Zacinam neznasat ludi

Príspevok v téme: Zacinam neznasat ludi
precojetotak

Zacinam mat pocit ze som z inej planety. Ludia okolo mna riesia len kedy sa kam pojdeme ozrat koho ohovorime kto kde s kym a podobne. Kazdy do kazdeho rype, kazdy kazdemu zavidi, stara sa do coho ho nic. Ked aj ideme von riesia sa uplne talafatky nedajboze si niekto vypije a straca sudnost. Prestava ma to bavit a stale castejsie si hladam vyhovorky preco nechodit von a nestretavat sa s nikym. Uplne mi vyhovuje komunikacia cez net, mobil casto ani nezdvihnem, radsej odpoviem sms spravou. Stava sa zo mna introvert? Uplne mi staci k zivotu samota, net a moj partner, je to normalne? Ja uz davno nemam zaujem chodit von, stretavat sa, pit a tlachat o volovinach alebo chodit po nakupoch minat zbytocne peniaze. Popravde citim sa strasne ale strasne unavena z tejto doby... Je tu niekto podobny?

Maoam

precojetotak - s tym neznasanim este: nie je vobec potrebne 'neznasat ich', ono od kazdeho cloveka, nech je akykolvek sa da nieco naucit, alebo skrz neho nieco pochopit

neznamena to, ze je stvoreny na to byt ti oporou ci blizkym priatelom, ale casto prave tito ludia udeluju 'lekcie' a vdaka nim, aj ked je to bolestive ci tazke, sa posuvas a vyvijas dalej...

to chce ale sebareflexiu, pracu na sebe, postavit sa sama sebe, svojim slabostiam a t d.

anjelik *

precojetotak,a čo presne by si chcela s ľuďmi riešiť? Aký okruh by si volila ako tému rozhovoru? Vieš, ono je to tak jednoduché, nad niekým zlomiť tú pomyselnú palicu a povedať si, je to primitív a dá sa s ním baviť len a len o tom jednom, ale ak si skutočne ďalej, ako si tak veľa ľudí o sebe rado myslí, že sú už iní a ostatní sú takí povrchní, keď dokážu riešiť len také zbytočnosti, ako medziľudské problémy a šaty a chľast, tak, ak by to skutočne bola pravda, nijak by si nestrácala vlastnú silu, nebola by si otrávená, ale naopak, úplne v pohode a dokázala by si nájsť to zábavné aj tam, kde žiadne nie je. :o) Ono nie je správne sa izolovať, ale práve naopak, byť s ľuďmi, pozorovať ich, aj seba, ako sa správajú. Pochopiť PREČO sa tak správajú a najmä, a to je to najdôležitejšie, meniť seba a až potom čakať, že sa môže zmeniť doba. Lebo dobu predsa tvoria ľudia a nie dátum a čas.
Podľa mňa by sa tí akože *vyspelejší* nemali izolovať a vytvárať neviem aké komunity, ale tú svoju vyspelosť si dokazovať práve v *teréne*. Pretože ak len píšeš a chatuješ, tak máš vždy čas zhodnotiť svoju odpoveď a reakciu, ale naživo to už tak nie je. :o)
Jasné, že môžeš byť z inej planéty, ale potom je namieste otázka, prečo presne si na tejto planéte. A ver, že nie je to pre to, aby si sedela zalezená v kúte a vedela žiť len sama so sebou a maximálne s tebe podobnými. Ale aby si obsiahla všetko a všetkých, poznaním a pochopením. :o)

Maoam

takych ludi, ako si ty, je viac ako si myslis a vsetci sa boria s tymto istym problemom :D

a pytaju sa sami seba, KDE su ukryti ti ludia, ktori by boli s nim na cca. tom istom leveli.....

Fleur-de-lis

tak ja neviem, kde si niektorí ľudia hľadajú priateľov, ale ja som tiež netrávila, a vlastne stále netrávim,čas rada opíjaním, ohováraním a nadávaním, no mala som vždy a stále mám priateľov, s ktorými mám skvelý čas a nepotrebujeme k tomu alkohol, bar, nadávky a podobné "zmysluplné" veci. Samozrejme poznám aj takých veľa, mám ich niektorých tiež rada, ale veľa času spolu netrávime, lebo tak veľa spoločného nemáme.
Každý sme iný, ale mne sa to nezdá v poriadku žiť len s priateľom a internetom. Podľa mňa to časom pocítiš ako nespokojnosť, samotu... Ja by som sa radšej poobzerala po ľuďoch s podobnými hodnotami ako máš ty.

Nina.

V tejto dobe nejsi určite jediná, kto to tak vníma a ja si dokonca myslím, že každý človek vníma aké je to tu na nič, ale na druhej strane sa to nikomu nechce riešiť a človek ani nevie čo by s tým mal robiť ... táto doba je veľký a komplexný problém, ktorý jednotlivec príliš neovplyvní.

kop11problem

Ja by som sa na svojich kamosov takisto najradsej vyprdol, lebo ma to s nimi tiez nebavi.
Len neviem, cim by som si vyplnal volny cas, ak nie s nimi:-)
Vsetci su zavisli na alkohole, ja len tak zlahka.
Asi som zavisly na kamaratoch a na rieseni tych denno dennych nezmyslov s nimi.