Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Strach zo psychiatra

Príspevok v téme: Strach zo psychiatra
Zuzik57

Ahojte, chcem sa s vami poradiť o mojom probleme. Momentálne sa nachádzam na takej križovatke živote a neviem čo mám robiť. nedokážem nájsť východisko z mojej situacie a mám aj problémy s jedením , kedže mám stále stiahnutý žaludok a neda sa mi jesť.

Ide o to, že som sa rozhodla navstivit nejakeho odbornika. chcela som najskôr psychologa, ale vsetci v mojom okoli kam som sa dovolala, bud neberu vôbec alebo až o mesiac-dva a to je pre mna strasne dlho. tak som obvolala psychiatricke ambulancie a objednana som na zajtra. Mám len 21, zatial som na takomto vysetreni nikdy nebola, neviem či to zvladnem, začínam teraz rozmyslať že tam ani nejdem, hanbim sa. Mám strach že niekoho znameho stretnem a budu si myslieť že som chora.

a ani si neviem predstaviť že o svojom probleme budem hovoriť nahlas....poradte mi prosim či tam mam isť alebo nejake skusenosti či vam to pomohlo...

som už zufala...

Loba

Nic sa neboj, ten uz toho videl! :-) Nemyslim to teraz v zlom, ale nie si nicim vynimocna, takych ludi je, ani netusis. Len zvycajne sa vsetci stazuju na to, co ich boli, alebo rozculuje. Lebo to je "v norme".

Okrem toho, ked budes mat ozaj strach, pokojne tym zacni, ze mas taky strach, ze ani nevies, ci dokazes popisat, co ti je. A on sa ta nieco spyta. Ved je lekar, tak snad bude vediet ako na to.

Zuzik57

dakujem vam,

karolinka ja nechcem moc lieky..viem že je to svinstvo, poznam ludi čo su na liekoch už roky a nemôžu sa ich zbaviť, nechcem tak skončiť aj ja...to magnezium beriem už dlhsie...skusim aj tie vitaminy...niekedy mi pomaha ked idem na bicykli sa previesť...ale teraz je take zle počasie že ani to sa neda...myslim že by mi pomohlo sa porozpravať, tak poriadne sa vyrozpravať, ale bohužial je to tak hakliva a intimna tema, že nikomu v okoli o tom nemôžem povedať...

loba, dakujem...skusim to nejako poriesiť aj s tym psychologom ale mam strach že tam pridem a nebudem vedieť ani hovoriť..

Loba

Nic sa neboj, len chod.
Ked je ten psychiater v poriadku, urcite ti hned nepredpise antidepresiva. Tiez sa s tebou porozprava, aj ked nie az tak obsirne, ako psycholog. A zrejme ti na zaciatok da nieco lahsie.
Ale toho psychologa nevzdavaj! Urcite si dohodni stretnutie, hoci by si aj mala chvilku cakat. Pripadne sa spytaj psychiatra, ci ti nejakeho nevie odporucit.
Drzim palce.

karolinka122

Zuzik, ale cekom iste tie AD dostanes, je na tebe, ci ich brat, musis sama zvazit, ako si natom, ci by pomohlo pokecat s niekym, aby si rozobrala problem, alebo sa dat na lieky, kde nie je iste ci vobec pomozu a ak ano, tazko sa vysadzaju, nedaj si nahovorit, ze nie su navykove, su.. Ved tu mas nato milion tem. Celkom urcite nasad magnezium a vitaminy B1, B6, B12 /z b12 chuti jest/ a celkovo regeneruju nervy. Navyse lieky problem nevyriesia, len tie problemy ak budes mat stastie a liek zaberie budes menej vnimat, lebo budes mat mierne otupene emocie. /nebudes velmi plakat nad vsetkym , ale ani schuti sa smiat../

Zuzik57

dakujem vam za povzbudenie, ide o to že som z maleho mesta, objednala som sa do krajskeho, ale aj tam vela ludi poznam...preto mam strach...

a ja inač nechcem žiadne antidepresiva...nemyslim si že mam depresiu...skôr uzkost a strach čo bude dalej...

zewa, aj by som ti napisala niečo bližsie ale nechcem takto verejne..je to velmi osobne...ak chces, daj mi mail...

karolinka122

typicka slovenska zdrav. starostlivost...mas akutny problem a cakaj 2 mesiace...je to na grc. psycholog by s tebou rozobral problemy, chodila by si na terapie, zmenila zivotospravu a mozno by si mala pokoj casom, psychiater sa s tebou velmi vybavovat nebude, nasadi antidepresiva a dovi dopo uz sa ich nezbavis. Lieky na upokojenie ti predpise aj obvodak, ked povies, ze mas stres uzkost momentalne. Casto predpisuju antidepresiva aj neurologovia. Ak sa hanbis, mala si ist do ineho mesta, kde by si bola anonymna, pripadne si priprav vyhovorku, ze idesbabke po recept na alzheimera, ked niekoho stretnes:D

lh95

určite tam zajdi ja som tiez mlady 19 rocny a tak isto som sa tam hanbil ist ale ked ams nejaky problem uzkost alebo niečo take radšej zajdi tam oni ti tam pomozu nez sa mas trapit sama lebo potom to due len horsie .)

zewa

Hm, napis viac o svojich tazkostiach. A psychiater sa nebude smiat. Je to lekar. Ja mam velmi dobru skusenost.
A ak by ta niekto uvidel, mozes povedat, ze mas problem s nespavostou ;)
Si z maleho mesta?