asi to zavisi od povahy, ako su ludia rozni, aj kraliky su rozne. my mame samceka, nevykastrovaneho a je uplne velmi pritulny, spolcensky a hravy. mame ho uz 8,5 roka a je to regulerny clen rodiny. je od chovatela a je vidiet, ze je cistokrvny, je maly a krasny, stale rovnaky. v postate je pusteny cely den, akurat ked nie je nikto doma, tak mu zavrieme izby, kde nemoze byt bez dozoru, ale ma k dispozicii ostatne miestnosti. akurat musime mat dobre skryte kable, lebo tohto zlozvyku sa nevzdal. inak je ale velmi vychovany, nekuse topanky, nabytok... jeho slabostou su ale akekolvek papiere, knihy a tie kable. a zaujimaju ho kable pod napatim (uz ho dvakrat riadne potriaslo), vypojenych sa nechyti, asi ma rad adrenalin :D
tym, ze je velmi spolocensky, tak tazko znasa, ked ostane doma sam a to sa velmi na nas potom fuka. ale ma rad ludi, skoro kazdemu sa da pohladkat, len ti, co su mu z nejakeho dovodu nesympaticki, tak pred tymi uteka.
neviem, ako si ho priputat, asi postupne ako si na teba zvykne, u nas to bolo nejak same, od druheho dna ako sme ho mali, ked som mu doniesla vodu, tak odvtedy som jeho najvacsi milacik a za mnou chodi ako psik, vita ma, odprevadza, stale za mnou chodi, najradsej ma moju izbu a stale mi obieha okolo noh a ked moze, tak sa vzdy pri mne zlozi. tiez sa ale vie tym padom na mna najviac nahnevat. ked cvicim doma, tak on vzdy cvici so mnou, miluje obiehat a podliezat, preskakovat ma, celkovo lubi cviciacich ludi, rad s nami pozerava telku a tak :D
ma svoje muchy, isteze, velmi malo ma take dni, ked sa utiahne a chce byt sam, mozno raz za mesiac ale inak je to uzasne zvieratko. nikdy nas nepokusal, nikdy a vraj to kraliky obcas robia, podla mna ked sa s nimi pekne zachadza, tak nemaju dovod, my ho mame ako rovnocenneho partaka, aj hudbu mu pustame, uz vieme co ma rad a co neznasa, ma vycibreny vkus :)