Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Priateľ inej rasy a jeho predstavenie rodičom

Príspevok v téme: Priateľ inej rasy a jeho predstavenie rodičom
Monii

Pekný deň prajem,

chcela by som vedieť vaše postoje a názory na túto tému. Ja aj priateľ sme spolu zatiaľ len krátko, ale mám z toho veľmi dobrý pocit. Obaja máme približne 20, všetko klape. Ja som beloška, on je aziat. Mne to vôbec neprekáža, ale bojím sa na reakciu rodiny. Predsa len sú zo staršej generácie a neviem, či by ma napríklad nezačali odhovárať od vzťahu alebo by mohli mať rôzne rasistické pripomienky.

Dodatočná otázka, po akom asi čase je vhodné oznamovať rodine nejaký vzťah?

Ďakujem pekne za vaše príspevky. :)

Agnes998

Narodil sa a vyrastal na Slovensku, vsak on je vlastne Slovak len ma trocha sikmejsie oci. Urcite nebude ziaden problem. Skus rodicom najskor povedat ze mas kamarata poloaziata, co na to povedia, skus im o nom nieco hovorit, aby ho zatial cez tvoje slova spoznali a uvidis ako budu reagovat. Ak su normalni, toto riesit urcite nebudu.

sarah123

takze ked sa tu narodil a je len 50% aziat, tak to by nemal byt problem, podla mna nie je vobec co riesit... ale rodicov by som upozornila, aby sa upokojili este predtym ako ho uvidia :) ja som mala napadnika cistokrvaneho cudzinca a to som nemala odvahu potom uz nieco riesit, strasne som si doma zle narobila, vyhrazky vselijake od rodicov a brata a to bol len napadnik.... takze asi tak..i ked popravde- uzasnejsieho cloveka som zrejme doteraz nestretla a casto na neho myslim- asi je to aj moja chyba, som dospela

Monii

Dúfam, že do ma to problém nebude. Keď poviem rodičom, že niekoho mám, mám k tomu aj dodať, že je aziat? alebo to potom nechať ako prekvapenie pre nich? :P

Narodil sa tu, jeho mama je slovenka a otec sem prišiel už v mladom veku. Ďakujem za rady. :)

Agnes998

A narodil sa na Slovensku alebo je cudzinec? Ak sa tu narodil, tak ma nasu mentalitu, to by nemal byt problem, ak vyrastal v inej casti sveta, problem by to byt mohol ale aziat je vzdy lepsi ako cernoch alebo arab. Dobre ho spoznaj ci si vo vsetkom sedite a rozumiete, ci mate spolocne predstavy o buducnosti a skor ako za rok ho predstavovat doma nemusis.

Liliana65

podla mna je vhodné zoznámiť partnera s rodinou, ked to už budeš myslieť tak vážnejšie, myslím, ked už to nebude len také stretávanie, ale budete spolu oficiálne pár. A to ako prijmu to, že je aziat, je otázne. Určite ti na ňom záleží a záleží ti aj na rodine a jej názoroch. Možno nastane situácia, že sa budú báť, alebo nebudú príliš spokojní, ale to ešte neznamená, že ich nepresvedčíš o opaku, možno ťa naopak prekvapia a vôbec to nebudú riešiť. Podla mna ich bude zaujímať z akej je rodiny, čo robí, či sú tu na SVK dlho ...