Vodná fajka - fakt taká škodlivá?

Príspevok v téme: Vodná fajka - fakt taká škodlivá?
kejra

Chcem sa spýtať, čo si myslíte o fajčení vodnej fajky. Ja ju fajčím príležitostne (raz za mesiac) už asi 3 roky a rodičia ma za to nehorázne odsudzujú. Nič iné návykové neberiem, nefajčím normálne cigarety - dokonca aj pasívne fajčenie z duše neznášam, nepijem už ani víno. Len toto je moj jediný neduh tohoto druhu, proste po celom týždni v práci a v škole občas potrebujem takto vypnúť. Je to podľa vás naozaj také škodlivé? Na internete sú nejaké články ale zväčša dosť neaktuálne a chcem vedieť či to naozaj tak vážne poškodzuje zdravie.

Prezyvka55

No ake je zlozenie tabaku?
Tabak, ovocie susene alebo aroma, med, oleje, glycerin
Normalne to tleje vsetko ci uz si tie substancie oddelis alebo spojis

0vecka

co som nasiel na nete tak zevraj tam nehori nic ale neboli to ziadne vedecke stranky:

www.quitshisha.com

ono je pravda ze z klasickeho tabaku by si vaporizovanim nedostal nic (teda velmi malo dymu) ale ten lekvar z toho fajkoveho ma podla mna zrejme dost dymu podobne ako liter vody ma mrte vela pary by clovek ani nepovedal... bohvie ci je tam nejaka oxidacia... akoze urcite to niekto vie ale nejakym rychlym googlovanim som nic take nenasiel...

doubledog

hej, to by ma tiez zaujimalo, preco je taky mazlavy.
tak to mas pravdu, nie je to uplne typicke horenie
ale ani vaporizovanie, skor nieco medzi tym.

0vecka

preco? ten tabak je riadne mazlavy ktovie co za sajrajt tam je... neviem ci sisi niekedy pozeral tabak z vodnej fajky ale on vobec nieje zhoreny skor taky vysuseny...

Prezyvka55

Urcite to zdraviu neprospieva nakolko horenim vznikaju zdraviu skodlive latky tak nie je bohvieco to nasavat do seba. Ale nemalo by ta to zabit raz mesacne, no urcite ti to skor zo zivota uberie ako prida.