Volám sa Linda, mám 23 rokov a problém s ktorým už roky bojujem. Ľudia sa mi posmievajú kvôli mojej chôdzi. Neviem prečo, podľa mňa chodím normálne, nohy mám pri sebe, nechodím ako chlap. O to viac ma to bolí, keď idem po ulici a celkom cudzí ľudia sa mi verejne posmievajú a navyše tak aby som to počula, otáčajú sa, napadobňujú ma atd... Veľakrát som si aj poplakala, žiaľ neviem čo mám robiť. Trápi ma to až tak, že som prestala kamkoľvek chodiť, mám problém ísť aj do potravín pár krokov od domu,bojím sa chodiť do školy, do práce skrátka kamkoľvek, celkom sa izolujem, vždy ma to veľmi zraní tak radšej nikde nechodím :(
Ľudia sa mi smejú
Ja len dufam, ze ide o chodzu napr. v teniskach, resp. topankach s nizkym podpatkom. Lebo pokial hovoris o tom, ako chodis v ihlickach, tak takyto pohlad pobavil aj mna (alebo skor to bolo na zaplakanie) ? ... niekedy dievcata nahodia 13 cm opatky, a potom len predsuvaju nohu pred nohu, zhrbene, pokrcene v kolenach, a myslia si, ze su sexi :)
...ale myslim si, ze to nie je tvoj pripad.
Ja by som na Tvojom mieste oslovila priamo tych ludi na ulici, nech Ti to pekne vysvetlia. Ja som dost priama, a ked sa niekomu nieco nepaci, tak ho prinutim, aby mi povedal, co to je :D
Ak je chodza tvoj jediny hendikep tak to si stastny clovek. Je to totiz hendikep ktory sa da odstranit, ktory nie je vidiet inde ako pri chodzi, aj to nie vzdy. Vela ludi ma iny "hendikep" - vyska, usi, nos, "skaredost", recovu vadu, atd. ktoreho sa zbavit nemozu a ktory je ovela horsi.
každý máme svoje obmedzenia, a je to prejav vyzrelosti, keď sa dokážeme prijať takí akí sme. No tak možno nemáš dokonalú chôdzu, ja neviem, či je to ozaj pravda. Ale tvoj život na tom nestojí. Máš zdravé nohy, to je oveľa dôležitejšie.
Rozumiem, že tie posmechy ti veľmi ubližujú. Tam treba silné uvedomenie toho, že ľudia čo sa ti takto smejú, majú sami pocit menejcennosti a možno sú aj egoisti (egoisti sú ľudia čo sa nemajú radi), a teda tým výsmechom si snažia zdvihnúť svoje padnuté ego.
Skús to zranenie, čo ti to spôsobuje premeniť na ľútosť voči tým nezrelým nešťastným ľuďom.
Neboj sa, človek nemusí byť dokonalý na to aby bol dosť dobrý :)
prosim Ta nato sa vybodni, nech sa smeju. smeju sa vlastnej hluposti, snaz sa to nevnimat, pripadne ak by boli velmi drzi povedz im, ze sa ich chodzu len snazis napodobnit, ,-) obrat to na zart. ked budu vediet, ze to mas v pazi daju pokoj a najdu si inu "zabavku"
ja mam odstavajuce usi a ked mi davno na zakladnej hovorili zo zadnej lavice ze mam velke usi, tak som im povedal, ze to mam naschval aby som im clonil na tabulu, aby nic nevideli a ostali aj dalej taki sprosti ako su. a dali mi pokoj.
neutiahni sa do seba. to nikam nevedie. chod von s kamoskami alebo s tymmi s ktorymi je ti dobre.
mas 23. hlavu hore :)
Natoč video .. daj ho na youtube s komentom a uvidíš :D
Ďakujem pekne za povzbudivé slová, práveže keď som sa na to pýtala kamošiek vraveli že oni si nič nevšimli..
V podstate súhlasím s predošlými príspevkami. Skús sa na to niekoho spýtať a zároveň vedz, že nech je to čo chce, takéto veci vtipné nebývajú, aspoň osobám s mierne podpriemerným, priemerným až vysokým IQ. Takže ono to musia byť asi poriadne homo erectus, čo sa Ti smejú. Ďalšia vec je, že keď zistíš, čo to je, napíš to sem a navštív ortopéda. On bude vedieť, čo ďalej :)
linda, poziadaj kamosku, nech ta natoci mobilom ako kracas, mozno je to velmi lahko odstranitelna "chybicka", ktoru si neuvedomujes
ale posmievanie sa kvoli chodzi si nepripustaj, ber to ako prejav nezrelosti prislusneho jedinca, z ktoreho musi vyrast...
podľa mňa by bolo dobré opýtať sa dobrej kamošky čo by mohlo byť zvláštne na tvojej chôdzi, prípadne sa pozri do zrkadla z profilu.
mne sa tiež na strednej posmievali a vymýšlali prezývky kôli chôdzi. aj keď som vedel čo sa im nepozdávalo, nemal som dôvod meniť sa keďže mám hrošiu kožu. aspoň som vedel kto je so mnou a kto proti. odkedy som vychodil strednú, tak som o tom nepočul.