Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Otazka na RNG

Príspevok v téme: Otazka na RNG
majuriska

Zdravim, pan RNG,
chcela by som sa Vas spytat na nazor. Mam autoimunitne ochorenie stitnej zlazy. Lekar mi povedal, ze zapal sa neda zastavit. Citala som Vas nazor na to, ze by mohol pomoct Curcumin, Bromelain, Quercitin a Boswelin. Ked k tomu budem brat Selen a bud jodovu tinkturu (podla Vasej rady) alebo Kelp, nebude to uz prilis?
Citala som, ze cedrovy olej a tekvicovy olej su tiez vyborne na taketo nieco. Nebude to vsak uz prekombinovane?
+ Je nejaka moznost na ozdravenie poskodeneho tkaniva stitnej zlazy? Citala som, ze sa to da spravit magnetoterapiou. Co si o tom myslite?
Dakujem Vam velmi pekne za Vas nazor a pomoc!
Maja

majuriska

Povedal mi, ze moj imunitny system napada moju st.zlazu. (autoimunitna tyroitida). Vysledky krvi TSh a TA nan ijm ake aTG mam 331,8 (norma je 10-115) a aTPO mam 328,6 (norma je 5-34) - ale priznam sa, ze vobec neviem, co to znamena. Lieky mi nedal, mam prist o kontrolu za rok a ja by som bola cela happy, keby mu ukazem, ze aha, zapal sa da zastavit a idem byt zdrava!
Dakujem za info o regeneracii, pozriem to poriadne a skusim to zohnat.

RNG

Inac co sa tyka jodu, dnes nas on pripravuje coraz viac roznych halogenov, ako fluor, chlor a brom, ktore su nielen vo vode, ale coraz viac aj v potravinach a tieto z tela vytlacaju jod masove. 1 miligram chloru z teplej sprchy trvajuce 5 minut vytlaci z tela 3 miligramy jodu a ked si to nedoplnis mas automaticky problem so stitnou zlazou
Japonci ako 132 milionovy narod jedenim kelpu dostavaju V PRIEMERE denne 13.5 mg jodu zatial co ostatni suchozemci nedostanu ani tych mizernych 150 mikrogramov z jodidovanej soli a iny zdroj jodu nemaju.
Ale voda je chlorovana, muky su bromovane,dokonca aj rozne oleje v drinkoch su bromovane, zubne pasty a niekde aj voda su fluorovane, vzduch je zamoreny vsetkymi troma, takze niet divu, ze nam jod chyba v tele! A jeho uloha je na tvorbu roznych hormonov(tj nielen stitna zlaza, ako si mysli drviva vacsina lekarov mylne vyskolenych)), tiez enzymov na cistenie tela a mnoho inyvch funkcii, o ktorych vedia len specialni vyskumnici, nie bezni lekari.

RNG

V prvom rade nemam ani sajnu, co za pricina naozaj za tvojim problemom zo stitnou zlazou je a preco to lekar nazval "autoimunne"
Ale viem, ze dnes prakticky kazdy ma nedostatok jodu a najma zeny v USA az na 60% maju znizenu funkciu stitnej zlazy, hoci len malo toho sa da vobec zistit z krvnej skusky.
Preto kazdemu odporucam doplnat si chybajuce, ako selen jod zinok a vitaminy C E D-3.Tiez mikrovlakniny a probiotika, lebo tieto vyrabaju pre nase telo ovela viacej obrannych latok(az 70 percent vsetkych pri dobre osadenej crevnej flore probiotikami), nez je samotne telo schopne a pre to ich treba aktivne podporovat a nie len pasivne vyckavat.
Takto posilnene telo moze "spontanne" vypochodovat z mnohych zdravotnych problemov, najma pri spravnej strave a dobrom traviacom procese.
Inac ked potrebujes nejake extra polotovary na regeneraciu ztitnej zlazy, predavaju sa aj vymrazene vytazky zo zliaz, ktore mnohym pomohli Hladaj v kategorii glandular extracts, pod Thyroid. Dobry vyrobcovia su napr Nutricology, Alergy research a tiez Ultra Glandular Enterprizes.
Co odporucam zaroven kazdemu dnes je zvysovat si viralnu imunitu, lebo je okolo nas a v nas coraz viac roznych virusov a vyckavat, nez ti zacnu skodit je dost zla rada, treba na ne preventivne zautocit.

majuriska

V prvom rade velmi pekne dakujem za odpoved.
"Prilis vela" - mala som tym na mysli, ci sa da predavkovat jodom. Ked napr budem uzivat 8tbl kelpu s obsahom jodu 150 µg a k tomu budem jest selen, zinok, prip. chlorelu a spirulinu + dalsie protizapalove preparaty, bude to moje telo stihat spracovat? (mozno divna otazka, ale tak..).
Problem so stitnou zlazou mam dedicny, ma to maminka, moja teta a tak dalej. Mala som to aj v puberte. Moja maminka ju ma ale v lepsom stave ako ja a ma o 29rokov menej (co sa velmi tesim, ved jasne, ze chcem, aby bola zdrava :).
A je teda sanca, ze sa poskodzovanie tkaniva da zastavit? moj doktor povedal, ze zastavit sa to neda, mne to pride divne..

RNG

Nevidim, kde je to "prilis vela"
Jod selen zinok vitaminy C E D-3 mikrovlakniny a probiotika odporucam kazdemu.
A curcuminoidy s bioperinom su vyborne protizapalove a nevidim dovod, pre co by ich niekto nebral, najma ked maju problemy roznych druhov, co sa prejavuju zapalmi.
Dokonca proti Alzheimeru mnohi lekari odporucaju mensie davky curcuminoidov s bioperinom brat cely zivot.
Ja osobne sa pridavam k skupine lekarov, co neveria na ziadne autoimunne, lebo ak je to geneticka chyba, tak sa s tym musis uz narodit, a ked je to ziskane, tak za tym nieco musi byt, ci uz zamorenie, ci mikroby roznycyh druhov a ich kombinacie , ci parazity. A to sa vsetko da adresovat prislusnymi doplnkami.