Priatel odchadza pracovat mimo SVK a ja...

Príspevok v téme: Priatel odchadza pracovat mimo SVK a ja...
Kiara24

...a ja mam v plane odist za nim tam dostududovat magisterske studium. Konkretne sa jedna o prahu. Dovod preco chcem ist tam je samozrejme aj on, nebudem klamat, ale aj moja lepsia buducnost. Studovat mimo svk som mala este skor nez som ho spoznala ale financna situacia mi to nedovolovala resp. Mamina by nemala peniaze nazvys platit mi intrak. Mam v plane si najst aj brigadu a predsalen bude lepsie obom ak si budeme vzajomne pomahat. Problem alebo dilema spociva v tom ze co keby pocas poslednych dvoch rokov studia by sa medzi nami nieco stalo. Napr. Rozchod. Nie nechcem si to pripustat ani s tym vobec nepocitam ale mat naivne ruzove okuliare na nose tiez nie je spravna volba. Bala by som sa ze by som s jednou brigadou neutiahla pripadny intrak a stravu. Ludia co by ste robili na mojom mieste? Skusili by ste prijimacky a riskli i toto alebo radsej ostali na povodnej univerzite. Uz dlho mam silnu potrebu osamostatnit sa a skusit nieco nove.

Dakujem za kazdy nazor a radu :)

MultiLevel

Co by som robila na tvojom mieste?
Nikdy by som nepremyslala ako ty :) Je sice super, ze "premyslas co by keby", ale to sa skor hodi v inych veciach a situaciach ;) (napriklad planovanie materstva a podobne). Keby prisla nejaka nezhoda, tak ju budes riesit vtedy a nie teraz probuh :)
Prosto vyhod z hlavy akekolvek pochybnosti. To, ze nechces byt ani naivna, ani si to pripustat, je sice fajn, ale vies co robis? Presne to :) Az sa oslobodis od vsetkych tychto myslienok, len vtedy mozete prezit pekny zmysluplny vztah, bez kalkulovania, bez hovorenia si "coby bolo keby" ale tak isto aj bez "ruzovych okuliarov". Zite tu a teraz, problem budes riesit, az nastane :)

kafe

vieš nad čím všetkým môžeš rozmýšľať "čo keby"? A čo keby si otehotnela, prišla o ruku/nohu, čo keby ti umrela mama, čo keby si vyhrala 5 milionov.. chceš sa pripravovať na toto všetko?
Ak sa rozídete, nájdeš si inú spolubývajúcu alebo sa vrátiš domov, alebo prídeš nejakým činom k peniazom... Podstata asi je nebáť sa a nehrať na istotu, lebo jediná istota ktorú máš je, že zomrieš. Tak sa uvoľni a ver, že zvládneš čokoľvek čo sa pritrafí. Neboj sa a choď do toho.

Kiara24

Nikdy som neriskovala, vzdy som isla v podstate na istotu. Ide len o to, ze ma to taha prec uz velmi dlho a on bol este aj ako bonus k tomu. Dôvod preco by som chcela podat je, ze na Mgr. tu kde studujem beru len desiatich, takze ani to nie je zaruka, ze ziskam miesto medzi tymi desiatimi.

Ale dilema je dost silna.

Deria

Ak mas rada rizika, chod. Stat sa moze necakane vselico a to skor, nez sa nazdas, aj ked si to nechces pripustit. Premysli si, co ak by si zostala sama uz po napr.2-3 mesiacoch? Treba pocitat aj s tou horsou alternatívou, aby si vedela najst v takom pripade riesenie a sa potom nezosypala.

quinn

urcite chod, risk je zisk...navyse, stale je moznost ziskania stipendia (socialne, prospechove) - skus si najst na univerzite informacie