Dobrý večer prajem,
chcela by som sa poradiť či náhodou nemá niekto skúsenosti s nadmerným zahlienením.
Dcéru už vyše mesiaca trápi zatekanie hlienov do hrdla a biele hrudky v celom krku. Kašľať kašle len občas aj to skôr odkašliava.
Vybrala Doumox aj Dalacin, ale ani jedny antibiotiká nezabrali na 100%. Teraz nám odporučili Solmucol, tak by som sa chcela spýtať či máte s ním skúsenosti, resp. či viete poradiť ako na problém?
Solmucol - zahlienenie
Dobry den.
Tiez by som v prvom rade odporucila zistit dovod, preco ma dcera take problemy - myslim,ze krcnych lekarov mame na Slovensku naozaj velmi dobrych (aspon ja osobne mam dobre skusenosti :-) )
No kym sa to vyriesi - tak ja osobne mam so solmucolom dobre skusenosti.
Prve 2-3 dni, ked som ho zacala uzivat mi ludovo povedane vkuse "tieklo z nosa", no potom som sa uz citila dobre (inak ja antibiotika neuzivam vobec).
A mam este jeden dobry "babsky" recept na zahlienenie:
Postruhat 2-3 cm kusok chrenu (naozaj treba kupit koren a doma ho nastruhat - tie zavarane nepomahaju)
A idealne by bolo, keby si ho struhala dcera sama :-).
Do nastruhaneho korena dat lyzicu medu, premiesat a nechat cez noc postat prykrite v chladnicke.
Na druhy den pridat stavu z jedneho citrona - premiesat a nechat este chvilu (pol hodiny) postat.
Pusti to stavu, ktora sa potom uziva po lyzickach - 1x za den pomalicky vypit 2-3 lyzicky - najlepsie pred spanim po horucom kupeli.
Uziva sa to maximalne 3 dni po sebe (inak by to vrajze mohlo poskodit sliznice - neriskovala som, neskusala som to dhlsie uzivat :-) ).
Hlavne pri prvom uziti to neskutocne stipe, no naozaj to precisti - nielen dychacie cesty :-)
Prvotnou príčinou tvorby hlienu je mlieko, mliečne výrobky, husté tuky, sladkosti, biela múka a ďalšie hlienotvorné potraviny. Ak sa ich nezbavíte, zahlienenie bude pretrvávať i pri ATB.
Bakteriálny infekt je až druhotný, ak sa v ložisku hlienu za prítomnosti cukru usadia baktérie.
ATB zničia baktérie, ale hlienové ložisko nie.
a robili vam nejake vysetrenia?lebo moj 7 rocny syn ma od troch rokov silnu alergiu a najhlavnejsim prejavom je takmer neustale zahlienenie,najma na jar...a mala to aj moja neter,zial jej zistili alergiu neskoro,predtym vybrala mnozstva sprejov a liekov a nakoniec u nej presla alergia do astmy,kedze nebola liecena...
a ak ma syn nadmerne hlieny zatekajuce a pricinou je bakterialny infekt napr. ma anginu tak mu pomaha Pamycon kvapky do nosa, to mame osvedcene na 100%...a samozrejme solmucol pozname aj teraz ho uziva, ma ovcie kiahne a opat je zahlieneny takze pravidelne ho uziva...
ale ten Pamycon vam odporucam, je silnejsi a kedze sa aplikuje priamo do nosa tak posobi lokalne priamo tam kde je potrebny...je na predpis, zaraba sa v lekarni