Ahojte, chcela by som sa vas opytat ci nahodou niekto nevie, co to vlastne citrobacter je? na internete som o tom nenasla takmer nic, momentalne mam iste traviace problemy, nafuknute brucho, nedostatocne vyprazdnenie..ma to suvis s tou bakteriou? a z coho vlastne vznika? dakujem za info
Citrobacter
ok, vyskusam :) dakujem
*potravinACH
vlakniny mas v inych potravin ovela viac
ak neznasa pecivo, teda lepok v muke, tak moze to byt kludne z toho, zvlast ak si ho dlhodobo nejedla...
skus ho ako test vysadit na tyzden a uvidis, ci sa to zlepsi
uvidim co na to povie doktorka, zatial viem len tolko ze mam toto a bola som uz nedockava, tak som sem napisala..ale nie je to teda nic vazne?
problemy mam teraz stale, mozem hocico zjest a nafukne sa mi brucho
pecivo som praveze nejedla takmer vobec, akurat som pred 2 tyzdnami citala ze obsahuje dost vlakniny, a vlakniny prijimame malo, tak som zacala opat jest, ale len celozrnne
bublinkave napoje nepijem, takze ani to nemoze byt..
tak vydrz, to chce cas, probiotika dlhodobo+ mikrovlakniny, pridaj enzymy a vlakninu, vela surovej zeleniny, vela vody
po akych jedlach mas problemy? nie nahodou po pecive a Co.?
niekedy je dobre nechat traviaci trakt nejaky cas na pokoji a jest menej, rsp. mat par dni alebo tyzden post, creva sa daju do pohybu, telo ma cas spracovat, co treba
uprava mikroflory a travenia trva nejaky cas
Ahoj, dakujem za reakciu :)
Robila som si vyter a tak mi zo stolice zistili citrobactera.
Tieto problemy mam uz tak cca 3 tyzdne-mesiac
nafuknute brucho, rano to je v pohode relativne, ako nahle sa napijem alebo naranajkujem, nafukne sa...a kazdym dalsim jedlom, pitim sa zvacsi este viac (som chuda, brucho mam takmer stale ploche)
a taktiez sa neviem poraidne vyprazdnit :(
bolesti zatial nemam ziadne
beriem uz espumisan, dobrala som uz jednu krabicku, 25 tabletovu, zacala som dalsiu, tiez mam tabletky Costi, to som vybrala jeden blister a taktiez beriem probiotika asi tyzden
Citrobacter spp. je gramnegativna enterobakteria, ktora je sucastou crevnej mikroflory u cloveka, nachadza sa (rozne druhy) aj vo vode, pode,atd.
ako patogen vyvolava najmä zapaly moc. ciest, ak sa dostane do urogenitalnej oblasti a premnozi sa v nej
nepises nic blizsie, nasiel sa u teba v stolici alebo ako? pomohla by uprava crevnej mikroflory, traviace problemy mozes mat aj z nedostatku enzymov, probiotickych kultur, neznasanlivostou niektorych potravin a ich zloziek alebo mozes mat napr. premnozene kvasinky