Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Berú lekári úplatky?

Príspevok v téme: Berú lekári úplatky?
emlea

Akú máte osobnú skúsenosť, v prípade ak má lekár odporučiť pacientovi, aby šiel na liečenie?
Mám podozrenie, že aj v tomto prípade natrča lekár vačok, aby dostal many....konkrétne sa jedná o moju mamu, ktorá chce ísť na liečenie, má 65 rokov a ešte v živote nikde nebola /diagnoz má dosť/..len lekárka sa stále na niečo vyhovára.... alebo si má liečenie láskavo zaplatiť sama v plnej sume??

emalea

žiaľ...musím súhlasiť s miki25, celé je to o tom ako "zle" sa o nás stará štát, myslím tak v globále...nič moc...!! keď som bola malá, v mojom okolí pomaly každá tetička z rodiny bola niekde zadara na liečení...a dnes?? ...ani takého nikoho z okruhu známych nepoznám...nemám sa s kým ani poradiť, preto píšem vlastne túto tému...ledaže by sa zdrav.stav ľudí za posledných 20 rokov podstatne zmenil k lepšiemu a vlatne chodiť na liečenie dnes ani nepotrebujú!!!

miki25

osobne by som nepovedal, že je to pomýlené s tým štátom. áno sú poisťovne, ale štátna zdravotná poisťovňa by mala ponúkať lepšie benefity ako súkromné. nie naopak, že už tie súkromné majú viac benefitov. nie je možné, že keď máš všeobecnú tak všetci lekári pozerajú na teba ako na vraha, lebo nič nezaplatí. hoci už aj so súkromnými je to horšie. moja mama spĺňa podmienky každoročne, ale do kúpeľov sa tiež nedostala už jak dlho hlavná vec, že pred takými 15 rokmi mohla ísť aj do Česka sa liečiť nielen na Slovensku to je teraz sakra rozdiel.

ni-ka

no ako som si to pozrela tak splnam kriterium na kupelnu liecbu a aj s uhradou typu A...:-)
zeby som si dopriala rekreaciu? :-))

llek

S kupelnou liecbou stat nema nic, to je to pomylene myslenie a mylenie si pojmov. Pacient ma zdravotne poistenie a ma svoju zdravotnu poistovnu. No a potom ma urcitu diagnozu alebo zdravotny problem, ktore je alebo nie je indikaciou na kuplenu liecbu. Len samotne, ze niekto je nejako chory, este neznamane, ze splna kriteria pre kupelnu liecbu. Moze si zalpatit kupelny pobyt, ked chce.

miki25

skôr je otázka pre celý štátny aparát, kedysi kúpele boli vcelku dostupné, ale dnes koľko problémov s tým tak...
za to môže štát, ktorý všetko kresá a kresá. nepodporuje nič školstvo o ničom, zdravotníctvo o ničom, šport o ničom, kultúra o ničom, cestovný ruch za ... politici pozerajú len a len na seba. takto to vyzerá v praxi...

emalea

Ďakujem všetkým zúčastneným za príspevky, skúsim preveriť všetky možnosti /cez lekárov, konkrétnu diagnózu a popýtam sa aj vo Všzp/...

llek

najprv si treba definovat, ze ktore ochorenie by bolo dovodom pre liecenie a ci splna indikacne obmedzenia. Na liecenie nikdy nejde pacient preto, lebo ma cely zoznam diagnoz alebo preto, ze na lieceni este nebol. Kupelnu liecbu moze odporucit lekar z presne definovaneho dovodu. Nasledne z toho vyplynie, ci ma vobec narok na kuplenu liecbu, dalej ci ma narok na plnu alebo len ciastocnu uhradu.