Ahojte:) takže s priateľom sme spolu vyše 5 rokov,mám ho rada, ide nám to, nemáme žiadne problemy vo vtazhu :) mnohí nas beru ako ukážkový pár a už sa len pýtaju kedy bude svadba. Po nejakej dobe by možno aj bolo, to nikto z nas nevie lebo sme mladí na to obaja mame 23. No napriek tomu že mojho priateľa lubim by som chcela byť sama. V živote chcem ešte cestovať, stále hladam nejake zahraničené stáže, možnosti ako vycestovať niekam. Neviem však ako by som mohla spojiť cestoavnie a vztah dokopy a ešte priateľa to cestovanie tak netaha ako mna, tak by som ho z vlastného presvedčenia nemohla opustiť len tak na rok. Chýba mi aj tá voľnosť, že sa nemusi nikomu prisposobovať, spraviť si vlastný program a vysvetlovať veci prečo som sa takto rozhodla a nie tak. ja nechápem ako to možem takto brať, citím sa potom nevdačná zato čo mám lebo viem že veľa ludi by chcelo pekný vztah a nemju ho a ja vymýšlam. takže stalo sa to niekomu už ? niečo podobné aspoň ? alebo čo si o tom myslíte ?
Priateľa lubim no chcem byť sama
kaleráb0944 :D no ja som rad aspon si trosku oddychnem :D ale nie ono hmm ved aj tak budeme spolu na nete plus my hrajeme aj online hry :D takze sa v hre stretneme po veceroch tak ci tak, popripade videochat.
My mame plno napadnikov aj ja aj ona :D takze urcite nikto nebude skusat ziadne debiliny nakolko sme si velmi dobre vedomi ze ziadne druhe sance nepridu :D takze nejaky strach a ziarlivost je uplne zbytocna.
Ja inak cestujem rad ale kvoli robote samozrejme nemozem len tak cestovat.
Btw odkial budes mat prachy ked chces len tak cestovat? :D tomu nechapem.
a byt tebou, utekam za hranice :D
nemas za co, ja ta totalne chapem
:-))
Maoam som ti vdačná za tvoju empatiu :)
Prezyvka55...keby som bola sama tak cestujem a nie sa znova viaženm na niekoho :D ste iné povahy a berieš to už ako samozrejmosť nie že priateľka sa potrebuje aj domov vrátiť nie ?
nella....viem že je to aj moja chyba prišla som na to už, že som to nemala dovoliť a bojovať si za svoje
a dakujem vám za vaše rady
jeho koníčkom su autá, motorky, zrazy, drifty atdd. No jeho predstava buducnosti je dokončiť školu, najsť si dobru prácu, odsťahovať sa z dediny a tak.Jedine kde by bol ochotný odísť je Nemecko, kvoli dobrým platom a neobmedzenej rýchlosti na diaľnici :D
a on ma nieco co ho naplna? nejake konicky? ci len na tebe visi stale? mozno preto mu tak chybas stale ze nema v ramci vasho vztahu ahj svoj vlastny "svet".. jeho predtava buducnosti je aka? ozenit sa, mat deti a sediet doma na bobku?
kaleráb0944 my chces povedat ze by si si tam nikoho nenasla hej? :D
takto :) normalne priatelovi povedz ze ides na nejaku staz chod tam a polroka-rok. Aspon sa preveri vas vztah poslusnost. Ak nikto nepodvedie potom to zmysel ma.
Priatelka odchadza teraz domov do juz. korei na par mesiacov na prazdniny. Ja trcim v mnichove kde robim :D a pokakat sa z toho nejdeme. Par mesiacov ju neuvidim a koncom leta pojdem za nou pozriet jej domovinu jej rodicov a jej kamosky :D
No big deal.
suhlasim s Maoam..vztah je sice o kompromisoch, ale aj o respektovani sa navzajom..partner ta ma podporovat v tvojom rozvoji a v tom, co chces..nema byt tvojou gulou na nohe..
ale je to aj tvoja chyba..priatelovi bolo uz davno nutne urcit hranice, co si zjavne nespravila..taketo spravanie..ze ty sa tesis z nejakeho konicku a on ta s odutou hubou citovo vydiera..no tak prepac..je to sebec
na case, aby si bola teraz trosku sebecka aj ty a zacala si plnit svoje sny, tuzby..lebo inak budes stale vnutorne nespokojna, nestastna a pridu vycitky..bude to zaroven aj skuska vasho vztahu..ak to partnerovo ego ustoji
*alarmujucA
no a presne toto som ocakavala, ze napises, priatel je typ, ktory ta chce mat celu pre seba a najlepsie, aby si mu sedela pri zadku a ked sa vydas, bude konecna
tvoje vnutorne rozpolozenie je uplne normalne, prirodzene a aj ked ho mas velmi rada - vezmi si, co si zazila, ked si bola mimo neho
vlastne si ani nemala pravo sa tesit, ci zazit nieco ine, boli to reakcie, po ktorych si mala vycitky a pocity viny, ze si von a zazivas nieco ine ...to je chore.....
necitis sa v tomto vztahu slobodna a dokonca uz mas pocity viny, ked chces nieco, co priatel ci rodina neschvali
chapem ta a byt tebou, tak do toho zahranicia idem aj keby som vedela, ze sa vztah rozpadne
premietni si do buducnosti, co ta s nim caka - aj ked je to fajn chalan a vsetko, ale tato vlastnost/spravanie je alarmajucu