Ahojte, rozhodujem sa pre vš a stále niesom rozhodnutá. Prihlášky už samozrejme mám poslané, na Práv.fakultu do Trnavy a doPrešova na učiteľstvo. Našla som však v Košiciach Vysokú školu bezpečnostného manažérstva, odbor riadenie bezpečnostných systémov.
ALE..každý na tú školu nadáva,smejú sa z nej a to ma aj odrádza. Je to,, že vaj veeľmi ľahká škola, titul ING. tam dostane zadarmo. tak neviem, išli by ste tam vy? alebo, ktorú z týchto troch škôl by ste si vybrali?
Vysoká škola
trexv... hlavne že ty si najmudrejší, všetko vieš a všade si bol, holy .... vieš o VŠBM, áno chodím tam, a stojím si za tou školou, a mam 100x lepšie uplatnenie ako z akejkoľvek štátnej školy, a keď viem že ma zaujíma téma bezpečnosti tak nepôjdem na soc. prácu alebo hoc čo podobne. Všetko z mojej strany......
Jesical v buducnosti bude lepsie hach, snivaj dalej dievca. Na svk nikdy nebude lepsie ako v zahranici. Kolko rokov sme uz v eu a ako sa zlepsila situacia? Nezamestnanost vysoka a to ze sa politici chvalia ze klesa je blud. Aj ked klesa tak minimum aj to vdaka tomu ze mnoho ludi uteka do zahranicia pracovat. Tak tymto sa chvalia ze si ludia v zahranici pracu najdu? To je ich riesenie nezamestnanosti? Nemali by tak konat aby ludia slovaci pracovali doma? Aby neboli deti, matky, otcovia nuteni opustat svoje rodiny? To je riesenie nezamesstnanosti? Ked som slovak tak by som mal prvotne mat ponuknutu pracu doma tak kde zijem, byvam, kde chcem mat zalozenu rodinu, kde chcem vychovavat svoje deti, kde mam priatelov a nie povinne a mnohokrat nedobrovolne utekat prec zo slovennska. Na slovensku je stagnacia, vzdy bola a bude. Ja len lutujem jedno ze som sa nenarodil ako american, anglican, nemec ci rakusan.
DRina? aka drina? nebud smiešny. Vobec sa detom nevenuju tak ako kedysi. o 14 su doma, ti kt. ucia 1-4 su doma cca okolo 12. Chodia si an vyletiy parzdniny maju spolus detmi. Obedy a cesta preplatená. Ucia štýlom vieš- nevieš. Ak sa ucitel rozculuje, je to otom, že nevie ako na deti. Moja kamoska chodi na ucitelstvo a cela treda na skuske opisovali . Cize tí anši učitelia sa ako ucitelia tvaria, ked prechadzali tak ako aj moja kamoska, tak sorry!
nechodim na ucitelstvo ale na našu školu
keby mali ucitelia celkom dobre platy, tak by nestrajkovali pominule roky tolko..
a zarabat cca 500 eur v hrubom po piatich rokoch driny je na zaplakanie..
este mozno kebyze si zvolis ucitelstvo - jazyky , s ktorym mozes ist aj do zahranicia, alebo ucit na jazykovkach tak je to ine,
ale pracovnych miest v ucitelstve bude dalsie roky len ubudat, krivka porodnosti ide sikmo smerom nadol uz nejeden rok.. u nas v meste rusia a zlucuju skoly jedna radost..
Dawia, ako buduca pedagogicka by si si mala dat pozor na hrubice, sorry.
Inac ucitelstvo nieje zle, mas celkom dobry plat, prazdniny s detmi, lacne oebdy aj preplatenu cestu. A o 14 si doma.. ale nie do Po..ako uz ty chceš:)
Ahoj na učitesltvo do PO nechod. Su tam otrasny ucitelia. Ja tam chodim a vravím, olutuješ. Iba ka by si isla na ucitelstvo tv s niečim.. Ale na ucitelstvo sjl alebo dejepisu nechod. Inak len unas je povinna dochadza, kde musiš aj nosit ospravedlnenky, naprikald aj prednaksy su unas povinne. Takze do PO si urcite nedawaj!!!!!!!!!!
Vybrala by som si ucitelstvo. Nemaju az take nizke platy. Pracujuci clovek vo fabrike dostane ovela menej. Treba verit, ze sa v buducnosti budu mat lepsie ako teraz.
presne ako magistra pise, ani jedno z toho, zbytocne zabijes 5 rokov zivota a potom budes celit krutej realite, pokial nemas v rodine sudcu alebo advokata, ktory by ti zabezpecil teple miestecko po skole tak nad pravom ani nerozmyslaj..
co sa tyka ucitelstva pozri si ake platy maju ucitelia, to ta jednoznacne odradi, po druhe kazdym rokom je menej a menej deti, skoly sa rusia a zlucuju a to bude pokracovat, takze o to nizsia sanca najst si pracovne miesto..
a bezpecnostne manazerstvo to uz ani komentovat radsej nebudem..