Ktorý z týchto odborov má podľa Vás lepšie uplatnenie?

Príspevok v téme: Ktorý z týchto odborov má podľa Vás lepšie uplatnenie?
ZuZka_33

Neviem sa rozhodnúť či mám ísť študovať Aplikovanú ekonómiu alebo Sociálnu a pracovnú psychologiu na UK fakulta soc. a ekonomický vied.
Som prijatá na oba odbory a musím sa rozhodnút do niekolkých dní.
čo má podla Vás lepsie uplatnenie do budúcna? Ja viem, že istú prácu mi nezaručí žiaden odbor, ale s čím vidíte lepsie moznosti?
Som uz zúfalá, kazdý mi radí niečo iné...a ja mam z toho iba zmatok..tak dajte aj Vase názory..mozno mi pomôzu rozhodnúť sa.

Vopred dakujem :)

ZuZka_33

takze radsej tá ekonomia?

a čo myslíte keby vystudujem tú soc. a prac. psychologiu na Bc. stupni, kde by som si nasla uplatnenie ?(v ramci toho odboru,aby som ho vyuzila, viem ze by som mohla robit aj úpne niečo iné)

Maoam

ewelin - matematika sa da pochopit a potom nacvicit prikladmi, presne...staci si nad to sadnut a trocha pocvicit a ma to...

Maoam

na matematiku potrebujes logicke myslenie, to biflenim nedas, preto sa toho ludia velmi boja,lebo sa to neda nabiflit

a ako si pisala, presne, nie je to mat na technickych VS alebo prirodnych vedach, je to matematika vramci ekonomiky + statistika mozno a dost

ewelin2828

Prečo sa matiky každý bojí? veď to je jeden z mála predmetov, kde sa netreba biflovať..stačí len troška porozmýšlať a nemusí sa človek moc na skúšku učiť..prepočíta pár príkladov a je to....Presne ako píše Maoam, na ekonomických odboroch je matika v pohode...dá ju aj ten, čo si myslí, že bunky na matiku nemá...len to chce trošku cviku....Neboj jednu alebo dve skúšky z matiky a potom ešte štatistiky dáš a bude dobre ;) Počkaj keď prídu "biflovacie predmety", to bude nuda :D

Maoam

z tych dvoch odborov urcite radsej ekonomika, kde mas neskor viac moznosti...

a matematiku sa mozes aj doucit-co treba a predsa nejdes studovat informatiku alebo technicke smery ci prirodne vedy, ekonomicka matematika je trocha iny svet a to sa da namakat, ked chces.....

ZuZka_33

ewelin2828: ved to mi hovoria viacerí..ze s ekonomiou je viac mozností..ked ja by som do toho aj sla..ale bojím sa matiky :( na strednej som ju mala len 3 roky (mám Obchodnú akademiu)
také predmety ako ekonomika, pravo.. z toho nemám strach..len tá nešťastná matika

ewelin2828

s aplikovanou ekonómiou nemám, ja mám vyštudovaný manažment...No ale nato, aby si sa uplatnila s tou soc. a prac. psychológiou budeš potrebovať podľa mňa sakramentské šťastie...vravím ekonómov bolo treba vždy, je ich treba aj dnes a určite ich bude treba aj v budúcnosti...na druhej strane ako písali nižšie, málokto pracuje v tej oblasti, ktorú vyštudoval (ani ja nie som výnimka :D )...takže ono to možno o pár rokov aj bude jedno, čo si vyštudovala...ale ja byť zamestnávateľ v hocjakej firme, asi skôr si vezmem absolventa ekonómie ako psychológie :) pokiaľ samozrejme nebudem hľadať psychológa :)

ewelin2828

no podľa mňa ekonómov bude treba stále....ak ti nerobí problém matika, tak určite by som si vybrala aplikovanú ekonómiu (a ak ti aj nejaký ten problém robí, dá sa to nejako zvládnuť) :)