Čo robíme my ženy zle vo vzťahu?

Príspevok v téme: Čo robíme my ženy zle vo vzťahu?
lady papa

Chcela by som sa Vás baby opýtať, na vaše skúsenosti s mužmi, čo si myslíte, že je nedobré a ako k nim pristupovať.
Viete nepochopím jednu vec. Príklad: Chlap má ženu a dve deti. S ňou nespí, chodí na pokec kde si narazí ďalšiu. V kuse jej vypisuje ako ju miluje, tá žena by za neho aj dýchala, kupuje mu oblečenie, dáva mu volnosti kolko chce, je tolerantná, milujúca, starostlivá a ten chumaj stále pozerá fotky iných žien, chodí do sexzoznamky a klame tej novej žene..Vypisuje iným aj s ňou, od iných pýta nahé fotky, vypisuje im aké sú sexy...Je to normálne u mužov? Prečo to takto robia? Čo robíme zle? Ako teda k mužom pristupovať aby nemali potrebu vyhladávať takéto dobrodružstvá?
Muži, kludne aj vy sa zapojte...

Fleur-de-lis

doubledog, hej, presne, žena má vôľu to zmeniť, ale často nevie ako a dosiahne opak. Úmysel dobrý, ale...
A áno, muži majú problém s pasivitou.

no tú knihu som zatiaľ našla len v angličtine. A zadarmo som ju nenašla. Ale nie je drahá, cez amazon stojí do 10 eur tuším. Jednu knihu, ktorá tejto predchádza, tiež dobrá, som našla zadara v angličtine na scribd:
www.scribd.com

doubledog

treba ale uznat, ze velka cast zodpovednosti za takyto stav je na muzoch.
zeny aspon rozmyslaju nad tym, ako to zmenit
aj ked mam dojem, ze zeny maju talent robit presny opak toho, co treba.
ale muzi zas maju talent nerobit vobec nic z toho, co spravit treba, aby sa vztah rozvijal.

Fleur-de-lis

prečítajte si Queen's code od Alison Amstrong. Je to žena, ktorá nemala najlepší vzťah k mužom, videla ich podobne ako sú tu niektoré opisy. A raz sa dopočula o pomenovaní Frog Farmer, "farmárka žiab" a zistila, že ona jednou je. Spraví z chlapa žabu a nie princa :D Lebo v každom chlapovi sú oboje - žaba je skôr to inštinktuálne, zviera, ktoré chce prežiť, súťaživé, slabo ovládateľné a princ je "duchovné", človek ktorý koná na základe premyslenia, rozumu atď...
No a tak začala skúmať tých chlapov, že akí vlastne sú. A dospela k skvelým záverom a teraz ako 50 či koľko ročná má úspešné dlhoročné manželstvo (je raz rozvedená, predtým než začala skúmať mužov), deti, a pomáha ostatným ľuďom vo vzťahoch.
Kniha je písaná ako príbeh.
Je pre ženy s otvorenou mysľou, ochotné pozrieť sa na seba a muža úprimne a ochotné prijať rozdiely.
Nie je pre ženy, ktoré chcú manipulovať, ovládať, prikazovať, pomstiť sa a podobne...

ja nic

ja som si myslela ze som si nasla najlepsieho muza na svete kym sme spolu nezacali zit. jeden den nestiham ze neni popratane huci v jaky humus ked neni navarene huci.. a to si nemyslim ze som sa ja zmenila aj sa staram rovnako o seba. a nepochvali mna, cudzej zene vie povedat vaau co si zmenila uces? a co mam robit. mam sa odstahovat a znova s nim randit a pisat si do noci smsky?
proste chlapi su taki, zo zaciatku dokonali a potom uz ked spolu byvate pritazlivost opada..na toto je aky recept?

MultiLevel

Emalea, som vydata, no deti este nemam, aj ked som si ich velmi priala rok dozadu. Zdravotne problemy nepustili.
Neviem ci sa mi to len zda, ale tvoja reakcia je nejaka ostra. Tak po poriadku. Ja sama nemam patent na zivot na vztah, na to, co je spravne a co nie. Co som napisala, som napisala ako reakciu na doubledoga, ze skutocne este stale prevlada nazor, ze zena ma byt hlavne ta, co sa doma o vsetko stara, ta, ktora musi dokonale vsetko zvladat, k tomu nech je vludna, mila, vzdy dobre naladena, nech sa stara o niekolko deti naraz, podstrojuje muzovi, do toho nech ma samozrejme vsetko v domacnosti tip top...Chapem, ze toto je vsetko potrebne urobit, ale s niekym tie deti zena ma a s tym niekym si treba predsa vsetko rozdelit. Fleur tiez velmi dobre poznamenala, ze na zenu je toho dost "nalozene" a k tomu vsetkemu musi byt este aj prijemna, dobra milenka, vludna na muza. Na jednu osobu je toho dost, nie? Ide velmi nielen o to, aky postoj k tomu celemu zaujme muz, ale predovsetkym zena ....Ci to bude brat ako brutalnu obetu seba samej v prospech vsetkych v dome, bude jej to casom liezt na mozog, bude podrazdena a nervna, alebo k tomu zaujme celkom iny postoj a tym padom aj sposob prezivania toho vsetkeho :)
A mozno to cele vidim velmi idealne, lebo zijem v krajine, kde je muz so zenou na jednej urovni...a potom pridem domov, kde vidim, ze stale funguje "trend" - vytahane teplaky pri sporaku, nervna zena, lebo ma toho milion na praci a oduty chlap. No a okrem postoja samotnej zeny je tu samozrejme dolezite aj to, co dava stat zene... Az budem mat dieta, na materskej sa budem musiet vymenit s partnerom. Cast materskej budem s dietatom ja, cast manzel, aby som ja mohla nastupit znova do prace. Ak by sa tak nestalo, nedostanem ziadnu matersku, ktora tu je teda o niecom inom ako na SVK. Cize chapem, ze ine zivotne podmienky diktuju to, ako co berieme a aky postoj k danej situacii mame...Preto je pre mna materstvo mozno o niecom inom ako pre teba. Ja prosto celu tuto problematiku vidim takto :) A co sa tyka samotnej temy, urcite robim vo vztahu strasne vela chyb, tiez nie som dokonala, ale vidim, ze mnohe je i o mojom vlastnom postoji a postoji muza ku mne :)

doubledog

emalea
je dost veci, ktore robit netreba az v takej miere, ako je to bezne.
napr. vobec netreba tolko varit, upratovat ci nakupovat.
poznam niekolko zien, u ktorych su tieto cinnosti podobne akejsi obsesivnej poruche.

emalea

multilevel...a čo by si akože v praxi radila??reaguejm na Tvoj článokdnes 10:23hod, no zrovna pri varení nemusí mať žena vypnuté mastné vlasy do copu a hybaj ku sporáku!! ja som pri sporáku síce upravená, nenájdeš u mňa v šatníku ani vyťahané tepláky, ale tie práce jednoducho treba urobiť...od umývania okien, cez výchovu detí, cez nákupy až po ten segedín na stole!! neviem, či si vydatá a či máš deti, veľmi by ma zaujímal návod na život v tejto oblasti!! a sedieť doma žena tiež samozrejme nemusí, ak zvláda ten časový stres a kolotoč :práca a domácnosť a samozrejme treba sa venovať aj manželovi a potom hybaj cca o polnoci spať, aby si už ráno o 6.00 hod. bola čerstvá ako rybička!!

doubledog

veril by som, multilevel, ja to tiez vidim velmi casto.
je to samozrejme kazdeho vec, ale divim sa tym zenam.
lebo velmi dobre vidim, ze to skoro ziadnu zenu neuspokojuje a ked sa mame drzat temy, automaticky to vedie k tomu, ze muz si najde alebo hlada milenku.
kedze z jeho povodnej zeny, ktoru mal rad a pritahovala ho, sa stal niekto iny.