Ahojte, mám 17 rokov, zápchu mám už cca 2 týždňe. Počas týchto 2 týždňov som síce bola na veľkej, asi 3 x ale moc mi toho nešlo a aj to až potom ako som začala brať Duphalac (beriem ho už týždeň), včera aj dneska som si dala aj čipok ale nie je to lepšie, aj sušené slivky som si už dala dneska. Stále mám pocit plnosti, niekedy ma bolí brucho a mám ho hrozne nafúknuté, potom nemám chuť jesť, nevládzem ale musím pretože mám trochu problém s nízkou váhou...Tú zápchu mám pravdepodobne kvôli štítnej žlaze, mám mierne zníženú jej funkciu. Viete mi prosím ešte niečo poradiť? Lekárka má ešte asi 3 dni voľno, potom k nej pôjdem určite. Dakujem.
Čo proti zápche?
ovčí alebo kozí jogurt je ok, býva v sklenenom kelímku
treba pozerať zloženie, či nie je umelo zahusťovaný, konzervovaný a pod.
Neviem čo tu riešite s tými banánmi, niekto má rád prezretejšie banány, niekto nie ale tiež nepoznám nikoho kto by ich vyhadzoval, ja mám tiež rada také trochu hnedé :D
áno jogurty umeliny ako jogobela a rajo, aké sú podla teba ne-umeliny? asi by som mala jesť menej tých jogurtov, ale ja to berem ako náhradu pečiva, doobeda si dám jogudt a ovocie a som fajn najedená...
Ja poznám mnoho ľudí, ktorí ich vyhadzujú.
philips
akože ľudia vyhadzujú fľakaté banány???
v mojej blízkosti nikoho nepoznám, že by vyhadzoval fľakatý banán,,, jedine ak by bol už celý čierny a roztečený
ak dobre viem syry tiež zapekajú
aké jogurty, nejaké umeleniny? ako danone, jobela, a mohla by som menovať 20 riadkov?
inak pečivo ani ja nejem
Skús do stravy pridať Psyllium (stojí to cca 3€). To si nasypeš do jogurtu zmiešaš a zješ. Následne zapiješ veľkým množstvom vody - ak to nezapiješ hrozí ti v lepšom prípade zapečenie, v horšom črevná obštrukcia.
A pohyb máš aký?
Ja mám stravu práveže dobrú a pestrú, každý deň jem jogurty, ovocie, zeleninu, syry, akurát to pečivo nejem vôbec, sladkosti tiež nie čiže si myslím že kvôli strave to nebude.
2 GoFruit, také banány už skoro nikto neje. Väčšina ľudí ich buď zje predtým, ale ich už vyhodí, čiže preto som uviedol to, že banány jesť nemá vôbec. Ale ináč máš pravdu.
Banany mozes ale musia byt zrele cize mat hnede bodky. Zelene a cisto zlte banany zapekaju. Musi tam nastat proces premeny skrobov na cukor cize zacat sa tvorit hnede bodky.
plus probiotiká