Prosim poradte mi, co mam robit, alebo ako sa zmobilizovat. Jednoducho to neviem akosi zo seba vydolovat. Nemam s kym chodit von, teda akoze mam ale to su ozaj prazdne vztahy a falosne (proste nie som z tych co sa dokazu cez to preniest) a tie plnohodnotne - s tymito ludmi sa vidime malokedy (vzdialenost, oni maju svoje vlastne plany) alebo ked je to chalan tak ked chce ist so mnou von tak vzdy je to o tom, ze chce nieco viac ci uz vztah alebo sex, alebo kompenzacia nudy nesebedostatocnosti. to je jedno.
proste som osamela a neviem co mam robit ako si rozvrhnut den aby som to nepocitovala. vsimla som si ze to vsetko nahradzam jedenim sladkych veci (vacsie mnozstvo), ale ranajky a obed si dam. niekedy mam aj dobru naladu, ale to je ozaj tazke sa dostat do takeho stavu ked som fakt sama a jeden den sa mi zlieva do druheho uz ani neviem ci je vikend ci pracovny den. som teraz doma, chodim na VS, ale skoncil semester tak dopisujem zav. pracu a prichadzaju statnice. akosi mi nic nedava zmysel na co zijem, fakt uz ma prestava bavit aj to posledne, ale je jasne ze zivot by som si nevzala, pride mi to ako hlupost, hoci velakrat rozmyslam nad tym ake by to bolo fajn radsej nezit. som normalna baba, neurobila by som nikomu nic zle ani nikoho nepodrazila.. ale proste to sa neda takto prazdne zit. mam pocit ze sa prevalujem v blate.. potrebujem priatela/lku :( :(
Osamelost, depresia, nechut cokolvek podniknut
Zdravím,
vidím že táto téma je už vyše roka stará ale nedá mi nezareagovať keďže pocity mnohých z Vás vystihujú práve tie moje. Aj ja som sa ocitla v situácií keď okrem mojej rodiny sa nemám komu zdôveriť so svojimi problémami. Uvedomujem si, že potrebujem vo svojom živote aj okruh priateľov, ktorý sa mi rozpadol. Mnohí odišli inde za prácou, majú svoje životy a komunikácia medzi nami je čoraz zriedkavejšia (nie mojim pričinením), často ma pochytia pocity smútku a beznádeje. Ak by sa tu ešte našiel niekto s podobnými pocitmi nech sa kľudne ozve.
velux: Ussko ma vsak iny problem, a mozno uz psika ma, ktovie :)
... a ver mi, ze tak rychlo najdes zmysel a radost zo zivota ze sa ani nestihnes cudovat.. ;-)
chod do utulku, pozri sa kolko smutnych oci tam den co den caka, ze konecne pride po nich niekto, komu budu moct odovzdat svoju lasku. pomozes a ziskas uprimneho priatela, s ktorym mozes chodit von, a ktory bude robit vzdy presne to co potrebujes, bez pretvarky. slubujem!
ahoj niesi nahodou zo ZA? kolko mas rokov?
Ahojte,mam ten isty problem :-(mam 20 a som 1. na VS,studujem nieco co ma nebavi,nenaplna ma. Pokial som v skole s ludmi je to ok,so spolubyvajucou sa rozpravame ale pridem domov a je mi najhorsie. Mam sice uz rok a pol priatela ale cely cas myslim len na neho a tesim sa len na to kedy budem s nim. Kamaratky ma prestali volat von a teraz mam iba jeho, a ked niesom s nim chytaju ma uplne stavy uzkosti,nechuti mi jest,nic ma nebavi...mam skuskove,mala by som sa ucit ale neviem sa k tomu dokopat,nebavi ma to. Ked ide on von s kamaratmi ja cakam doma kedy sa mi ozve,ak sa neozve pisem mu ja... zijem na dedine a tu je kazda baba v mojom veku bud s chlapom,doma alebo ma uz inu partu. Skusam doma nieco robit,pokosila som zahradu ale stale som pri tom rozmtslala ze ako som sama,nikto sa o mna nezaujima... :-(
Ahoj Ussko,pises mi rovno z duse,ja som na tom na vlasok rovnako. Citim sa neskutocne sama,aj ked mam okolo seba milujucu rodinu aj priatela. Ale vztahy okolo mi prijdu neskutocne falosne a vypocitave,co sa mi uz viac krat ukazalo a sklamalo. Ale stale dufam,a vlastne v to verim,ze stretnem kamaratku co bude mysliet na podobne hodnoty ako ja. Ako dobre by mi padlo,niekomu sa zdoverit, s niekym sa tesit, ist na kavu,... Chcem tak vela ked hladam niekoho uprimneho co si bude kamaratstvo vazit? Prijde mi to az nemozne po tom ako ma byvale kamaratky sklamali. Cele je to o tom, ze vo vztahu sa ma davat aj dostavat,nie len jedno z toho :( Ak mas chut kludne si vymenme maily a mozme podebatit :) Zuzana
kejra, a nemas pocit ze vsetci ti priatelia maju svojich priatelov? Mne dnes pride problem sa kdekolvek zaclenit, kedze kazdy ma "tych svojich" a nepotrebuje niekoho dalsieho.
inak nerozumiem preco vsetci odporucate kolektivne sporty. ved predsa kolektivne sporty hravaju partie a nie zhlucik samotarov. ta zumba je fajn, ale co mi muzi? :D
to je proste dnes taká doba a s tým sa nenarobí nič. športoviská v meste zívajú prázdnotou, ktoré narobil istý súdruh. nedá sa s nikým, čo robiť. čo sa dá robiť, ale tak nájdem si niečo individualistické napr. hádzanie basketbalkou do dosky, bo kôš v mojom prípade je trafiť takmer nemožné hihi :D