dobry den,prosim co mam robyt,mala som ist na urad prace na podpis v pondelok a myslela som si ze dnes a pozriem sa do karticky a drb.boze co mam robyt teraz ,poradte my.
Urad prace pomylila som si den
prezyvka
prirychlo odpoveda a z tohoto dovodu ti unikaju (aspon v tomto pripade) podstatne veci
P.s- inak OK
hanka9 na hnacku ti ma moznost da papier aj lekar je to normalna diagnaza, nikoho okrem lekara a teba nie je do toho nic ci mas hnacku bolest brucha ci zastavene prdy. To nie je zalezitostou uradu toto posudzovat, mas doniest potvrdenie od lekara ze tvoj zdravotny stav ti neumoznoval navstevu uradu. Nejake nepodlozene vyhovorky su len vymyslami.
Zabudnutie nie je vazny dovod :) a vacsina ludia na to bud serie alebo zabuda, cize v podstate urad kona vzdy podla zakona.
Zaujal ma tiez § 36 odsek 4 pismena pismena „e“ citujem: „ iné dôvody, ktorých vážnosť posudzuje úrad“.
P.s- z citovaneho je mozne vyvodit, ze „zavazny dovod " je aj hnacka, o ktore som dolunizsie pisala (samozrejme pred uradom prace to treba nalezite zdovodnit a dokazat ). Predsa sa nepokakam! :-o)))
Tu je vykonavacia vyhlaska k zakonu v platnom zneni www.employment.gov.sk (precitaj §4)
Podstatne:
V zakone c. 5/2004 www.zakonypreludi.sk odporucam pozriet § 13 ods. 1 pism. g
§ 34, no najmä § 36 (Vyradenie z evidencie uchádzačov o zamestnanie)
P.s- aby sme „hlucho“ nepolemizovali o tom, co je a co nie je vazny dovod atd...
Iba Katka Pozri na urad chodi okolo 400 000 - 500 000 ludi keby kazdy jeden vymyslal preco sa v ten 1 den v mesiaci kedy si ma spravit volno nemoze dostavit ako by to asi vyzeralo. To mas ako ked ta predvolaju na vysluch na policiu, tiez sa s nimi nanatahujes ze kedy mozes, daju ti termin a mas vsetko ostatne odlozit.
Prezyvka55 veď to je jediný dôvod prečo sú tí ľudia vedení na úrade práce, kedže pracovné ponuky tam za nič nestoja. Ide však o tú buzeráciu, stať sa môže čokoľvek, prečo sa nemôžeš dostaviť na úrad práce, ako napríklad čo tu jedna písala, že šla na pohovor do iného mesta. Mňa chceli vyradiť preto, lebo som nevedela, že budem podpisovať dohodu, ktorú treba hlásiť deň vopred. Ale bývala šéfka, s ktorou sa mimochodom tiež veľmi zle vychádzalo, mi ju dala podpísať v nedeľu, to že som bežala na druhý deň ráno na úrad práce mi už nepomohlo. Porušila som podmienky, že som nehlásila dohodu deň vopred (ale to že som svoju referentku informovala o tom, že by som mala v budúcnosti podpisovať dohodu, len neviem kedy, mesiac predom, to tiež nikoho nezaujímalo).
tiez by z toho taku vedu robit nemuseli
chod si po pnku k lekarke...to jedine je dovod...
ahojte,dopadla som v celku dobre,prisla som ,hned som povedala ze sa velmi ospravedlnujem ale ze som si zmilila datum,trosku vy nadala ze to nemam robyt a preradila ma k inej uradnicke vobec neviem preco.a chvalabohu ma nevyradila .