Chcem prestat jest maso, ale neviem ako, kedze moja rodina je zalozena hlavne na konzumacii masa a mamina by ma zahlusila kebyze prestanem jest maso, tak ako to spravit ?
Chcem prestat jest maso
Moze jest aj spenat, odstavovat zelene listy a zihlavu pupavu to vsetko ma tolko bielkovin ako maso. A kpec dalsich zivin. Orechy a semena maju tiez velmi vela bielkovin. Najzdravsie su konopne semena a mandle a piniove orechy.
ahoj...rodičia môžu argumentovať hlavne tým, že v mäse máš všetky živiny a podobné....chilli.webuje.sk toto obsahuje všetky živiny a toľko bielkovín ako mäso - jedia to vegetariáni na doplnenie bielkovín a vitamínov. Možno práve týmto ich presvedčíš.
dakujem za odpovede, uz viem ako na nu.
tak ide aj o dovod aby mohla lepsie argumentovat pred rodicmi... nie je jedno ci je to z dovodu nejakeho momentalneho dietneho rozmaru alebo z nejakeho hlbsieho presvedcenia zdravotneho ci etickeho...
aha a o co zdravsie su vegetarianske jedla? ze by o nic?
skor by som argumentoval cenou ked uz:)
tak zacni postupne, naloz si malicko masa, povedz ze nemas chut, zacni preferovat zeleninove jedla, ked sa mama opyta co mas navarit, kup mame knizky s vegetarianskymi receptami a vysvetli jej o co zdravsie je jest zeleninove jedla, navyse maso je drahe...
A kolko mas rokov? Dovod je hadam jedno pre nas pokial je dolezity pre nu. Tak povedz rodicom pravy dovod. Co ja viem ja ho nejem zo zdravotnych a etickych dovodov a navyse mi maso a masozravci smrdia. Tak povedz vasim tiez pravdu. A hadam ta nebudu nutit. Mna mama nutila ked som bola mala zjest tlste maso a ked som uz sedela asi 3 hodiny za stolom tak som to vzdala a zjedla a hned utekala a vyvratila a nestihla som to na zachod. Hadaj kto to upratoval? Odvtedy ma nenutila.
a dovod?