Podpísanie reverzu na psychiatrii

Príspevok v téme: Podpísanie reverzu na psychiatrii
Meretseger

Ako je to s touto záležitosťou, prosím vás? Závisí to od diagnózy či od oddelenia, na ktorom človek práve je? Trávim šiesty týždeň v Pezinku po závažnom pokuse o samovraždu (predávkovanie liekmi a inzulínom, tri dni na ARE v kóme, pár dní na internom priviazaná k posteli, odtiaľ prevezená do PK) a lekár mi zo začiatku povedal, že sa odtiaľ na reverz skrátka nedostanem, dal by ma na súd, ktorý by mi liečbu nariadil; už na otvorenom, kde som teraz, na reverz nejaké určite odišli. Ak to teda je?

Maoam

Mila Meretseger, ja nemozem za to, ze nie si schopna uverit faktu, ze ti tu v pozitivnom slova zmysle velmi dlhu dobu radilo a fandilo (uprimne) fakt dost velky pocet prispievatelov a sledovali tvoj osud aj boj s problemami. Ty sa asi lepsie citis v moduse 'cim negativnejsie, tym lepsie pre teba', tak si v tom hovej a zi, ako chces.
Ludi, ktori to s tebou myslia dobre, na tych casom utocis a asi to inak ani nevies. Co takto prijat to pozitivne a prijat fakt, ze si niekto o tebe myslel aj nieco dobre?

A ano, z minulych prispevkov bolo ocividne, ze si dostatocne inteligentna, ano.

Neviem, kde zijes ty, ja sa snazim drzat co najviac pri zemi.

Meretseger

Maoam, prosím ťa, nie som naivná. Koho to mrzí? Nik z vás ma tu nepozná, môžete na mňa akurát tak zvysoka srať, tak jo, vlastne by ste to i mali robiť. A ja by som mala skončiť na tomto fóre. A dobrý intelekt? Kde to žiješ, holka, kde to len žiješ...

Agnes998

Reverz podpisat samozrejme mozes, pokial nie si zbavena svojpravnosti, tak ta tam nemozu zdrziavat, to predsa musis vediet sama najlepsie, nakolko to nie je prvy tvoj pobyt v tomto zariadeni. Mozno sa tvoj lekar moze obratit na sud a ziadat, aby si tam ostala, ale to nie je take jednoduche ani rychle. Zijeme v slobodnej spolocnosti a prepustili uz horsich blaznov ako si ty. Mala by si si ujasnit co vlastne dalej od zivota chces. Takto zit nemozes, len si totalne znicis zdravie a dokalicis sa. Najdi si nejaky zmysel zivota, obklop sa ludmi co ta budu mat radi.

jajaa

Mer., skús sa tam riadne namotivovať a vyťažiť z toho pobytu tam maximum. Ešte dobre, že ti tvoje plány nevyšli...a tú smsku si poslala hlavne preto, lebo ty chceš v skutočnosti žiť inak ako doteraz, lepšie a nie zomrieť, ale niekedy to nevidíš...a nie si sama...tak to skús brať celé ako nový začiatok.

Maoam

ebi - tak, ako mnohi ini tiez - ide o to, ze to vyzeralo na to, ze fakt bojuje a ma dostatocne IQ na to, aby to dokazala a aj volu - ale zisla z cesty a preto to mnohych tak mrzi

ebi777

ona chce takto upriamit na seba pozornost, ktovie coho je to dosledok... ja proste nesudim psychicky chorych ludi, lebo oni nie su schopni realne a objektivne uvazovat

Maoam

no tak to moze Mer aj skakat bungee-jumping alebo lietat na rogale...adrenalinovych sportov je viac

takisto moze hrat adrenalinove hry vo virtualnom svete...tusim volaco hrala aj live, prezlecena za postavicky z filmu

ale vsak ok, ale co mala dane od toho tam hore, bol velmi dobry intelekt - a to mnohi tu videli a preto jej fandili a dufali, ze jej intelekt prevezme vedenie, presne tak.....

bohuzial prevladli adrenalinove tuzby

kablica

a este k tej liecbe-dala by som ti zaplatit ako kompletny pobyt na ARO, tak hospitalizaciu na psychiatrii vratane liekov, ktore do teba leju zbytocne. Nespolupracujes, nemas narok, zbohom.

kablica

presne tak
Meret, pokial sa dobre pamatam, tak lieky si si znizovala, az vysadzovala a to, ze chodis na terapie este tiez nie je zarukou toho, ze sa chces vyliecit. Nie, ty sa naozaj nechces vyliecit, ty to len navonok deklarujes a mozno to deklarujes aj sama pred sebou, aby si oklamala sama seba. Ty potrebujes vzruso v zivote, tebe nestaci bezny zivot, ty musis hladat spestrenia vo forme demonstativnych samovrazd, roznych hier a podobne. Lebo ty sa pokusas nieco citit, ci necitis v beznej realite, ty chces citit ovela viac, preto sebaposkodzovanie, hry a podobne. Kedysi som verila, ze dokazes ziskat na stranu svojho vyliecenia svoj intelekt, ale urobila si presny opak. No a pachat "samovrazdu" po odoslani smsky na rozlucky je na smiech, bez ohladu na komu. Viem o pripade, kedy hysterka robila demonstrativnu samovrazdu na oddeleni a nasli ju neskoro, nejako sa jej to podarilo nestastnou nahodou dokonat :-D