Ahojte, mam taky mensiu dilemu a chcela by som pocut aj nazor inych. Pred cca 2 rokmi som nastupila na vysoku skolu kde som spoznala super chalan, chodili sme na obedy, na diskoteky, doverovali sme si, travili sme spolu vsetok volny cas, boli sme fakt kamarati, povedali sme si o sebe vsetko ( vztahy, zeny, chlapi,...) Spali sme spolu 1x po piatich mesiacoch neustale stretavania no potom som si nasla partnera. S nim sme nejako ukoncili kontakt, obcas sme si napisali co je nove parkrat sme zasli na kavu, vyzeral stastny tak ako ja a ked som sa s priatelom rozisla zacali sme opat udrziavat kontakt. Bolo mi velakrat cudne ako hovori o inych zenach ale nikdy sa ma to nijak nedotklo len ma to ani nezaujimalo. Zacali sme opat neustaly kontakt - sms, kavicky, obedy, pozeranie filmov, diskoteky, sex...Boli dni ked sme sa jeden druhemu neozvali, boli dni, kedy sme spolu boli 15-16 hodin, spavali sme vedla seba, objimali sa, smiali boli sme fakt ako vyborni kamarati - bez hadok a ziarlivostnych scen. Az posledny mesiac zacal byt cudny......Pytat sa kto mi volal, s kym som, ci pojdeme na dovolenku ( o minutu na to povedal, ze by sme to tam spolu tyzden nevydrzali ) ze cez prazdniny bude chodit za mnou lebo som z ineho mesta, vzdy mi prizvukuje ako ma ma rad, ze neziarlim, nerobim mu cirkus, ako si super rozumieme..a potom obcas trepne ako boli s chalanmi vecer von a balili zenske...Ja neviem ci chce vo mne vyvolat ziarlivost, alebo o co mu ide ale velmi dobre vie ze z mojej strany to je cisto kamaratske a nemam dovod robit sceny a ziarlit lebo mne to je fakt uplne jedno - zalezi mi na nom, vzdy mu pomozem, rada s nim travim cas ale nijak by sa ma nedotklo keby si nasiel partnerku len jeho spravanie si neviem nijak vysvetlit raz hovori o nas ako o kamaratoch, inokedy o tom, ze ocakaval ze sme uz niekde inde, potom hovori zase o tom ako je so mnou stastny, potom o inych zenach....Ja neviem ci nevie co chce, alebo nieco odo mna ocakava, ako sa mam teda spravat ja..Velakrat som sa ho opytala ci mame vyjasnene pozicie a on ze ano, ze sme kamarati, potom pol dna sranduje ze my dvaja by sme spolu nikdy nemohli byt...No uplny misung.....Co si o tom myslite ? Minule ma pozval na oslavu jeho rodiny, potom mi o tom uz nic nehovoril, potom povedal ci nechcem ist k nim domov, potom o tom uz zase nehovoril...potom hovori o tom ako mu rychlo skoncili vztahy, inokedy o tom ako po nom idu zeny a bol v minulosti hrozny...mne to uz pride ako cisty vymysel a snazenie sa zo seba urobit nieco, co nie je..pretoze vo vnutri je fakt uzasny, mily, dobrosrdecny, rozumieme si dokonale..ale tieto vykyvy mi nedavaju hlavu ani patu .
Nevyznam sa v nom
nie je čudny, skor to kamaratstvo je čudne...
že žijeme v 21. storočí pre mňa veľa neznamená. To je ako ospravedlnenie alebo dôvod na všetko?
Ja som to myslela tak, že sama si zakúsila, že takýto vzťah je divný.
Samozrejme, očividne máme odlišný názor na určité veci. Ja tvoj názor rešpektujem, myslím, že ťa nijak nezhadzujem alebo čo, ani z teba nerobím šľapku. Ak si ma tak pochopila, tak prepáč, ale takto to myslené nebolo.
Podľa mňa si takýmto vzťahom proste zbytočne komplikuješ život. Alebo ho komplikuješ tomu druhému. Ale dnes žijeme vo svete kedy je v móde starať sa len o seba samého (tým nechcem povedať, že to ty robíš, je to len všeobecná poznámka).
A rovnako je nebezpečie, že prestaneš vnímať krásu sexu a jeho intimity, keď ho nemáš spojený s láskou. Ale bude to pre teba len úkon uspokojenia. Čo je dnes tiež v móde.
To, že máš na viac som myslela tak, že si proste zaslúžiš viac.
A každý si žije podľa svojich rozhodnutí a nesie následky svojich rozhodnutí. Mnoho ľudí, ale následky niesť nechce, v zmysle, že si to nepriznajú. Či je to tvoj prípad to ja neviem, to sa musíš ty sama úprimne seba spýtať.
A môj pocit je, že vo vašom kamarátstve je viac egoizmu než si myslíte. To nemyslím opäť ako nejaké odsúdenie, ale je to môj pocit, nad ktorým sa môžeš zamyslieť ale aj nemusíš...
Fleur-de-lis - Dakujem aj za tvoj nazor, ale neviem kde si nabrala definiciu priatelstva ? Kazdy si zije tak, ako mu vyhovuje....Ak jednoducho ja ako studujuci clovek nemam bohuzial cas a ani stastie na partnerov tak nevidim dovod preco by som mala zit v celibate dokym nenajdem \" lasku svojho zivota \" ? Mas k tomu trosku cudny postoj ked ma dokazes odnacit nejakou cudnou nalepkou a povedat ze mam na viac....Keby som mala priatela ktory ma bije, spavam s nim a neviem sa s nim rozist, ktory ma uraza, neda mi dychat atd vtedy by som tvoju nemiestnu poznamku pochopila ale takto je fakt uplne od veci, nic v zlom nechcem ta nijak urazit ale ja nevidim nic zle na tom ked si dvaja ludia sadnu, maju sa radi, doveruju si, poznaju sa ale bohuzial tie city ktore su potrebne na vztah tam neprerastli spolu nemohli nic viac mat ? Zijeme v 21 storoci pre boha, nepodporujem mlade zabky, ktore roztahuju nohy kade. tade a este bez ochrany, ktore chodia opite po diskotekach a rozdavaju si to na zachodoch..Ale nehnevaj sa na mna :-), kazdy nech si zije tak, ako uzna za vhodne a ja si fakt nepridem v ziadnom svetle menejcenna alebo pozerajuca sa na seba ze mam na viac :).....
kam tento svet speje. Super kamáratstvo fakt! Len ja už asi radšej kamarátov mať nechcem ak je toto definícia priateľstva.
No dievča, užívaj si zmätok v priateľstve s výhodami. Ale myslím si, že máš na viac. Ale je to tvoj život.
vyzera to na to, ze u neho sa to prehuplo do niecoho viac ;-)
Prezyvka55 - neviem ci si cital, ale my sme kamarati, cize neviem co by mu v tom zhanani branilo :)
Povedal by som ze nikoho okrem teba nevie zohnat :D tak je teraz v takom rozkole.
keď ste takí dobrí kamaráti, tak sa ho rovno opýtaj
Zda sa, ze od toho ocakava viac ale hanbi sa to priznat. Sprava sa ako pojaseny pubertak a asi aj je. Recami, ako po nom zeny idu a aky je playboy ziadnu zenu neziska.
Ja som sa o to nie raz snazila. Ked som sa ho opytala ci odo mna nieco ocakava tak odpovedal, ze nie ze sme kamarati, potom zase o tyzden neskor mi na to odpovedal ze nie sme iba kamarati...s nim sa o tom porozpravat neda, ja mam z neho pocit ako keby nechcel predo mnou seba strapnit ze nieco citi, lebo TAKETO vysoke ego a citil by sa asi ukrivdeny alebo ja neviem....Neviem ako to mam z neho dostat....Ale popravde nechcem aby si myslel, ze je za tym nieco viac a potom ostal sklamany ale na druhej strasne on to predo mnou uhrava do takeho rohu a srandy ze " Co si, to nikdy" :-O je to divne