Mama s bratom ma psychicky tyraju

Príspevok v téme: Mama s bratom ma psychicky tyraju
jessy123

PRosim Vas je tu niekto kto by mi dokazal pomoct , mama s bratom ma psychicky utyrali , uplne som sa zosypala , prisla som o pracu a priatelov , moj zdravotny stav je z toho celkovo zly a nemam peniaze aby som mohla nejako zacat , uz nevladzem , neviem co mam robit som zufala myslim stale len nato najhorsie a citim ze uz nemam ziadnu nadej

skusim

Mam rovnaky problem, prosim, dokazal by niekto prenajat garzonku za 200?
Tolko mi pozicia kamos na prve mesiace, neviem sa z toho inak dostat, aby som bol praceschopny. Mam tak nedospate, ze schytavam mikrospanky pocas dna, mi pada hlava. Nic nove si neviem zapamatat. Nikam ma nezoberu. Stale som na tom horsie.
S cudzimi ludmi neviem zaspat skusal som. Ked som bol maly nevadilo mi to, ale po tom psychoterore ma budi pritomnost cudzieho cloveka v byte. Zhorsuje sa to.
Prosim, pomoze niekto?

Agnes998

Ja zijem v zahranici aj teraz, konkretne v Nemecku. Hocico je lepsie ako nic, aj zber sampionov, hoci o tejto praci nic neviem. Ale ked pojdes cez nejaku agenturu, daj si jej nazov do googla so slovom skusenosti, nech nenatrafis na nejakych podvodnikov. Zo vsetkeho sa da dostat, aj z tychto problemov v ktorych si teraz, v zahranici to bude najlepsie, lebo tam o dost viac zarobis ako u nas.

jessy123

keby aj ja mam aspon nejake stastie , lenze ja ho nemam vobec :/ a teraz zijes V zahranici ci si v ba ? vIes ja mam pocit ze sa z toho neda vymotat ..nebola som na dne raz ,ale takto ako teraz este nikdy :( Rozmyslala som ze pojdem cez agenturu do ANGlicka na zber sampinonov , nahodou o tom nieco nevies aka to je praca ?

Agnes998

Neviem jak si na tom s nemcinou, ale tam ti stacia zaklady a zbytok sa doucis. Ak vies lepsie po anglicky, tak mozno radsej Anglicko, ako opatrovat sa da aj tam, alebo robit nieco ine. Alebo opatrovat deti ak mas k nim vztah, tak napr. autorka knihy Moja Australia sa ako opatrovatelka deti dostala az tam. A to nevedela poriadne anglicky. Na internete sa daju najst stranky kde hladaju opatrovatelky. Ja som isla do Anglicka tak, ze na blind, na ucte som nebrala peniaze ale mohla som ist 500 eur do debetu, tie som vybrala a odcestovala. Povodne som mala ist cez agenturu, ale v poslednej chvili som od toho ucukla, lebo som si na nete nasla o nich referencie, vela ludi pisalo ze maju s nimi zle skusenosti, ze su to podvnodnici. Letenku som ale mala uz kupenu, tak som odletela. Poznala som tam len jedneho chalana, s ktorym som sa zoznamila cez pokec a predtym som ho len raz videla, ked bol na dovolenke na SK sme raz boli na kave. On hladal cez internet spolubyvajucich do prenajateho domu, ked som tam ale isla, uz si niekoho zohnal, slubil mi ale, ze kym si nieco najdem, mozem spat u nich v obyvacke. Mala som stastie lebo hned som si tam nasla pracu, sice len na polovicny uvazok ale vyzit sa z toho dalo. A pracu som nasla zase cez pokec, pisala som stale na sklo v miestnosti Anglicko ci nevie niekto o praci v Manchestri. Par ludi mi napisalo ze co otravujem, pracu si musim najst sama, ale nedala som sa odradit. A mala som fakt stastie, lebo sa mi ozval jeden Slovak, co pracoval v hoteli a hladali tam chyznu. Nevedela som ani ceknut po anglicky, aj tak som tam isla, riaditelovi hotela to nevadilo, boli sme tam traja Slovaci a viacero Poliakov, hned ma vzal. A zacala som robit. Ked som nieco potrebovala vybavit, kolegyna Slovenka co tam bola uz 5 rokov mi vzdy pomohla prelozit a tak. Neskor som sa aj sama zacala ucit a ked som zistila, ze tomu hroznemu manchesterskemu prizvuku zacinam rozumiet, mala som zo seba radost. V Anglicku sa dostanes do Cesko-slovenskej komunity a ti si navzajom pomahaju. Tak, tento pribeh som ti napisala len ako inspiraciu. Mnoho krat jedine co potrebujes je odvaha.

jessy123

DIk za povzbudenie , tak to si musela byt tiez natom fakt takto blbo :/ ja mam ale horsie myslienky :( a ak neviem jazyk ? musim vediet ak chcem niekoho opatrovat to je jasne a opatrovat sa chodi Hlavne nemecko , rakusko a to neviem vobec nic Viem ze sa snazis mi aspon nejak dodat nadej ale ozaj je to tazsie ako pisem

Agnes998

Hlavne sa nevzdavaj, ja som si presla niecim podobnym ako ty, viem ako ti je. Ja som sice pracu mala, ale zarabala som vtedy tak strasne malo, ze o nejakom prenajme som mohla len snivat, nemala som nan. Bola som na tom psychicky tak strasne zle, strasne som chcela vypadnut, ze som si pozerala na internete prenajom garazi, ze si jednu prenajmem, tie boli lacnejsie, na to by som mala a isla byvat tam. Kupila by som si nejaky ohrievac aby som tam nezamrzla, na zachod by som chodila niekam do lesa, sprchovala by som sa v robote, tam boli sprchy. Uplne vazne som nad tym uvazovala ale nakoniec na to nedoslo. Opatrovatelku ale kludne mozes ist robit, nie je to fyzicky narocna praca, prides tam na ine myslienky a na zaciatok je to idealne.

jessy123

ja viem ale mne sa z toho nekonecneho stresu , z toho ze nespim a nejem poriadne , do toho som to co sa deje doma riesila alkoholom pohorsilo celkovo cele zdravie a neviem ako v zahranici zvladnem manualnu pracu ja mam proste pocit ze toto je proste koniec lebo je to premna neriesitelna situacia Vyzeram uz ako troska som sa tym utrapila ako si tu na SVk najdem pracu este v Po v takom stave :( ja neviem ...vyzor a zdravie su velmi dolezite ..PIsem ze som vsetko stratila....Vzdy ked somsa snazila zmenit nieco nikdy nic nevyslo

Agnes998

Jessy ty mas teraz moznosti ake som ja v mojej mladosti nemala, ja som to tiez mala komplikovane s rodinou, chcela som hrozne odist a keby sa vtedy dalo pracovat v zahranici tak okamzite vypadnem, vtedy ale bolo treba prac. povolenie co nedavali hocikomu, snad len zdr. sestram a potom takym, co sa vydali za cudzinca, inak nie. Teraz nic take nepotrebujes, nemusis vediet ani nijak perfektne jazyk, tu v zahranici je dost takych co s nim maju problemy a aj tak si pracu nasli a postupne sa zdokonaluju.

Agnes998

No budes si musiet nejaku zas najst a nasetrit, ine ti neostava. Alebo chod do zahranicia, kopa zien pracuje napr. ako opatrovatelky, stacia ti zaklady nemciny, rodinu dva tyzdne neuvidis alebo aj dlhsie, striedaju sa rozne. Ja som to robila a ako skusenost to nie je zle. Zdokonalis sa v jazyku a potom sa mozes rozhodnut co dalej, ci si najdes nejaku pracu v zahranici na trvalo a ostanes tam, alebo si prenajmes byt na SK a budes tam byvat striedavo. Ako opatrovatelka si zarobis relativne dobre.