Problémy s holením...

Príspevok v téme: Problémy s holením...
Anezka

Ahojte, vie mi niekto poradiť, čo robiť pri problémoch s holením ? viem že takých tém tu už bolo milión, ale mam 19 rokov a keď sa oholím, kdekoľvek, na druhý deň môžem v podstate zase,lebo tak rýchlo mi to rastie :( ale problém je v tom, že keď som čerstvo oholená najmä na nohách, mám ich vyhádzané a vyzerá to hrozne, cez leto nosím len dlhé legíny lebo sa hanbím a vyskúšala som snáď už všetko možné, kúpila som si aj epilátor ale to nemá účinok, len to bolí a je to aj tak na nič :( a oholenie žiletkou mi doslova vydrží len pár hodín :( fakt neviem čo robiť a na laser žiaľ ešte peniaze dlho mať nebudem :( máte podobné skúsenosti a niečo vám pomohlo? poraďte mi prosím vás a ďakujem pekne za každú normálnu odpoveď :)

Ivka 1

Všetko, čo obsahuje aloe - v skutočnosti okolo aloe behalo vo veľmi veľkej vzdialenosti. Produkt musí byť vyrobený z aloe a aloe tam má väčšinový podiel. Konkrétne tento obsahuje až 42% stabilizovaného aloe .
Keď sa chirurgicky ostrá žiletka pohybuje po pokožke, často zasiahne hlbšie, než by mala, spôsobí tak zárezy alebo škrabance a pokožka je suchá a podráždená. Bežné peny a krémy často obsahujú povrchovo aktívne látky, ktoré prispievajú k vysušovaniu vonkajšej vrstvy pokožky.Veď si pozri zloženie pien na holenie, ktoré používaš. Veľmi zaujímavé je na akom poradovom mieste sa aloe nachádza.

Anezka

ďakujem za rady :) .. vyskúšala som už čokolvek po oholení, zinkovú masť, sudokrém, vodu po holení, prípravky určené pre citlivú pokožku po holení, už si ani nepamätám čo všetko a už ma to vážne ani nebaví :( ... ten aloe vera gél som ešte neskúšala, iba používam peny na holenie s aloe vera, skúšala som už aj gély na holenie, mužskú penu, ten epilátor, čo som dúfala že aspoň ten ma zachráni a zo začiatku to bolo v pohode ale teraz sa už aj po ňom vyhádžem a neoholí všetko naraz a po pár dňoch som tam kde som bola, a aj by som holila každý deň ale nemožem lebo by som mala také vyhádzané nohy že strach :( používam žiletky venus Olay s 5 čepielkami a aj tak katastrofa, fakt neviem :(

redka

no neostava nic ine len holit kazdy den... respektive mne vyhovuje oholit si nohy vecer lebo ked oholim rano tak sa mi to akoby nestihne zahojit a cely den ma nohy stipu a zapaluju sa... ked oholim vecer, tak cez noc sa ukludnia a v pohode prezijem cely den... zozen si poriadnu ziletku s niekolkymi cepelami... hol proti smeru rastu (od chodidiel hore)... na holenie vyskusaj pouzit kokosovy olej... normalne si nim natri mokre nohy a hol ako keby si pouzivala penu alebo sprchac... po oholeni mozes znova namastit kokosakom... alebo po holeni pouzit este nejaku dezinfekciu ako je peroxid 3% alebo koloidne striebro... striebro aj ukludnuje podrazdenu pokozku... pouziva sa napriklad aj do vody po holeni pre muzov nivea...

Fleur-de-lis

skúšala si cukrovú pastu? Pokožku vôbec nedráždi, po hodinke už neni červená, bolí to oooveľa menej ako iná depilácia.
Môžeš si ju objednať z netu, kde je dosť drahá alebo vyrobiť sama. Ľahšie ti to pôjde ak máš cukrársky teplomer (kuchynské potreby, od cca 7eur).
Návod: www.depilace-centrum.com

Po holení či depilácií si vždy nohy niečím natri. Vyskúšaj čo ti najlepšie zaberá, či kokosový olej alebo aloe vera gél a podobne. Osobne neodporúčam niečo chemické.