Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Alergia na bielkoviny kravskeho mlieka

Príspevok v téme: Alergia na bielkoviny kravskeho mlieka
nicole22

Dobrý deň. Predvčerom mi zistili alergiu na bielkoviny kravského mlieka. Dosť som sa zľakla, pretože takmer všetky potraviny ho obsahujú :(

Viete mi poradiť čo môžem jesť? dokonca aj chipsy obsahujú mlieko :D čo som nečakala.. nechápem celkom ani mojej "diagnóze" nakoľko doktorka povedala že VRAJ nemôžem iba mlieko a smotanu, ale syr, jogurty a tak môžem..je to vôbec možné? keďže tú alergiu mám? toto povedala len cez telefón, keď prídu výsledky normálne do nemocnice, tak tam mám ísť, určite mi povie viac, ale ja do stredy nemôžem čakať, kedže neviem, čo môžem..kúpila som si zatial sójové mlieko..a vyskúšala sójový jogurt, ten mi nechutí, no bezlatkózový jahodový bol fajn

Ďakujem za rady

nicole22

Ďakujem za reakcie...celkovo sa v tom nevyznám takže fakt akákoľvek rada pomôže..

problémy som mala už dlhšie, len som nevedela z čoho..mala som problémy s vyprádzňovaním a veeeľmi nafúknuté brucho...obyčajne ho mám úplne ploché a váha sa mi nezmenila, takže som vedela hneď, že niečo nie je v poriadku..chodila som na rôzne vyšetrenia a predvčerom mi prišli výsledky zo Žiaru, že mám teda alergiu na bielkoviny kravského mlieka...

aha, takže sójové radšej nie? ok, tak vyskúšam ryžové snáď mi bude chutiť :)

vraj rozsah tej alergie závisí od toho či som alergická na IGg alebo neviem aké iné a zrejme podľa toho potom lekár vie povedať či teda aspon niečo mliečne môžem alebo vôbec nič..

Fleur-de-lis

hmm, ale laktóza je cukor, nie bielkovina, či? Čiže bezlaktózové produkty tvoj problém neriešia.
Že niektoré produkty môžeš, no možno majú menej tej bielkoviny alebo v inej forme, neviem, ale vidí sa mi to divné.
A sójovým výrobkom by som sa vyhýbala. Okrem tých, čo sú vyrobené tradične fermentáciou, nie sú zdravé, práve naopak.
Skús radšej ryžové, mandľové, špaldové mlieko. Je ich dosť.
A mliečne si skús pozháňať ovčie alebo kozie. Najlepšie kozie.
A máš pravdu, musíš si proste vzadu čítať čo výrobok obsahuje.
Ale to sú zvyčajne aj tak spracované potraviny a keď ich nebudeš jesť, spravíš akurát svojmu telu veľmi dobrú službu. Tak nesmúť ;)
Do stredy sa predsa vydržíš stravovať bez mliečnych a spracovaných potravín (keksy, chipsy, tyčinky, omáčky...), nech máš istotu, že neješ nesprávne. Daj si očistnú kúru s prvopotravinami ako zelenina,ovocie, orechy, semienka, a aj také ako vajcia či mäso môžeš.