Diagnóza introvert

Príspevok v téme: Diagnóza introvert
Adelle27

Som dosť veľká introvertka a dlho mi trvalo, kým začala mať rada samú seba a prijala sa taká aká som. Problém je však v tom, že nech sa akokoľvek v tom snažím, stále je tu niekto, kto mi to pripomína, že som "iná", kto ma hodnotí, komentuje, zhadzuje, alebo sa mi priamo vysmieva. A teraz nehovorím, iba o priateľoch ale aj o cudzích ľuďoch, ktorí ma vôbec nepoznajú ale už majú potrebu ma komentovať...či už je to u doktorky alebo na pracovnom pohovore. Ako napr. dnes...Bola som na pohovore, na prac. pozíciu, kde sa pracuje na PC a na začiatku mi povedali, že sa pracuje 8 hodín vkuse a nesmie sa pritom ani rozprávať ani piť kávu ani nič podobné...No a po 10 min. už ma začali komentovať, že som tichá a pritom som sa správala podľa mňa úplne normálne...počúvala som, čo mi hovorili, usmievala som sa na nich a poprípade som sa spýtala čo ma zaujímalo...A najviac sa ma dotklo, keď na záver spustili: "Tak povedzte mi nejakú vašu slabinu. O jednej už vieme - ste mĺkva..." Dosť ma to zranilo, lebo ked uz to niekomu vadí, aj pri prac. pozícii, kde je zakázane sa rozprávať tak uz neviem...A takto je to všade...Pripadám si ako keby som mala nevyliečiteľnú chorobu...Ako sa mám sama so sebou vyrovnať, keď ma každý zhadzuje všade kde prídem? Prečo ma každý potrebu ma komentovať? A pritom ja druhého nesúdim, rešpektujem každého, nech si žije ako vie. Ja si tiež žijem ako viem, keby som to vedela lepšie, tak som iná, ale neviem to.

Sejla

Ak keď na sebavedomí by zapracovať mala tiež, to nikomu neberiem. A podľa mňa jo získa aj tým, keď si uvedomí, že nie vždy všetko je jej chyba.

Maoam

ja viem, co Sejla mysli

moze sa naucit asertivnosti a hlavne komunikativnosti (cisty trening)

strasne vela ludi nedokaze odhalit komunikativnych introvertov, ktori sa toto naucili, povazuju ich casto desiatky rokov za extrovertov, niekedy aj clenovia vlastnej rodiny....

jedine ak sa prizreli kedysi vobec blizsie a nazreli hlbsie, pochopili, ze maju pred sebou introverta, ale tu namahu si da malo ludi, kedze väcsina je povrchna

komunikativnych introvertov, ktori sa naucili este aj asertivite, je viac, nez si ludia myslia, inak by neprezili...

Sejla

Prezyvka, som si toho vedomá, ale to nič nemení na tom, že tá poznámka o mlkvosti bola neprofesionálna, zvlášť keď išlo o takú pozíciu, ktorá si komunikatívnosť nevyžaduje. Keby sa radšej zamerali na vzdelanie a kvalifikácie, možno by mali výkonnejších pracovníkov.

Prezyvka55

Sejla co? prosimta .. kludne moze byt aj asertivna a zaroven introvert, to nie je o tom ze introverti sedia ticho v kute a placu to je o tom ze ma nizke sebavedomie a nevie sa zastat samej seba, na to nepotrebujes byt extrovert.

Sejla

Adelle, ten, s ktorým si robila pohovor, bol veľmi neprofesionálny. Ale to máš tak na Slovensku, každý využije šancu rýpnuť si do druhého, zvlášť ak sa nachádza v pozícií, v ktorej vie, že mu tá druhá strana drzosť neoplatí. Preto to u nás introverti majú ťažké aj keď sa jedná o prácu, ktorá si nevyžaduje extrovertnú povahu a komunikáciu so zákazníkmi. Ty sa môžeš ubrániť len tak, že sa naučíš extrovertku hrať, dá sa na tom pracovať.

Prezyvka55

Tvoj problem je hlavne v tom ze mas nizke sebavedomie nie to ze si introvert. Vidis mala si im spomenut okrem tej mlkvosti aj nizke sebavedomie ale mozno na to tiez prisli a cakali ze im to povies.