Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nemozem mat vztah so ziadnym dievcatom ktore sa mi paci a ktore si vazim?

Príspevok v téme: Nemozem mat vztah so ziadnym dievcatom ktore sa mi paci a ktore si vazim?
gandalf0

Ahoj

toto je moj debut tu na zdravie.sk, tak ma prosim neukrizujte.

Zacnem rychlym introm: studujem informatiku na matfyze. Na svoje studium a pracu sa stazovat nemozem, mam 21, (paradoxne?) vysportovanu (i ked nizku -174cm) postavu, priemernu tvar a za sebou nie prave najidealnejsie detstvo. Zatial som sa zien ani len nedotkol ...

Problem, ktory momentalne riesim je nasledovny:
Uvazujme, ze sa mi paci osoba (ako fyzicky, tak i z hladiska osobnosti - krasa hra rolu, ale vzhladom k tomu, ze povazujem 80-90% zien svojej vek. skupiny za velmi pekne, ovela viac dbam na osobnost, vlastnosti, zaluby, povahu atp.)

Neviem sa ubranit silnemu pocitu, ze akonahle by som bol vo vztahu s osobou, ktora sa mi velmi paci a ktoru si hlboko vazim - a teda chcem aby bola dana osoba stastna a spokojna, automaticky mi napada, ze by bolo pre nu lepsie, keby randila s nejakym inym muzom - krajsim, vyssim, lepsim a podobne.

Nejedna sa teda len o problem lokalny (viazany na jednu konkretnu osobu) ale vseobecny - v skratke: akonale sa mi paci, a za predpokladu vztahu som automaticky smerovany uvazovat, ze si 'zasluzi' vacsie mnozstvo radosti s vhodnejsim a lepsim muzom.

Vdaka za precitanie

MultiLevel

Jeeemin, strasne spekulujes :D Ale strasne! Fero M. ti dobre pise, nekomplikuj to tolko!
Na toto ti nemam co odpisat :) Ty sam si si vybral takto "trpit", byt v pozicii "nie som ziadna specialna unikatna kvetinka"... a ta dalsia vec co si napisal :D :D :D Ziadna normalna zenska sa nedostane do vztahu s tebou len tak nahodou....Ked si ta nejaka vyberie, musis to brat tak, ze TA CHCE TAKEHO AKY SI, KEBY NECHCELA, NEPOJDE S TEBOU DO VZTAHU. Tento blud co si si vytvoril v hlave - bud nan cim skor zabudnes a nahradis tieto myslienky inymi, alebo si zi takto dalej :)
Aj blablar ti dobre napisal/a. Si hlbokozmyslajuci, inteligentny, vidis veci do hlbky a to ta predurcuje, ze mozes byt vo vztahu fakt super posluchac, radca, dobry a verny priatel, ked najdes zenu, ktora ma rada filozoficke debaty, mas to u nej vyhrate...Tak skus tu svoju prednost vyuzit na nieco zmysluplnejsie ako na serinkanie si zivota :)
Ak mi planujes v niecom oponovat zas, tak to urob, ale ja dnes nemam moc naladu ludom otvarat oci :) Ty sam si si vybral ako zijes a pokial to zmenit nechces a na kazdy koment, co ti kto odpise, mas agrument, prosim :) Ja tu marnit cas nebudem :)
Je len na tebe samom, ci zmenis o sebe usudok. Mozno ti pomoze kniha od L.L. Hayovej - Miluj svoj zivot. Pekne opisuje ako sa ma clovek prijat, ako premyslat o sebe inak.

blablar

Tak na toto som musela reagovat. Podla mna si jedinecny uz len preto ze sa dokazet takto hlbkovo zamysliet nad problemom, ktory je v inej ako cisto praktickej urovni. A vyraz instantne fixnut je super. Inak, som it zena a je celkom mile vediet ze chlapi analyzuju aj nieco ine ako kodik. Myslim ze sa moze stat aj take co si ilustroval s tym domom, ale vacsia sanca ze sa to tak stane bude vtedy ked to budes brat ako samozrejmost.A to ze kazdy je jedinecny... no ano je, akurat nie uplne pre kazdeho. lebo aj ja mam napriklad vlastnosti a crty ktore su pre niekoho uplne zaujimave a skvele a druhy to ignoruje a nevie docenit. Nikdy nebudes uzasny pre vsetkych. A ak by to tak bolo bolo by to divne.

gandalf0

MultiLevel: dakujem za Tvoju reakciu. Je mi samozrejme jasne, ze problem je kompletne na mojej strane (a ani vo sne by ma nenapadlo ocakavat, ze to cudzia osoba moze instantne fixnut).

Tvoj komentar je zaujimavy, ale obsahuje niekolko kontroverznych bodov:

" Preco by si mala zasluzit "lepsieho, krajsieho", ked si vybrala teba a v tebe ma vsetko co, po com tuzi? ".

Dovody mozu byt rozne. Najlepsie to asi vystihuje anglicke "to settle" - jednoducho je to nejaky kompromis, kedy (si myslim ze) dane osoby by chceli/zaslzili si lepsie (a maju na to), ale nejako sa dostali do vztahu so mnou, a hoci nie som dostatocne zly na to, aby sa ich to motivovalo vztah ukoncit, nie su nim nadchnute, resp. to ma daleko od ich idealnej predstavy. Nieco ako dom, ktory nie je tak dezolatny, aby si sa musel prestahovat, ale vedel by si si predstavit byvat aj inak.

"Musis si zacat vtlkat do hlavy, ze si jedinecny"

Toto je, zial, len rozpravka. Hoci by sa kazdemu z nas pacilo byt jedinecny (a ludska mysel ma asi tendenciu k tomu inklinovat), pravda je taka, ze absolutna vacsina populacie vratane mna nie je ziadna 'specialna unikatna kvetinka'.

Nechcem zbytocne zaviest negativnost, ale asi neexistuje ziadna objektivna vlastnost (alebo suhra vlastnosti), v korych som uzitocne jedinecny.

MultiLevel

Mas ty ale nizke sebavedomie, ze? :)
Chyba je v tebe samom, ale to si snad uvedomujes, s tymto problemom nemaju nic dane osoby :)
A ani ti ziadna zena to sebavedomie do hlavy nenasype, to si musis ty sam vybudovat. Da sa to, dokonca "lahko" :) A to tym, ako o sebe samom premyslas. Ak premyslas takto, necuduj sa, ze vztah nemozes mat. Situaciu, do ktorej si sa dostal, si si sam spravil, takze ju mozes aj sam odstranit. Zmen pohlad na seba. Neviem z akeho dovodu sa takto tyras, ale snad uz bolo toho dost, nie? :) Ak nejaka zena prejavi zaujem o teba, tak je to jej vlastne rozhodnutie. Preco by si mala zasluzit "lepsieho, krajsieho", ked si vybrala teba a v tebe ma vsetko co, po com tuzi? Skus si na toto odpovedat. Musis si zacat vtlkat do hlavy, ze si jedinecny, a ked si ta nejaka zena vyberie, zrejme ma na to sakra dovod :) Vtlkol si si do hlavy, ze si kazda zasluzi nieco lepsie, tak si vtlkni do hlavy opak :)

Fero M.

Vsetko ta to prejde v momente ked ti pocie ze ta lubi. Bude s tebou preto aky si a nie preto ze si zastavka v jej zivore.
Vzdy js niekto krajsi atd... ale ide o to ci ju zaujmes aj svojim vnutrom. Tym aky si. A ver ze vyzrete dievca alebo zena nepotrebuje top sexy uzasneho +(suknickara) ale priemerneho chlapa ktory je jej sympaticky a hlavne rozumny a dobry.
Nepozeraj topstar a smotanku....
Zavi randi maj vztah a vyvijaj ho. Ak to nevide mas roky na to aby si to skusil zase. Je to normalne. HLavne sa nepodcenuj. Ver su su aj lepsi ale hlavne tisice horsich tomu ver

xox

chlapce, mne sa zda ze mas malo sebavedomia.. neboj sa, nie si na tom sam a ver tomu ze takych ludi je vela. Podla toho ako pises si citlivy a inteligentny chalan a na tvojom mieste by som sa urcite osmelil a oslovil to dievca ktore sa ti paci. Veci, z ktorych mas obavy (ze nie si dost dobry) to je len bullshit, ver mi. Si rovnako dobry ako aj ostatni.

all1en

vždy je niekto vyšší, krajší, lepší...mal by si si začať vážiť sám seba...mne sa zdá že akonáhle je možné že nadviažete vzťah, zľakneš sa a radšej sa jej snažíš ukázať že nakoniec nie si ten vhodný...well, ak vieš prežiť matfyz, tak zatni zuby a neutekaj ;)