Ahojte, začínam si myslieť že ma mama nemá už vôbec rada. Vždy si nájde nejakú zámienku aby sa so mnou hádala. Raz som sa večer išla osprchovať bola som v kúpeľni asi 15 minút keď začala trieskať na dvere a kričať nech s tade vypadnem inak rozvalý dvere. Vyšla som von a hneď vo dverách mi vylepila facku....
Spýtala som sa jej prečo to urobila a na to namňa začala hučať že čo si to dovoľujem. Viem že moja mama to nemá ľahké rozviedli sa s ockom bolo to už dávno ale myslím že sa s tým stále nezmierila....
Mám 13 rokov a mám mladšie sestru ktorá má 10. Nikdy sa tak k nej nechová ako sa chová ku mne. Keď som mala 10 rokov nemohla som chodiť von ako ostatné deti musela som byť doma a upratovať hračky po sestre. V škole som vždy mala samé jednotky aj keď som niekedy dostala dvojku hneď ma bila a zamkla ma do izby vraj ,, Pokedy sa nezlepším v škole tak neodomkne\\\" moja sestra má na vysvedčení
skoro samé trojky ale nič jej mama nepovedala.Ja som mala tri dvojky a išlo ju roztrhnúť. Zas ma začala biť. Sestre stále kupuje nové oblečenie, chodí s ňou do obchodov a kupuje jej čo si zaželá. Dokonca jej kúpila nový PC a mobil. Ja keď chcem nové oblečenie vždy musím ísť sama. Keď sa jej opýtam či nejde so mnou vždy mi odpovie nech vypadnem do r*ti inak ma pošle k otcovi ktorý nemá kde bývať vraj ,,môžeš zostať s ním keď sa ti tu nepáči\\\". Som s toho nešťastná lebo vidím že moja mama má radšej moju sestru. A vždy to tak bolo, len som si to ako malá nevšímala....
Moja mama....
nešťastná, tvoja mama má nejaký problém (môže to byť aj ten rozvod, možno aj niečo iné), ktorý ju hnevá a nevie si s ním poradiť, a bohužiaľ sa zdá, že ten hnev nasmerovala na teba. Ty si v tom ale nevinne, nemôžeš za to, ako sa správa. Biť by ťa určite nemala.
Čo ti poradiť? Snaž sa to strpieť a nezatrpknúť na mamu. Dívaj sa na ňu ako na obeť, ktorá je bezradná a rieši veci nesprávne tým, že ti ubližuje - či už psychicky alebo fyzicky. Jej slovné narážky voči tebe si nepripúšťaj, nie je pravda, čo o tebe hovorí, skús to pustiť jedným uchom dnu a druhým von. Nerob nič, čím by si ju provokovala. Raz, keď bude tvoja mama sama, lebo vy dve so sestrou už budete vydaté s vlastnými rodinami, si možno uvedomí, ako ti krivdila a bude jej to ľúto. Skús jej odpustiť už teraz.
Keďže si ešte maloletá, si od nej závislá, až keď budeš mať 18, budeš sa môcť zariadiť po svojom (odísť napr. na VŠ alebo sa odsťahovať). Dovtedy skús "vytĺcť" z tejto nepriaznivej situácie aspoň niečo dobré. Pri nákupoch si samostatná, dobre sa učíš, nie si rozmaznaná, vieš sa uskromniť. To sú veci, ktoré sa ti v budúcnosti zídu a vďaka tejto skúsenosti - čo všetko si zvládla a prežila, získaš sebavedomie a niečo ťa len tak nezlomí. A neboj sa, určite neskôr stretneš aj svojho princa, ktorý ťa bude ľúbiť a aspoň sčasti ti vynahradí to, čo ti tvoja mama odopiera.
Nemáš nikoho z rodiny, napr. starých rodičov, tetu, uja, ktorému by si to mohla povedať a kto by ťa aspoň trošku podporil a pochopil?