Zavistliva kamaratka

Príspevok v téme: Zavistliva kamaratka
corona92

nase kamaratstvo trva od strednej skoly, vlastne trva doteraz, ale nie tak ako byvalo, po skole sme sa odcudzili, aj ked nebyvame daleko od seba, on pracuje, ja nie, ja nemusim, taktiez som od strednej zacala chodit s priatelom, ktory ma zabezpecil a na druhy rok v lete sa budem vydavat. tu je ten hlavny problem, tak ako som spominala, kamoska od strednej pracuje, byva s priatelom ktory studuje na vyske, cize peniaze potrebuju ako sol, prave to ma stve, ze pre zavist sa pomaly isto konci nase kamaratstvo, stretavame sa stale, ale vzdy mam pocit, ked sa s nou lucim, ze ma uz nechce vidiet, niekedy je ku mne az odmerana. ja neviem presne ci je problem zavist, ale myslim si. 2 roky dozadu sme si s priatelom prerabali dom, kupil si nove auto, chodime kazodorocne na dovolenky, skratka si to mozme dovolit samozrejme vdaka priatelovi, ale ona neznesie ked sa ma napr. spyta co som si kupila, a kolko to stalo, proste vidim z jej tvare tu zlost a vsetko, ale sama sa ma nato pyta, alebo ked sme si prerabali spalnu, prisla prva pozriet ako sme ju prerobili, takisto ten isty pohlad, uz davnejsie som jej povedala co sa s nou deje ( to mi este neprislo na rozum to ze mi moze zavidiet) povedala ze je to z prace a ze im nevychadzaju peniaze, par krat som jej dokonca aj pozicala. Zas uvediem priklad, s mojim chodime hravat tenis, samozrejme bola u nas na navstevu a pocula ze aky program si urobime cez den a tak, a hned potom mi hovorila, ze si len uzivam, a chodim hore dole, a nikdy niesom doma atd atd, mne to dost uz lezie krkom pretoze ju mam rada, je akoby moja sestra, ale rozmyslam, ze prerusim s nou kontakt na nejaky cas, lebo toto uz nie je uprimne prioatelstvo, ako volakedy, nechcem to urobit, ale nechcem znasat pohlady, a blbe reci ze som zaneprazdnena roznymi aktivitami a tak, proste mi to lezie na nervy, co mam robit, mam sa s nou porozpravat este alebo? boli ste niekto v podobnej situacii?

terka115

Preco by si mala ukoncit priatelstvo?? Ako bolo pisane, skus s nou travit trosku viac casu, pomoct jej, ved ste priatelky..Ak mate dom, najst si aspon raz za nejaky cas spolocnu aktivitu vsetci 4 - opekacka, grilovacka, posedenie pri pohariku vina, ved je toho tolko co sa da robit :), najprv sa pokus o zachranu a nie hladat problem v jej " zavistlivosti " ktory mozno ani neexistuje :). Kazdy ma svoje problemy a ked tie jej spocivaju v tom, ze nema peniaze a nemaju sa tak dobre ako vy - nie tvojou zasluhou ale tvojho priatela, tak je mnozstvo rieseni ako jej s tym " pomoct " a dostat ju do chillu, mozno to prave od teba ocakava, ze jej pomozes ked nema najlepsie obdobie ;), ved od toho su priatelky, alebo sa mylim ?:)

Dadula56

A ako si predstavujes uprimne priatelstvo vo vasej situacii?Jednoducho tazko je cloveku, ktory zije z ruky do huby hikat nad barakom, autom, handrami, ked on akurat vychytal zlavu v lidli na jogurty.
Zrejme kontakt prerus, nerobi to dobre ani jednej, ani druhej strane. Najdi si zeny podobneho typu, zamerania, tuto su diametralne odlisne zaujmy, ciele a problemy.

redka

Zle som to napisala. Jasne ze mas s nou problem, len mozno u nej vidis nieco, co tam nie je. Akoby si ocakavala, ze automaticky musi zavidiet ze mas viac ako ona a ona ma pritom len svoje problemy a so zavistou to nic nema. Tazko povedat nepozname ani jednu z vas. Mozno ona by povedala, ze odkedy mas toho frajera, tak si navela a uz nemas na nu tolko casu.

Lulu2011

asi by si mala mat kamaratky zo svojej "vrstvy" tzn. take co nic nerobia, len chodia po obchodoch, na kavicky, tenis :) ono zial tak skonci vacsina priatelstiev, sa aj tak odcudzite o chvilu, lebo vas nespajaju spolocne zaujmy, ci starosti, kazdopadne nie je tvoj problem, ze ona ma chudobneho a ty bohateho, aj ked mysli aj na zadane dvierka, s bohatym nemusis byt donekonecna, aspon podnikaj, ked mas peniaze, aby si nelutovala o par rokov

ak chces kamaratstvo zachranit pozvi ju na dobrý obed a porozpravajte sa o tom, zbytocne ju neprovokuj co vsetko ty nemusis a ona hej, ked ju mas rada, zaplat jej kavu, opýtaj sa jej ci nieco nepotrebuje, urob jej radost na leto novymi satami napr. podla mna to zmeni jej pohlad na teba

redka

Neviem preco mam taky pocit... Ze problem mas vlastne ty s nou nie ona s tebou. Ale mozno je to tym ako si to napisala.