Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Mykoza ci zapal...alebo nieco ine?

Príspevok v téme: Mykoza ci zapal...alebo nieco ine?
m-Miroslava

Dobry den, mam taky intimny problem. Vcera ma kamaratky zavolali necakane von a kedze som sa predtym vratila z posilky tak som sa narychlo osprchovala. Zvycajne sa po osprchovani fenujem tam dole, aby to skor vyschlo. Vcera som vsak nestihala, trosku sa utrela a hned sa obliekla. A dnes rano pocitujem svrbenie, stipanie a palenie v oblasti vchodu do posvy a malych pyskov. Pozerala som zrkadlom, je to tam zacervenale. Ziaden vytok zatial nieje ani zapach ako tu niekedy baby pisu. Len nacase pocitujem take akoby bublanie z posvy a salave teplo spojene s pocitom vzrusenia. Mam to tam dost citlive lebo ked chodim tak normalne citim ako sa mi nohavicky hybu. Pri sprcovani dnes som si tam dala gel na intimnu hygienu, trosku to pomohlo, ale po case ma to opat zacalo palit a svrbiet. Najradsej by som chodila s nohami dosiroka roztiahnutymi. Nasla som doma mast Mykoseptim na kozne plesnove ochorenie. Mozem si ju dam dat alebo to nieje na tu oblast? Co mam robit aby to prestalo? Zhrniem: palenie, svrbenie, stipanie, zacervenanie, bublanie z posvy, salave teplo a pocit mierneho vzrusenia.A zacinam uz pocitovat aj mierne palenie pri moceni. Mam ist s tym k lekarovi alebo poznate nejaky domaci recept na liecbu?

dajslk

ja aj kocku chapem preco tak spekuluje. Na slovensku je to tak. Lekari neochotni, sestry nediskretne a pacient sa hanbi.

redka

je take prislovie... kto chce hlada sposoby (ako sa nieco da urobit, vyriesit), kto nechce hlada dovody (ako a preco sa to neda vyriesit, urobit)... a ty stale hladas dovody ako sa nic neda... ako ti niekto zahata cestu k rieseniu problemu, ale zatial si este nic neskusila... ale uz dopredu vies, ako ta kazdy lekar zrusi... tazko ti pomoct...

Maoam

to ti moze byt jedno, mas zapal a hotovo, nechapem preco sa hanbis, keby si vedela, s cim vsetkym ludia chodia na dermatovenerologiu......

m-Miroslava

Na kozne sa treba objednat a ked chcem ist ako nahly pripad tak to budem musiet povedat sestricke na chodbe pred ostatnymi cakajucimi ze preco chcem surne vysetrenie.

m-Miroslava

Dobre uz idem do lekarne a ak nepomoze tak k lekarovi. Dakujem vam a potom napisem ci to zabralo. Diky este raz za rady. Drzte mi palce.

Maoam

tak problem je potom v tebe, hanbit sa za mykoticku infekciu nemas dovod, pretoze mykoticka infekcia sa lahko rozsiri aj po brani antibiotik, po navsteve kupaliska, po oslabeni imunitneho systemu......

a ak nemas dobru skusenost s gynekologom, chod ku KOZNEMU lekarovi.....

toto nepatri do samoliecby ale potrebujes odbornu liecbu a mozno aj oralne antimykotikum, ak je infekcia uz velmi rozsirena

chod tam, nespekuluj, neoddaluj to

redka

nechapem takyto pristup... hanbit sa za to ze si ochorela.... to aj ked ides s chripkou tak sa hanbis ze si sa niekde nadychala bacilov? preco si myslis ze hned bude o tebe takto rozmyslat? zeny bezne dostanu mykozu aj po antibiotikach, po navsteve bazena a pod... je to lekar, ktory lieci choroby zenske... na to tam je... nie je sa preco hanbit...

asi ti ta choroba az tak nevadi ked tu este sedis... sup sup do lekarne po ten canesten... ak ti ten nepomoze, tak chod za lekarom a daj si tie stery spravit a povedz mu ze si skusala canesten capiky a ze nezabrali... len uz neco rob a nesed na riti...

m-Miroslava

-Trvaj natom- Lahko sa hovori, ale on je starsi a ja mlada 23 rocna baba mu mam rozkazovat a navyse lekarovi? Neviem preco stery nerobi kazdej, mozno sestri cojaviem. Navyse sa hanbim ist tam s tym. Si pomysli ze som nejaka rozhodnozka co ktovie s kym spava alebo co. Alebo ze nedodrzujem hygienu ked som si toto tam vypestovala. Hanbim sa aj sa mi nechce kvoli tomu dlhemu cakaniu. Neskusit predsa tu domacu liecbu? Mozno pomoze co myslis?

Maoam

diagnostikovat mykozu moze opticky a mikroskopicky, to je sice pravda, ale najidealnejsie by bolo vediet, ktory typ Candidy spp. to je, pretoze hoci v drvivej väcsine pripadov sposobuje mykoticku infekciu Candida albicans, aktualne je coraz viac pripadov infekcii sposobenych Candidou glabrata a dokonca aj Candidou kruzei, tropicalis, africana a dalsich i ked samozrejme v nizsich percentach vyskytu

rezistogram - citlivost patogenu voci jednotlivym antimykotikam (latky zabijajuce kvasinky ale inaktivujuce kvasinky-zastavuju ich rast a mnozenie)

trvaj na stere, ak nebude ochotny, chod ku koznemu - ten by to mal urobit, su zvycajne ochotnejsi a v mykotickych infekciach roznych druhov sa vyznaju lepsie

napis potom!

m-Miroslava

To si ma nepotesila. Nechce sa mi ist ku gyndosovi lebo je tam stale plna cakaren a dlho cakat treba. Navyse som pocula od niektorych bab co k nemu chodia ze on robi malokedy ster a hned predpisuje capiky, maste atd. Je uz starsi a vraj jemu staci vidiet a vie oco ide. Takze tiez mi asi len nieco predpise bez steru.
Co je to resistogram?