesmiem chodiť po slnku, nesmiem športovať ani sa inak fyzicky namáhať.
Pýtate sa ako je to možné? Tak, že lekár je občas hyena, ktorá myslí len na peniaze. Lekárka mi predpisovala lieky, bez toho, že by mi robila krvné testy, ktoré sa majú robiť každé 3, maximálne 6 mesiacov. Mala som šťastie, že mi na to vôbec prišli. Gynekologička tvrdí, že na jej strane je všetko v poriadku.
Mám 19 rokov, a poškodenú pečeň. Z antikoncepcie. Neurobte rovnakú chybu ako ja.

963

Ked tie babule su take hlupucke a chcu trkat s chalanmi uz v 16 tak nech papaju smelo.
Lepsie je pre baby cim neskor ju zacat brat. A ja sa len divim tym matkam ako poznam zopar ze idu s dcerou za gynekologickou aby im predpisala antiku lebo chce aby z jej dcerenky bola inzinierka, doktorka, pravnicka. Normalne sa mi jedna tak priznala ze da dcere predpisat antiku len aby jej dcera si nepokazila zivot tehotnostou v 17tich. Krava, namiesto aby jej vysvetlila ze je este na sex skoro tak necha ju sa necpavat chemiou. Boze daj niektorym ludom rozum.

MultiLevel

Tiez som uzivala asi pol roka Chloe a momentalne neviem otehotniet...to som HAK brala tak tri roky dozadu. Neviem ci to ma priamy suvis s uzivanim, zistuje sa to.
Tiez som ju dostala od gyndy s tym, ze ako uzasne a efektivne sa vyriesia moje problemy, ktore som mala...bola len a len moja hlupost, ze som s tym nakoniec suhlasila....
Takze nezvaluj svoje vlastne rozhodnutie na doktora, keby si nechcela, nepredpisal by ti HAK. Na druhej strane ale ocenujem, ze si sa podelila s pribehom a bude to varovanie aj inym babam....avsak, stojim si za svojim, keby si odmietla, gynda ti to nasilu nepredpise

Martina210

Pane boze :-((((( "lekar je obcas hyena, kt.mysli len na peniaze" VSETCI lekari to maju v hypokratovej prisahe, ze nijakym inym sposobom ako LIEKMI (chemiou) nebudu liecit pacientov.Je to celosvetovy biznis.Ja som brala antiku od 16-ky neceleho pol roka kvoli pleti.Ked som sa zoznamila so svojim sucasnym priatelom, mam teraz 29, tak som to svinstvo hned vysadila.A samozrejme zmenila tu neschopnu gynekologicku.No keby si videla aky ramus robila, ani kartu mi dat nechcela.To som uz mala par dni uzasneho gynekologa, ktory sa rozumie tomu co robi.No a od nej som odisla so slovami "tak si tu zdr.kartu strcte....."Sucasny gynekolog co chodim ku nemu 13 rokov mi povedal raz v jednej nasej debate, ze: on nepodporuje aby zeny brali take svinstvo, da sa plet liecit aj inym sposobom.No a chranit proti tehotenstvu tiez.Radsej si dam zaviest spiralu na par rokov ako dopovat sa kokotinou, co tlstne sa z toho, rozhadze to cyklus, no a v este horsom pripade ako mas ty poskodi pecen.Skore zotavenie prajem ;-)