Traviace tazkosti

Príspevok v téme: Traviace tazkosti
anonym 22

zdravim mam dlhotrvajuce traviace tazkosti... bol som na gastro, diagnoza lipomatoza pankreasu a lahke difuzne poskodenie pecene, zapal zaludka.... predpisal mi pankreaticku dietu, hylak, nolpazu a pangrol... lenze po uziti pangrolu mi zacalo byt este horsie.. som dostal vysoku horucku 38,5 a bolesti sa oproti predoslym vyrazne zvysili, su v strede a vystreluju pod obe rebra a ci do chrbta... este by som sa spomenul, mam pocetne potravinove intolerancie, ale aj ked dodrziavam dietu, nic nepomaha, gastroenterolog vsak na tie intolerancie vobec nereagoval... dalej mi bola zistena pred casom kombinovana hyperlipidemia, co ma urcite suvis s tym tukom v spominanych organoch... chystam zavolat na gastro, ze stav sa mi zhorsil, ale naozaj nechapem tomu, ze preco po obycajnych enzymoch... vie niekto poradit?

anonym 22

budem uprimny, som na tom financne velmi zle... nemam pracu skrz moje problemy a nemam desiatky ci viac eur na drahe doplnky... som fakt zufaly... je mi jasne, ze nefunguje pankreas a pecen tak, ako by mali... celiakiu asi nemam, lebo som bol testovany viackrat... dakujem za rady, pokusim sa to nejako vyriesit...

RNG

Anonym, pecen sa da regenerovat , nielen ocistit protokolom dr Berksona. Neschopnost stravit rozne jedla je len v dosledku nedostatku kyselin alebo enzymov na ne.
Takze mas na vyber sa im vyhybat, alebo brat kyseliny a rozne prislusne enzymy.
A tieto nedostatky vedu aj k znicenej probiotickej crevnej flore.
Spalda je len druh psenice, tj obsahuje plno lepku a skrobov, a tak mozes mat traviace problemy a candidu aj z toho.
Je dostatok zrnin bez lepku, skus ich jest miesto spaldy a za mesiac uvidis, ci sa ti problemy zlepsili alebo nie. Ak sa zlepsili, tak mas ulepene creva lepkom a preto rozne problemy. Ti co maju alergie na mlieko maju nspravidla aj alergie na lepok.A teda sa musis lepku vyhybat, lebo zatial na lepok/gluten nie je ucinny enzym na trhu ale na mlieko je(Dairy enzymes)

anonym 22

ja jem iba spaldovu muku... sladkosti minimum....mam aj intoleranciu laktozy, takze mliecne nic... co by som este spomenul a co ma doslova desi je reakcia mojej pecene na alkohol, ale aj zivocisne bielkoviny, ked sa mi stiahnu svaly na celom tele... jednoducho som prestal jest kuracinu, pretoze som od nej stracal svalovu hmotu...staci ked jem kuracie maso a za 2-3 dni som stratil 2 kila a 3 cm z bicepsu... lekar to pripisuje akejsi alergii, ale ja som si isty, ze mam nejaku poruchu v peceni... idem si dat spravit pecenove testy, pretoze to co sa somnou deje je doslova cudne...

RNG

Anonym 22, zasklby mozu byt z roznych neurotoxinov, od ortute, cez pesticidy, herbicidy, rozne domace chemikalie a tiez vylucky roznych parazitov, candid a plesni.
Mnoho ludi ma zlu crevnu floru, okupovanu candidou albicans,ktoru neustale podporuje cukrami a vyrobkami z bielych muk, ktorej vylucky su neurotoxicke a dokonca karcinogenne.
Napravenie travenia znamena aj naprava crevnej flory

anonym 22

rng dakujem za rady, selen beriem uz dlhsie a pomaha mi... zamorenie je uz mna jasne, mam zasklby celeho tela, nepokoj, svrbenie, nespavost a podobne toxicke ucinky... snad mi to pomoze...

RNG

Zapal zaludka znamena mikrobialnu cinnost v zaludku, ktora moze nastat len pri NEDOSTATKU kyselin. Vtedy je samozrejme poskodene aj travenie, kedze na mnohe enzymy potrebujes kysle prostredie. Naviac bez kyselin sa ti dostanu rozne choroboplodne mikroby do tela a po case ti znicia aj probioticku crevnu floru.A mozu sa dostat aj do pankreasu, ktory mozu poskodit.
Pangrol je farmaceuticka verzia pankreatinu, kde lipaza je zvysena na ukor amylazy a proteazy.
Nolpaza/pantoprazol zastavuje vyrobu kyseliny v zaludku, tj je to najhorsie, co mozes dat cloveku co ma malo kyselin aj tak.
Hylak je drahy vytazok z roznych mikrobov,uzitocnych aj skodlivych, teoreticky niekomu pomoze, ale zriedkavo a len docasne, lebo neobsahuje ziadne zive probiotika a teda nemoze nasadit spravnu probioticku floru.
Pri zlom traveni su samozrejme rozne potravi nove intolerancie, lebo mas telo zamorene nedotravenymi ciastockami a naviac aj toxinami zo znicenej crevnej flory, kde mas rozne neziaduce mikroorganizmy miesto uzitocnych probiotik.
Hyperlipidemia a pretucnena pecen je najma z prebytocnych cukrov, najhorsie je fruktoza. Treba znizit co najviac spotrebu cukrov a vyrobkov z jemnych bielych muk. Na odtucnenie pecene a inych organov pomaha brat lecitin, raz az 2 krat do tyzdna kopcom polievkovu lyzicu.
Pomaha tiez brat calcium D- glucarate(2 x 1 gram) a cistit si pecen a regenerovat protokolom dr Berksona, viac o tom najdes cez google pod mojim nickom a slovom pecen
Na zlepsenie travwenia odporucam brat doplnky kyselin a roznych enzymov s jedlom na travenie a bez jedla na cistenie tela.
Tiez samozrejme najmenej 15 gramov zmesy mikrovlaknin a kvalitne probiotika.

anonym 22

dakujem...u mna to uz trva 4 roky...a je to len horsie... prave bol u mna lekar, pretoze ma chytila ukrutna bolest pankreasu.... nastastie to asi po 20 minutach preslo...