Rozhodovanie medzi dvoma pracami

Príspevok v téme: Rozhodovanie medzi dvoma pracami
nerozhodny

Ahojte,

chcel by som vediet Vas nazor alebo ako by ste sa vy rozhodli ak by ste mali 2 moznosti: 1. sezonna praca v Norsku s rybami za velmi dobre platove podmienky (18 eur v hrubom na hod.) alebo absolventska prax na Slovensku v mensej firme cestovke za par drobnych na mesiac

rozhodli by ste sa na zaklade platu? alebo dat na odbornu stranku prace, ze pozicia referenta v cestovke je lepsia v zivotopise ale aj do buducna pri hladani ako praca na linke s rybami?
podotykam som minulorocny absolvent pravnickej fakulty

nerozhodny

strasne ma to laka do Norska, ale zas opät ta monotonna praca kazdy den niekolko mesiacov po sebe, zda s ami, ze opät len oddialim moj problem, najdenie si perspektivnej prace..
a najlepsie je, ze clovek nema tristvrte roka ziadnu ponuku a teraz odrazu si mozem vybrat, a od dnes mam uz aj 3. moznost, absolventsky program v slovnafte, postupil som do dalsieho kola vyberu, ale zas kym oni ukoncia ten vyber tak to potrva este mozno mesiac a ja musim do Norska dat vediet uz cim skor ci idem alebo nejdem, tak zvazujem vsetko, ale neviem si vybrat..

Prezyvka55

jkhkjh no pozor absolvensku prax mozes robit tusim len do 25 rokov alebo tak nejako potom uz nie.
Ale zas to nie je ziaden problem na nu neist o nic neprijdes neist na absolventsku prax.
A za druhe aj tie ryby v norsku budu furt takze je to na tebe ako sa rozhodnes.
Ja by som siel do norska ale nie kvoli robote ale kvoli tomu ze by som sa tam snazil zohnat nejaka konktaky na nieco lepsie. Teda robil by si za tym pasom a popri tom sa obzeral po niecom inom. Zistil by si ako ide tam zivot a podobne. Cize ked to vidis podobne tak chod do norska, ked chces ist do norska len kvoli 18/eur na hodinu a rybam tak potom nechod do norska ked nemas rad pasovu robotu lebo ja to vidim skor ako prilezitost ze porobit za pasom pol roka a najst si tam nieco ine a nie ze robit toto tam 2-3 roky len kvoli tomu ze plat je vyssi ako na slovensku.

0vecka

hmm a preco nie sak co je v cestovke take narocne?to su vsetko veci ktore sa moze clovek tak za polroka naucit... a ak im niekto dal vypoved alebo take neico tak je mozne ze bude robit viac ako kopirku... aj ked co som pocul tak vsetkym zvyknu hovorit ze aka super praca bude a nakoniec je to totalna muklovina...

kazdopadne to nevyzera na super prilezitost, teda nieco co by sa o rok nezopakovalo. Preto ak ta to taha do Norska tak tam chod a uvidis.

jkhkjh

nemyslim si zeby si si absolvenskou praxou ziskal nejaku skvelu pracu po skonceni. oni ti v tej cestovke mozu ponukat neviem aku odbornua super pracu atd. ale najskor tam budes len kopirovat papiere atd. a robit obycajnu kancelarsku pracu. nemysli si ze ti daju hned pracu ktoru tam robia ludia roky a ty tam budes robit len absol. prax a budes vykonavat tu naj robotu. to urcite nie..
chod do norska, je to vacsia prilezitost. taku absolvensku prax si zozenies hocikedy

nerozhodny

s pracou s rybami mam aj skusenosti z letnej prace v usa, takze pach mi nevadi, anglictinu viem, dokonca cez skolu som si urobil kurz Norstiny na uroven A1 je to vsak monotonna praca na linke, 8 hodin clovek robi ten isty pohyb..

na druhej strane praca v cestovke sa zda byt na prvy pohlad zaujimava, odbornejsia praca co by sa mi zislo do CV kedze ako minulorocny absolvent nemam ziadnu prax.. ale zas tiez vidim tuna negativum tych 120 eur na mesiac, a co ak budu na pohovore odo mna chciet pracovat takto plnu dlzku absolventskej praxe teda 6 mesiacov, coho by som sa chcel vyvarovat,

obidve ponuky maju svoje klady aj zapory, ale neviem sa rozhodnut..

fghj

tak praca v zahranici nieje zla skusenost ak vies dobre aspon anglicky lebo predpokladam ze norsky jazyk asi nevies ci sa mylim? zase ak ti nevadi pach ryb ktory budes dennodenne dychat az sam tym pachom nasiaknes tak zarobis urcite lepsi peniaz ako v cestovke na absolvenskej praxi.
ak ti vsak cestovka slubuje pracu do buducna o com pochybujem lebo kamoska tak robila v jednej rekl. agenture tiez jej naslubovali horydoly a ked jej prax skoncila tak ziadna zmienka o trvalej praci a zobrali si dalsiu na absolv. prax takze aj u teba to moze byt tak isto. pre zamestnavatelov je vyhodne mat prakticky zadarmo zamestnanca na absolvenskej praxi ako zamestnanca na trvaly uvazok za ktoreho musi platit odvody atd.

winki

Určite cestovka......tam máš šancu, že si ťa tam aj nechajú.
Nad zahraničím by som uvažovala ak by to bolo niečo iné ako ryby....brrrrrrr