Ahojte, vie mi niekto poradiť, čo robiť pri problémoch s holením ? viem že takých tém tu už bolo milión, ale mam 19 rokov a keď sa oholím, kdekoľvek, na druhý deň môžem v podstate zase,lebo tak rýchlo mi to rastie :( ale problém je v tom, že keď som čerstvo oholená najmä na nohách, mám ich vyhádzané a vyzerá to hrozne, cez leto nosím len dlhé legíny lebo sa hanbím a vyskúšala som snáď už všetko možné, kúpila som si aj epilátor ale to nemá účinok, len to bolí a je to aj tak na nič :( a oholenie žiletkou mi doslova vydrží len pár hodín :( fakt neviem čo robiť a na laser žiaľ ešte peniaze dlho mať nebudem :( máte podobné skúsenosti a niečo vám pomohlo? poraďte mi prosím vás a ďakujem pekne za každú normálnu odpoveď :)
Problémy s holením...
tak skus este ten kokosak a koloidne striebro... a hol nohy vecer....
Všetko, čo obsahuje aloe - v skutočnosti okolo aloe behalo vo veľmi veľkej vzdialenosti. Produkt musí byť vyrobený z aloe a aloe tam má väčšinový podiel. Konkrétne tento obsahuje až 42% stabilizovaného aloe .
Keď sa chirurgicky ostrá žiletka pohybuje po pokožke, často zasiahne hlbšie, než by mala, spôsobí tak zárezy alebo škrabance a pokožka je suchá a podráždená. Bežné peny a krémy často obsahujú povrchovo aktívne látky, ktoré prispievajú k vysušovaniu vonkajšej vrstvy pokožky.Veď si pozri zloženie pien na holenie, ktoré používaš. Veľmi zaujímavé je na akom poradovom mieste sa aloe nachádza.
ďakujem za rady :) .. vyskúšala som už čokolvek po oholení, zinkovú masť, sudokrém, vodu po holení, prípravky určené pre citlivú pokožku po holení, už si ani nepamätám čo všetko a už ma to vážne ani nebaví :( ... ten aloe vera gél som ešte neskúšala, iba používam peny na holenie s aloe vera, skúšala som už aj gély na holenie, mužskú penu, ten epilátor, čo som dúfala že aspoň ten ma zachráni a zo začiatku to bolo v pohode ale teraz sa už aj po ňom vyhádžem a neoholí všetko naraz a po pár dňoch som tam kde som bola, a aj by som holila každý deň ale nemožem lebo by som mala také vyhádzané nohy že strach :( používam žiletky venus Olay s 5 čepielkami a aj tak katastrofa, fakt neviem :(
no neostava nic ine len holit kazdy den... respektive mne vyhovuje oholit si nohy vecer lebo ked oholim rano tak sa mi to akoby nestihne zahojit a cely den ma nohy stipu a zapaluju sa... ked oholim vecer, tak cez noc sa ukludnia a v pohode prezijem cely den... zozen si poriadnu ziletku s niekolkymi cepelami... hol proti smeru rastu (od chodidiel hore)... na holenie vyskusaj pouzit kokosovy olej... normalne si nim natri mokre nohy a hol ako keby si pouzivala penu alebo sprchac... po oholeni mozes znova namastit kokosakom... alebo po holeni pouzit este nejaku dezinfekciu ako je peroxid 3% alebo koloidne striebro... striebro aj ukludnuje podrazdenu pokozku... pouziva sa napriklad aj do vody po holeni pre muzov nivea...
skúšala si cukrovú pastu? Pokožku vôbec nedráždi, po hodinke už neni červená, bolí to oooveľa menej ako iná depilácia.
Môžeš si ju objednať z netu, kde je dosť drahá alebo vyrobiť sama. Ľahšie ti to pôjde ak máš cukrársky teplomer (kuchynské potreby, od cca 7eur).
Návod: www.depilace-centrum.com
Po holení či depilácií si vždy nohy niečím natri. Vyskúšaj čo ti najlepšie zaberá, či kokosový olej alebo aloe vera gél a podobne. Osobne neodporúčam niečo chemické.