Otazka na majitelov trpaslicich kralikov

Príspevok v téme: Otazka na majitelov trpaslicich kralikov
sewie

Zdravim,

pred tyzdnom som si kupila kralicka. Je to moj prvy kralicek, tak by som sa chcela spytat ako spravne postupovat pro chove. Citala som vsetko mozne ale aj tak, cim viac nazorov a rad tym lepsie. Kolko nechavate svojho kralicka denne behat po byte? Nikede som citala ze 4 hodiny je absolutne minimum. Ja vzdy ked rano vstanem a chystam sa do prace tak ho pustim von a to beha tak 45min-1 hodinu a vecer ked pridem tak mpze behat tak dalsie 2 hodiny. Je to dost? teraz cez vikend pokial som doma tak ma stale otvorenu klietku a moze behat. Dalis otazka-ako ste ich naucili aby neliezli nap pod skrynu(mojho som odtial uz tri krat vytahovala) ked sklamala barikada, aby nekusali listy(to ho nejak laka) a aby vam veril-kamaratil sa s vami...ja ked je vonku tak sa ho snazim zavolat-ked pride dam mu nejaku pochutku, pohladkam ho...hovorim nanho...nejake rady? Dakujem:)

in blossom

asi to zavisi od povahy, ako su ludia rozni, aj kraliky su rozne. my mame samceka, nevykastrovaneho a je uplne velmi pritulny, spolcensky a hravy. mame ho uz 8,5 roka a je to regulerny clen rodiny. je od chovatela a je vidiet, ze je cistokrvny, je maly a krasny, stale rovnaky. v postate je pusteny cely den, akurat ked nie je nikto doma, tak mu zavrieme izby, kde nemoze byt bez dozoru, ale ma k dispozicii ostatne miestnosti. akurat musime mat dobre skryte kable, lebo tohto zlozvyku sa nevzdal. inak je ale velmi vychovany, nekuse topanky, nabytok... jeho slabostou su ale akekolvek papiere, knihy a tie kable. a zaujimaju ho kable pod napatim (uz ho dvakrat riadne potriaslo), vypojenych sa nechyti, asi ma rad adrenalin :D
tym, ze je velmi spolocensky, tak tazko znasa, ked ostane doma sam a to sa velmi na nas potom fuka. ale ma rad ludi, skoro kazdemu sa da pohladkat, len ti, co su mu z nejakeho dovodu nesympaticki, tak pred tymi uteka.
neviem, ako si ho priputat, asi postupne ako si na teba zvykne, u nas to bolo nejak same, od druheho dna ako sme ho mali, ked som mu doniesla vodu, tak odvtedy som jeho najvacsi milacik a za mnou chodi ako psik, vita ma, odprevadza, stale za mnou chodi, najradsej ma moju izbu a stale mi obieha okolo noh a ked moze, tak sa vzdy pri mne zlozi. tiez sa ale vie tym padom na mna najviac nahnevat. ked cvicim doma, tak on vzdy cvici so mnou, miluje obiehat a podliezat, preskakovat ma, celkovo lubi cviciacich ludi, rad s nami pozerava telku a tak :D
ma svoje muchy, isteze, velmi malo ma take dni, ked sa utiahne a chce byt sam, mozno raz za mesiac ale inak je to uzasne zvieratko. nikdy nas nepokusal, nikdy a vraj to kraliky obcas robia, podla mna ked sa s nimi pekne zachadza, tak nemaju dovod, my ho mame ako rovnocenneho partaka, aj hudbu mu pustame, uz vieme co ma rad a co neznasa, ma vycibreny vkus :)

karolinka122

nasi boli z chovproduktu a navyse, ked uz ponicili byt a byvali na dvore, uz vobec neboli pritupni, ak prisla puberta, chrcali , kusali, dokonca aj maly nas psik sa ich bal,navzajom sa bili, boli to 2 samice, jedna odkusla druhej pol ucha a ta druha zas prvej vysklbala skoro vsetku srst, pritom sme ich od malicka hyckali, venovali sa im, hladkali, maznali sa, ale zajko je zkratka zajko, mozno keby bol len jeden, dal by sa ochocit.. Mozno to bude tvoj pripad:D

sewie

karolinka to ma mrzi, ale pevne verim a dufam ze to nebude moj pripad. ja mam mojho od chovatela a jeho rodicai mali okolo 1,5kg takze aspon co sa velkosti tyka , mal by byt taky.

karolinka122

mala som dvoch kralikov trpaslicich v byte, rozkusali vsetko, co sa dalo, kable, stolicky,topanky, kvety, pohodene oblecenie, dokonca aj vankus. Narastli obrovski a velka klietka, co mali bola aj pre jedneho mala. Dali sme ich na dvor, znicili behom 3 dni cely travnik, vykopali si krizom krazom nory, aj tammi znicili vsety kvety, nakoniec som ich darovala, kralikov uz nikdy!!

Agnes998

Niektori nechavaju kralikov pustenych behat po byte stale, ale musis si ho vycvicit. A hlavne dat prec vsetko to, na com by si mohol ublizit, alebo co by mohol znicit, ohlodat, taktiez ziadne rastliny aby nemal v dosahu. Kralici zeru zelene, od toho ho neodnaucis, ked najde rastlinu, bude ju ohlodavat. Pred skrinu postav nejaku poriadnu barikadu. No a skamaratit sa s nim, vela ho hladkaj, chce to cas, postupne si vytvorite puto.