Ahojte,uz som nasla tento rok troch kliestov na mojej yorshirke a velmi nerada ich vyberam.
Osvedcil sa vam nejaky repelent,alebo co pouzivate aby sa vyhli vasmu psikovi?
Co proti kliestom?
ja som problemy ziadne nezaznamenal.Samozrejne sa jedna o chemicku latku takze iste riziko tam moze hrozit ako alergicka reakcia.Chce to sledovat od zaciatku ci sa neobjavia nejake priznaky.
Bohuzial momentalne okrem chemie na trhu nic extra ucinne nie je
Deria, ok ved ja ti verim...len kazdy sa tu radi s odbornikmi, aj ja a inak mi hovoria :-D
a po tom obojku Arpalit mali havkaci tiez problemy, poznam aj osobne dvoch majitelov co na to strasne nadavali...nuz ako je to naozaj, netusim :-)
MultiLevel, ja komunikujem cez net uz zopar rokov s odbornikmi, ktori sa venuju aj ochrane zvierat. Radia nezistne, na rozdiel od veterinarov, preto im verim. Pritom spolupracuju v tejto oblasti aj s Dr.Nauke. Frontline nedoporucuju. A ak mi nieco veterinar doporuci, o com pochybujem, najprv sa poradim u nich.
Roberto, Arpalid nepoznam ale ak posobi len povrchovo na kozi, je to lepsie ako tie, co sa dostavaju do krvi.
A este chcem dodat, ak to niektori podcenuju: nenechavajte svojich psov kupat s protiparazitnymi obojkami vo vodach, kde su zivocichy. Posobia na ne ako jed.
Ahojte,mam podobny problem ,tiez zhanam neaky pripravok proti kliestom ...No ja ,mam 2 yorkshirov(psikov- 9 a 7 mesiacov) ,zatial pouzivame sprej,no kliesta sme nasli,takze by som rada obojky skusila , no chcem sa opytat,ze ked budu mat obaja obojky, mozu ich nosit bez problemov ? aj ked sa biju(hryzu aj do krku napr), napr ked spia ??? mate s tym niekto skusenost ? ....za kazdu radu dakujem :)
Myslim,ze kazdy majitel sa snazi vybrat ten najneskodnejsi pripravok.Ja som si toho tiez dost nastudoval predtym ako som vybral antiparazitny obojok.
Arpalit Neo 7M tiez posobi iba na srst a pokozku psa.Doporucil nam ho veterinar
Deria, ja som praveze pocula dobre ohlasy na Frontline... Chceme aj obojok kupit, ale ten sprej nam odporucila jedna pani, od ktorej sme kupili psika...Tak neviem no. Este si skusim teda viac nastudovat o Frontline.
Jednoznacne SCALIBOR. Ja som uz skusala aj rozne na bylinnej baze ale vsetko nic. Aj najlepsi parazitolog v Europe Dr.Nauke tvrdi, ze nic spolahlive okrem chemie neexistuje. Jedna homeopatka pre zvierata tvrdi, ze na niektorých psov zaberaju aj prostriedky na prirodnej baze ale najspolahlivejsie su zial zial chemicke. Scalibor je vynikajuci preto, ze je nielen ucinny ale hlavne posobi iba na pokozke psa, teda sa mu nedostane ta agresivna chemia do krvi, co sa o iných prostriedkoch, ci obojkoch neda povedat. Citala som uz viackrát varovanie napr. aj pred Frontline, je velmi agresivne a skodlive, vynimocne dostali psi uz z toho zachvaty paducnice. Aj ked veterinari to doporucuju veselo dalej.:( Môjmu psovi by som to v zivote nedala, aj keby mi to doporucil vet. Scalibor pouzivame uz roky a sme velmi spokojni.
Dalej sa doporucuje kazdy novy protiparazitny obojok nechat par dni vetrat, prv, nez sa zalozi psovi, aby neposobil tak agresivne. Ja nechavam aj Scalibor takých 5-6 dni najprv na vzduchu.
Nemate niekto skusenosti so sprejom Frontline? Citala som uz zopar recenzii a celkom si ho ludia chvalili...tak ci ho nahodou niekto nepouziva aj tu :)
Obojky proti kliešťom sú fajn.Hlavne vydržia chrániť psa aj 6 mesiacov.Mne sa veľmi osvedčili