Preco..

ota

ok.., ale on mi nieco slubil.ze ziad.in..

Budem citat knihu posledny exorcista. Mozno ma nieco nauci.nieco pochopim.mozno co sa deje.

_meno

ano, vola sa to tao, znamena to cesta, zacina tvorbou tvojho tela, konci jeho smrtou

nie je to odpoved, co hladas, nie je to 1 kniha, ktoru chces precitat .. je to zivot, cesta

samozrejme, ze cielom zivota je samotne bytie .. v prvom rade bytie, v druhom rade vedenie (ciny / znalosti)

ako sa ovladat .. ako aj einstein vravel, ze otazka preco ti dava neustaly dopyt po tom, co nevies a vzdy sa vies spytat, na to co nevies .. tak vzdy vies, co sa chces ucit ... nieco sa naucis, pouzivas to . ucis sa dalej .. robis to uz inak ....

zapadne civilizacie su v tomto velmi pozadu, prichadzaju len krmenim ega v principe 'ako spravit zo seba boha' v pripade osobnostneho rozvoja(maslovova piramida napriklad) .. ale aj maly krok je lepsi, ako ziadny

popozeraj si nabozenstva vsetky na zemi, a popozeraj si aj mediciny vsetky na zemi... cim viac clovek vie, tym viac sa mu veci uceluju (suvilosti medzi myslienkovymi informaciami, usecky medzi bodmi)

z nabozenstiev zistis vela o duchovnom svete .. z medicin zistis vela o tele, prirode, tvoroch

ale zbytocne sa clovek uci nieco, lebo chce vediet .. dopadne potom ako osol s furikom knih na chrbte - viac su mu na obtiaz, ako na osoh) ..

z osobnej skusenosti mozem len odporucit vratit sa k duchovnu, k jedlu, telu, zvieratam, hudbe, hygienie, sateniu, byvaniu, ku kulture, k ludom

---
ale aby som odpovedal na tvoju otazku, meditacia je sposob, ako sa uvolnit .. a vdaka uvolnenosti sa mozme potom sustredit na co len chceme (boli ta noha, preto ze ju necitis, boli ta hlava, pretoze ju necitis, je ti dako cudne, lebo sa vobec necitis :D , chces zistis, co v skutocnosti chces, musis najskor vypnut mozog, ma prelietavu funkciu skakat z myslienky na myslienku)

ja som zo zaciatku nerozumel meditacii, hladal som za tym 'nieco navyse' , superschopnosti .. az som prisiel na to, ze superschopnosti ma len dusa a telo ju moze vaznit

ako su geniovia 3 rocny ... tak mame kazdy dary, ktore ked poskytujeme dalej ludom sa sa tym 'zlepsujeme', sme v tom lepsi ... preto je napriklad v budhizme cielom zivotna cesta ... 'sam seba najst, to je to umenie zit' .. to ti prinesie vnutorny pokoj .. nase mysle nechapu napriklad mnichov .. ze nepouzivaju ziadne externosti na uspokojenie .. nepoziaraju stastie okolo seba, nekrmia sa tym .... vyzaraju stastie a pokoj, poskytuju

pekny den ota

ota

Kazdy spravil urcite nejaku chybu, ktora ho bude mrziet navzdy.
A viem..naucila som sa hladiet na dusu cloveka, telo je nepodstatne.
Je nie.existuje nieco ako naucit ovladat?

_meno

ahoj ota

zlo vznika tak, ako pise 'lebo'

je to klin sa klinom vybija .. ludska hlupost, nevidia otvorene, unikaju im informacie, uhly pohladum skusenosti

ludia 'zli' v podstate nie su az tak nebezpecny - su hlavne nevedomi a maju chtice (vdaka tomu vies, co chcu)

ludia prijimu aj klam, pokial je to ich chtic (13. 14.ty dochod je realne nemozny .. ale clovek nevyrovnany, ziadauci .. napriklad peniaze .. sa dobrovolne necha oklamat, ovladat, stava sa otrokom svojich tuzob)

to, preco sa ludia nechapu je, ze nechcu ist po ceste, chcu sediet .. nechcu byt v praci, chcu byt doma .. nechcu pestovat zelninu, chcu jest pizzu .. nechce sa mi prejst, chcu sediet ... cize nejdu po ziadnej svojej ceste (a ze ich je mnoho)

na ludi sa treba divat ako na skatulku, v ktorej je dusa .. nemusis sa divat na ich tela (aury vidime tretim okom) .. takyto dusevne zakrpateny ludia su v podstate sede duse, ale hlavne su spinene zamknutou spinavou skatulou....

starym ludom sa vravi, ze maju skostnatene myslenie .. ego nedokaze prijat nic nove (cize sa ucit), iba sa brani

takto funguju 'zli' ludia .. ich telo zamkyna dusu (ego = prejav, zlozvyk, nechopnost sa ovladat)

ota

Mozno troska chapem...ked ma ako dieta nieco trapilo,bolelo..utiekla som,vyplakala som..a ked som sa potom vratila, moj psik schytal zopar kopancov. Hrozne mi to bolo potom luto a plakala som este viac. Vzdy som si hovorila.ze uz to nikdy nespravim..ale ta bolest vomne bola vacsia. Postupne ako som rastla..uvedomila som si.ze to nieje spravne a uz nikdy viac sa to nestalo.
A teraz ked som dospela nejak nechapem takych ludi..lebo v dospelosti si je clovek uz vedomi.
A ti ktory mi ublizili...nikdy by som im to nevratila..lebo viem ako to boli. ...preto nechapem. A nikdy ich nebudem nenavidiet..budem ich mat rada, aj ked oni mna nie.