Mam problem, a potrebujem radu. Moj priatel chce kazdy rok ist na 2 tyzdne do Anglicka na vylet. Zil tam dva roky, ma tam kamosov, brata atd. Bol aj minuly rok. Ja ist kvoli praci nemozem. Nemam v praci tolko dovolenky ako on, on ma vela nahradneho volna. A volno minam na letnu dovolenku, obdobie medzi sviatkami a pod. No, ked je tam pije, uziva si, a pod. Proste ja si nepredstavujem vztah, ze partner odide na dovolenku bez partnerky..
Za dalsie, obcas ide s kamosmi na pivo, a asi raz za mesiac je do rana s nimi a opijaju sa. To este tolerujem. Ale teraz v piatol isiel s lamosmi pit.. Zijeme spolu, takze viem ze vratil sa o siestej rano..Som sa ho spytala zo srandy, ci bol na discoteke..A on ze, hej, ale ze to nebol jeho napad, ze on sa len prisposobil..Velmi ma tym sklamal, ze zadany bol na discoteke do rana...
Je vela chciet, aby moj partner nechodil na disco a uzivat si do Anglicka dovolenku bezo mna? Nechcem, aby pri mne trpel obmedzovanim, ale teraz sa trapim ja..Ma 30 rokov, a sme spolu cez dva roky..
Nechcem obmedzovat priatela
ja hlavne nechapem to disko lebo isiel s kamosmi von a nakoniec sa rozhodlo ze sa ide tak co mal urobit? povedat ze ja som zadany ja nemozem ist? proste ak ide raz za mesiac von s kamosmi tak mi to nijako nepride divne alebo zle alebo cojaviem co... sak je normalne poznam take vztahy alebo manzelstva kde jeden partner ide kazdy piatok von a ten druhy cuci doma do telky...(a poznam aj zeny ktore chodia von a chlap cuci do telky) to mi pride skor divne...ale raz za mesiac sa odviazat je imho ok.
navyse preco nejde aj zakladatelka s kamaratkami niekam? podla mna to vobec nezaskodi ak kebyze je to kazdy druhy vikend
čo žena toleruje je individuálne.
S tým Anglickom neviem, každopádne je problém v tom, že mu nedôveruješ. Ako píšeš, vôbec nevieš čo tam robí a z toho komentára cítiť strach a nedôveru. Na to, že ste dva roky spolu mi to príde ako veľmi slabý vzťah.
Že si užíva voľno, no keď ti vadí, že ma pekný čas aj bez teba, skús sa zamyslieť aj nad tým nakoľko je to od teba egoizmus a závisť. (netvrdím, že je, len hovorím, aby si to úprimne v sebe preskúmala)
A to že chodí von bez teba aj vtedy, keď by si ísť chcela a nie je to mužský večer no tak to mi príde divné.
Netolerantná, ja ako zrelý 50-nik to vidím takto:
Ísť na 2 týžnde za priateľmi a bratom raz ročne bez teba, lebo ty nemáš toľko voľna, vidím ako OK. Ak tým netrpí to, že by potom nemal na teba voľno, lebo si ho už vybral v Anglicku, je duplom OK.
Stretávanie sa s kamarátmi - môže byť, ak majú spoločné hobby - napr. zahrajú si futbal, potom nejaké pivo - to je OK. Ak je to ale stretávanie za účelom opiť sa, to OK nie je.
Ty máš 30, on asi najmenej toľko, už by mal vedieť čo chce. Sadni si s ním a dohodni obojstranne vyhovujúce pravidlá hry - v čom ustúpi on a v čom ty. Nadmerné pitie ti neodporúčam tolerovať. Samozrejme potom dôsledne trvaj na ich dodržovaní a aj sama ich dodržuj. Ak nenájdete dohodu, alebo ju nebudete schopní dodržovať jediné východisko je rozísť sa.
Vsak ak mu dusa pisti raz za rok aj po bratovi v Anglicku, zazemi, priateloch, a ty tam nemozes ist, hradi si to sam, nevidim dovod aby tam nemohol ist sam. Nevidim na tom nic zleho, ked ako uvadzas chodi na pivo s kamosmi „obcas“. Vytknut a zakazat mu mu sedenia do bieleho rana. Inak je to podla mna dobry chlapec.
...stracaš s nim čas :D
netolerantna
mne pride normalne čo po nom chceš.....uplne mi to pripomina jeden pripad s takymto chlapom, kde si žena myslela že ked s nim bude mať deti, tak ho udrži pri sebe, nakoniec to dopadlo tak, že si našiel kurv* tajil to dva roky, potom sa rozviedol...ta kurv* mu začala robit to čo robil on v tom prvom vzathu :D On opleštatel ma 4 deti, ale žiadnu rodinu len kamaratov ktorym vyplakava aku ma kurv* haha..myslim, že ešte sa najdu chlapi, čo nepotrebuju chodit do rana na disku ani každy rok sam na dovolenku :p ani každy piatok na pivo bez ženy...
aj zadany je len clovek ...
a ked sa Ti nepaci, rozidte sa a najdi si takeho, co nepije a nerad sa zabava v spolocnosti
Ovecka cenim si tvoj nazor..No mna na tu disco nevolal, a pytala som sa ked siel von, ci mozem ist s nim, kedze som vedela, ze minimalne jedna partnerka jeho kamosov pojde, ani mi neodpovedal. A dva tyzdne si uzivat v zahranici bez partnerky mne normalne nepride...Ja vobec neviem co tam robi...
podla mna je to vela... akoze zase dva tyzdne je dost ale obcas vypadnut od starej treba a raz za rok niekam ist sam mi nepride nejako vela... To ci moze alebo nemoze zadany na diskoteku hmm a preco by vlastne nemohol?