Ahojte, ak chcete poradiť v oblasti vlasov, ako sa o ne starať, tak píšte sem :)
Vlasy - poradňa
:) vycerpavajuca ale ucinna:)
Prajem vela stastia
Dakujem za vycerpavajucu odpoved:-) Cez vikend vyskusam tu masku z bielka a medu.
To s tym olejom mas pravdu, ja si obcas vmasirujem arganovy olej aj ku korienkom. Vlasy sa mi sice v tej casti rychlejsie mastia ale len preto, ze mam vysusenu pokozku zo samponov. Preto obcas premastujem.
Po dlzke vlasov je to samozrejmost, obcas urobim tiez olejovy zabal, ale chcem konecne po dlhsej dobe vyskusat aj nieco ine.
Ano ja si to robim pravidelne. Olej nepridavam kedze moja vlasova pravidelna kura je- pondelok - rozmiesany bielok vajca a med - na suche vlasy po celej dlzke ale hlavne jemne vmasirovat do pokozky hlavy potom si vlasy dvakrat umyjem samponom , nedavam ziadny kondicioner lebo to by vlasy zbytocne zatazilo , davam si iba sprej na rozcesavanie.
utorok si vlasy neumyvam
v stredu si dam masku z olejov- madlovy,ricinovy,sezamovy- taktiez na suche vlasy nechavam vsetky masky tak 30 MIN posobit tak isto umyjem samponom na dvakrat nedavam kondicioner opat iba sprej
vo stvrtok si vlasy neumyvam
v piatok si vlasy dvakrat umyjem a pouzijem obycajnu komercnu masku na vlasy necham posobit 10 min a zmyjem
v sobotu neumyvam
v nedelu si ich umyjem a nedavam nic iba sprej
takto to opakujem kazdy tyzden
To ze sa ti vlasy mastia neznamena ze nemas pouzivat oleje na vlasy, urcite sa ti nebudu mastit viac, oni si iba zoberu ziviny, vlasy ti budu rychlejsie rast , budu zdrave a pruzne.
A samozrejme strihat pravidelne ja si vlasy podstrihavam sama kazdy mesiac o pol centimetra profesionalnymi kadernickymi noznicami podla tutorialu na youtube:) vlasy mam dokonale :)
linduskaG, chcela som sa ta spytat, tu masku z bielka vajca a medu si si aj ty sama robila? Pridala si aj olej? Je lepsie si ju dat na suche alebo mokre vlasy? Predpokladam, ze potom treba umyt samponom.
Ja si davam len bielko na vopred samponom umyte a vodou oplachnute vlasy a vmasirujem do pokozky, necham 15 min. posobit a zmyjem vlaznou az studenou vodou. Po dlzke uz nie, nakolko mastia sa mi vlasy len pri korienkoch.
Trochu mam obavu z masky zo zltka a medu, lebo viem ze v minulosti som mala problem dostat to z dlzky vlasov. Preto by som chcela vyskusat to bielko a med. Po dlzke mam suchsie vlasy.
Presne tak:) treba kupit prirodny sampon ktory maju v kazdom dobrom bioobchode
linduskaG, to je pravda. Pokial ich neustale umyvas silikonovymi samponmi vlasom to vobec neprospieva a vlasovej pokozke uz vobec nie.
To nie je pravda. Pokial ich nedrhnes ale masirujes vylucne iba bruskami prstov nicit sa nebudu. A samozrejme im musis dodavat oleje ktore v dlzkach stracaju.
Vlasy staci umyvat raz za 3-4 dni. Aj neustalym umyvanim sa nicia.
Pri uplne zničených vlasoch - tabletky Bioderma na vlasy- male zelene , uzivat cca 3 meisace.
Stredne zničené - vlasová maska z bielka vajca a medu , pravidelne , 2krat do tyzdna
Malo znicene- oleje Sezamový, Mandlovy, Ricinovy mix cistych olejov , stiredat s vajcovou maskou. Taktiez je dobre vlasy nechat sem tam oddychnut a dat len obycajnu masku na vlasy.
Vlasy si cesat iba hrebenom ktory ma hrebienky daleko od seba.
Zredukovat zehlenie, fenovanie, farbenie a ucesy -drdol
umyvat raz za dva dni. Sampony striedať nemat jeden trimesiace lebo nedodava neskor vlasom ziviny. Ja pouzivam prirodny sampon, zihlavovy sampon, Garnier goodbye damage a Loreal repair.
Drzim palce :)
Caute,chcela by som sa opytat,ci mi niektora neviete poradit. ide o to,ze mam na hlave rysave ombre,od korienkov svetle a konce mam skoro cokoladovo hnede. Mam to sotva 2 tyzdne a neni som to ja,tak sa chcem vratit ku starej Farbe,k ciernej. Ked si nafarbim modrociernou,chyti mi vsade rovnako? Nechcela by som mat totiz ziadne odlesky cervenej ani nic podobne..Dakujem :)