Je to nakupna mania?

Príspevok v téme: Je to nakupna mania?
LadyOpium

ahojte mam taky problem...vzdy ked dostanem do ruky peniaze je to edno ci potom ostanem bez penazi vzdy musim ist do mesta si nieco kupit...kupujem ksi hlavne casopisy, oblecenie a bizuteriu...ale aj kozmetiku...mamina mi vravi, ze je to uz chore, vzdy ked si daco kupim mam povznesenu naladu aj ked by som mala ostat do vyplaty bez penazi uvedomujem si to ale nemam silu to zmenit a potom si musim poziciavat som v dlhoch, lebo vsetky peniaze mam na terminovanom vklade prosim pomozte

LadyOpium

do skoly uz nechodim...a ano fajcim...jedna krabicka mi vydrzi tak na dva dni ale lekari mi zakazuju fajcit lenze ja neviem odolat...inak nasla som si jeden bytik kusok od mamy ale ten stoji az 15 000 takze to budem este vela setrit...

Lulu2011

LadyOpium - tak to si nahodou hviezda, ked mas 2500 e, ale tak byvas s rodicmi no mala by si mat viac hej :p ;)) to je najhorsie euro tu, euro tam, ani nevies ako a mas fuc 10 e to fakt nie je umenie minut, my sme dnes s muzom akurat vraveli, ako vyzit z 20 e do pondelka, dnes sme mali fazulu z konzervy, ja som obed nemala, aj tak mi to v tom teple neberie, pijem vodu

Maoam - ano oplati sa :) ja snivam o otm, ze by som navstivila nejaky poriadny zahranicny second hand a mohla sa tam hrabat a vyberat si cele hodiny :D tu je to so second handmi dost bieda, niektore maju vyslovene zmolkove flakate nemoderne veci a len fakt zopar ma pekne, my sme mali uzasny second a sidlisko, fakt top a malu brutalne akcie, ale nevynasalo im to ako chceli, tak po roku zrusili :(((

Maoam

LadyOpium: ty FAJCIS? pri nefrologickych problemov s dozivotnymi nasledkami? ty kks...tak toto je horsie ako ta nakupna mania, sorac, ale muselo to von

fajcenie strasne skodi oblickam, ja viem, ze mas viac zavislosti a toto je jedna z nich, ale pokus sa aspon redukovat postupne

a mohla by si sa naucit nejakemu autogennemu treningu, aspon trocha redukovat stres a tak

Maoam

LadyOpium, no to je patologicke, ale da sa s tym daco robit, skus tie sumy redukovat - teda ked ta chyti osial, tak zajdi do sekaca alebo Co., alebo kup v akcii, no a pomaha si zadat aj daky ciel, cojaviem setrit na nieco konkretne (skola, nabytok, zariadenie neskor, technika) a pokus sa, ked ten naval dostanes, ovladnut...alebo uz ked sa neda, tak aspon kupit daco, za co nedas vela.

Lulu: cool, ruzove saty za 1e,fasa, dobry tip

LadyOpium

poouzivam len na par umyti...aj dnes mi dosli peniaze na ucet a hned 10 v prdeli...ja uz nemam slov na seba...ked mam daku blbu naladu tak hned idem do obchodov...lebo vcera v meste ked sme boli na rodinnej veceri ma mama nasrala lebo sme sa pohadali ze vela fajcim a aj zo mna tahali informacie ludia z dediny tak som sa nastvala a dnes 10 euro v prdeli aj drahe potraviny:((( deviateho idem na terapiu tak to tam asik preberem so psychologickou lebo nechcem skoncit v dlhoch...na knizke uz nemam nic a zvysok mam len 2500 euro a to je vsetko a jedine co mam take drahsie a zaroven aj uzitocne je laptop a viac nic uz ma to sere

Lulu2011

presne, ja mam saty za 1 e, uplne nove, ruzove romanticke, krasny strih, lahucke, povodna bola 10 e v seconde a bola akcia vsetko za 1 e su moje :)

Lulu2011

tak sa aspon preorientuj na second handy v niektorých su tak krasne luxusne kusky za par eur :)

to si akoze ako casto farbis vlasy :) ci myslis nejake preliovy na par umyti? ja si farbim vlasy tak raz za pol roka a nepouzivam ziadne gely, laky, gebuziny

mna najviac bavi bizuteria, second handy, minule osm len tak zo zvedavosti vosla do jedneho luxusneho butiku, nikdy som v nom nebola, take proste obchadzam no a obycajne vrubkovane tricko, na omak fakt fajnova latka, hebka, taka "ina" ako bezne, ale cena...chapete obycajne tricko a 140 eur :D teplakovy kabatik 380 eur, neviem kto toto kupuje....fakt

LadyOpium

no kupila osm si novy laptop za 400euro raz a stary som potom predala ale nebolo to moc rozumne lebo za novy som vyhodila viac ako som za kolko ten stary predala...ja ulietavam na farbach na vlasy a pripravkoch na vlasy a malovatkach hlavne laky na nechty a lesky na pery...a oblecenie toho mam furu